> Forum > ๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ > Sınav Duyuruları > Diyanet Sınav Duyurusu > 2013 Yılı Eğitim Görevlisi Alım Duyurusu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2013 Yılı Eğitim Görevlisi Alım Duyurusu  (Okunma Sayısı 1277 defa)
15 Mart 2013, 21:45:22
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« : 15 Mart 2013, 21:45:22 »



2013 Yılı Eğitim Görevlisi Alım Duyurusu

Duyuru Tarihi 15.03.2013

Diyanet İşleri Başkanlığından;
 
Bulunduğu yeri, unvanı, sınıfı, derecesi ve adedi aşağıda belirtilen münhal kadrolara, yapılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre naklen (Kurum içi-Kurum dışı) “Eğitim Görevlisi” alınacaktır.
MÜNHAL KADROLARA AİT

BULUNDUĞU YER   ÜNVAN   SINIF   DERECE   ADET
·       Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi,
·       Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi,
·       Kayseri Eğitim Merkezi,
·       Trabzon Eğitim Merkezi,
·       Açılması planlanan diğer eğitim merkezleri.
 

Eğitim Görevlisi   D.H.S.   1-6   20
 
A-    SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

 
1.     657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci Maddesinde belirtilen şartları taşımak,
2.     Başkanlık teşkilatında veya herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A Maddesine göre kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak,
3.     Memuriyette adaylığı kalkmış olmak,
4.     Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
5.     En az dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak,
6.     Başkanlıkça açılan ihtisas kursunu başarı ile bitirmiş veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak.
 
B-    BAŞVURU, SINAV, ATAMA İŞLEMLERİ VE DİĞER HUSUSLAR
 
a)    Başvuru İşlemleri

1.     Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar 29.03.2013 (saat: 16:30) tarihi mesai saati bitimine kadar istenen belgelerle birlikte herhangi bir İl Müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Adaylardan istenen belgeleri getirmeleri halinde, yurtdışından sınava müracaat edecek adaylar adına üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabileceklerdir.
2.     İl Müftülüklerinde İKYS il yöneticileri, Başkanlığımız İKYS programı üzerinden müracaat işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların kayıt ve müracaat işlemi yapılmayacaktır.
3.     İl müftülüklerince yapılan kayıt işleminden sonra, İl müftülüklerindeki İKYS il yöneticileri, “Aday Başvuru Belgesi”ni adaylara vereceklerdir. Adaya verilen bu belge sınav giriş belgesi yerine geçmez.
4.     İl Müftülükleri tarafından yapılmayan müracaatlar işleme konulmayacaktır.
5.     Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 29.03.2013 (saat: 16:30) tarihi mesai saati bitiminden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
 
b)    Sınav İşlemleri

1.     Eğitim görevlisi sınavı, önce yazılı sonra sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır.
2.     Yazılı ve sözlü sınavlar yüz (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Yarışma sınavı nihai puanı yazılı ve sözlü sınav sonucunda alınan notların aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacaktır.
3.     Sınavda başarılı olabilmek için yazılı ve sözlü sınavın her birinden en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmektedir.
4.     Adaylar, Başkanlıkça belirlenecek sınav merkezinde/merkezlerinde yazılı ve sözlü sınava alınacaklardır.
5.     Yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınavlara katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara hiç bir şekilde ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.
6.     Sınav sonuçları Başkanlığımız internet sitesinde (www.diyanet.gov.tr) ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında duyurulacaktır.
7.     Başkanlığımızda çalışan adaylar; yazılı ve sözlü sınav için “sınav giriş belgesi” alma ve sınav sonuç öğrenme işlemlerini, kullanıcı hesapları ile giriş yapacakları Başkanlığımız İKYS programındaki (https://ikys.diyanet.gov.tr) “Sınav” menüsünde yer alan “Sınav İşlemlerim” sekmesinden öğrenebileceklerdir. Kullanıcı hesabı bulunmayan personel ise, sayfada yer alan “Yeni Kullanıcı Hesabı Oluştur” sekmesindeki bilgiler doğrultusunda kullanıcı hesabı oluşturacaktır. Başkanlığımız teşkilatında çalışmayan adaylar ise söz konusu işlemleri (https://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi) adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir.
 
          I.   Yazılı Sınav

1.     Sınava girmeye hak kazanan adayların sınav tarihi ve yerleri, sınava müracaat işlemlerinin tamamlanmasının ardından ileri bir tarihte Başkanlığımız internet sitesinde (www.diyanet.gov.tr) ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir.
2.     Adaylar yazılı sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte T.C Kimlik No’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
3.     Yazılı sınav çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır.
4.     Sınavda hatalı soru çıkması durumunda, adaylar lehine doğru kabul edilerek değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.
 
         II.   Sözlü Sınav

1.     Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav tarihi ve yerleri, yazılı sınav sonuçlarının adaylara duyurulmasından sonra yapılacak gerekli hazırlıkların ardından Başkanlığımız internet sitesinde (www.diyanet.gov.tr) ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir.
2.     Adaylar, sözlü sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte T.C Kimlik No’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) ve sınav başvurusu esnasında ibraz ettiği belgeleri yanlarında bulunduracaklardır.
 
c)     Atama İşlemleri

1.     Atamalar, başarılı olan adaylar arasından en yüksek puandan başlanarak başarı sırasına göre ilan edilen kadro sayısınca yapılacaktır.
2.     Atamalar; Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi, Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi, Kayseri Eğitim Merkezi, Trabzon Eğitim Merkezi ile Başkanlığımızca açılması planlanan diğer eğitim merkezlerine yapılacaktır.
3.     Puanların eşitliği halinde, yazılı sınav puanı yüksek olana, bu puanın eşit olması halinde sözlü sınav puanı yüksek olana, bu puanın da eşit olması halinde hizmet süresi fazla olana sıralamada öncelik verilecektir.
 
d)    Diğer Hususlar

1.     Sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görev alsalar dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir. Bu durumdaki adaylar hiçbir hak talebinde bulunamayacaklardır.
2.     Bu duyurudaki şartlar, sadece bu sınav ve bu sınava bağlı atamalar ile ilgilidir. Bundan sonraki sınav ve atamalar için müktesep teşkil etmez.
3.     Sınav ve sonuçları ile ilgili Başkanlığımız internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Bunun dışında adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
4.     Sınav başvurularında adayın beyanı esas alınacaktır. Başkanlık, sınav ve atama sürecinin her aşamasında aday tarafından belirtilen hususlarda adaydan belge talep edebilecektir.
5.     Adayların, sınavla ilgili iş ve işlemlerle ilgili düzeltme ve değişiklik taleplerinde fax ile işlem yapılmayacaktır. Adayların taleplerini içerir ıslak imzalı ve yazılı dilekçelerini Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir.
6.     Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar her bir sınavın sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapılacaktır. İtirazlar en fazla 15 (on beş) gün içinde incelenerek karara bağlanacak ve adaya bildirilecektir. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde yazılı olarak Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına ulaştırılmayan sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar dikkate alınmayacaktır.
7.     Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Sınav Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.
 
C-    BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

 
1.     T.C. Kimlik numaralı kimlik belgesi,
2.     Tasdikli diploma sureti veya mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi),
3.     İlahiyat alanında doktora yapmış olanlar için, doktora mezuniyet belgesi,
4.     İhtisas kursunu bitirenler için, İhtisas kursunu bitirdiklerine dair belge,
5.     Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına, sabıka ve arşiv kaydı bulunmadığına dair adayın yazılı beyanı,
6.     Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı,
7.     Hizmet sürelerini ve kazanılmış hak aylık derecelerini gösterir tasdikli hizmet belgesi.
 

NOT:


1.     Adayların, “başvuru için gerekli belgeleri” başvuru esnasında İl müftülüklerindeki İKYS il yöneticilerine ibraz etmeleri gerekmektedir. Belgelerini ibraz edemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. “Başvuru için gerekli belgeler”, yetkili memurlar tarafından kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecekti...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: 2013 Yılı Eğitim Görevlisi Alım Duyurusu
« Posted on: 23 Nisan 2024, 21:06:20 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: 2013 Yılı Eğitim Görevlisi Alım Duyurusu rüya tabiri,2013 Yılı Eğitim Görevlisi Alım Duyurusu mekke canlı, 2013 Yılı Eğitim Görevlisi Alım Duyurusu kabe canlı yayın, 2013 Yılı Eğitim Görevlisi Alım Duyurusu Üç boyutlu kuran oku 2013 Yılı Eğitim Görevlisi Alım Duyurusu kuran ı kerim, 2013 Yılı Eğitim Görevlisi Alım Duyurusu peygamber kıssaları,2013 Yılı Eğitim Görevlisi Alım Duyurusu ilitam ders soruları, 2013 Yılı Eğitim Görevlisi Alım Duyurusu önlisans arapça,
Logged
16 Mart 2013, 17:10:04
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« Yanıtla #1 : 16 Mart 2013, 17:10:04 »

Esselamu aleykum ; inanlara faydalı olabilmek ne kadar güzel bir şey. Hemde dini alanda. inş yetenekli ve değerli hocalarımız için hayırlı olur.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

16 Mart 2013, 22:31:49
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« Yanıtla #2 : 16 Mart 2013, 22:31:49 »

a.s.., amin inş kardeşim...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes