> Forum > ๑۩۞۩๑ Memurluk ve Sınav Sistemleri ๑۩۞۩๑ > Diyanet İşleri Başkanlığı > Diyanet Duyurular > İmam Hatip öğrencilerinden Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e ziyaret
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İmam Hatip öğrencilerinden Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e ziyaret  (Okunma Sayısı 943 defa)
30 Ocak 2016, 11:34:37
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 30 Ocak 2016, 11:34:37 »



İmam Hatip öğrencilerinden Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye geneli İmam Hatip liselerinden gelen öğrencileri kabul etti.

İmam Hatipliler Derneğinin (ÖNDER) düzenlediği program kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret eden 40 öğrenci, Başkan Görmez ile bir araya geldi.

Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Görmez, İmam Hatip neslinin hem İslami ilimleri hem de fen ilimlerini bir bütün halinde ilmi parçalamadan alan bir nesil olduğunu ve bunun öneminin de İslam dünyasına bakıldığında çok iyi bir şekilde görüldüğünü kaydetti.

Gençlere, “Hedefinizi büyük tutun. Hedefinizde sadece kendiniz, aileniz hatta şehriniz ya da ülkeniz değil, tüm dünya, bütün insanlık olsun. İnsanlığa faydalı olmak için çalışın” tavsiyesinde bulunan Başkan Görmez, genç öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbette şunları söyledi;

“Bilgi parçalanacak bir şey değildir. Bilgiyi biz ‘dini’ ve ‘dini olmayan’ diye ayıramayız…”

Bugün, dünyanın içinde bulunduğu büyük acıları gördüğümüzde İmam Hatip müfredatının önemini bir kez daha anlıyoruz. İmam Hatip liseleri aslında Allah'ın bir nimeti olarak bu ülkede var olmuş. Bir gencin sabahleyin Kur’an ile programa başlaması, bir saat sonra kendisini kimya laboratuarında bulması, fizik dersiyle beraber fıkıh dersini de alması son derece önemlidir. Kur’an ve kainatı anlatan bütün ilimlerin birlikte öğretilmesinin ne büyük nimet olduğunu siz ilerde daha iyi göreceksiniz. Bu insan hayatında önemlidir. Bilgi parçalanacak bir şey değildir. Bilgiyi biz dini ve dini olmayan diye ayıramayız. Allah'ın kainata yazdığı ayetlerle kitapta gönderdiği ayetler birbirini bütünler. Siz bunu birlikte öğreniyorsunuz bu bir ayrıcalıktır. Bunun nasıl bir bütüncül düşünce oluşturduğunu hem okulunuzu okurken görüyorsunuz hem de ilerde hayatınızda fazlasıyla göreceksiniz.

“Bütün dünya ve insanlığın sizden faydalanması için gereken bir donanıma, birikime aynı zamanda ahlaka sahip olmayı hedefinize koyun.”

Benim sizden istirhamım, sıradan bir öğrenci olmayın. Kendinizi çok iyi yetiştirmeniz lazım. Hem İslami bilgileri, Kur’an, Hadis bilgisi gibi hem de fen, matematik, felsefe, sosyoloji gibi bilgileri birlikte öğrenin. Bilgiyle ne kadar donanırsanız, kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz ilerde insanlık sizden o kadar istifade edecektir.Hedeflerinizi hiçbir zaman küçük tutmayın. Hedeflerinizi büyük tutun. Hedefiniz sadece kendinizle, çevrenizle hatta şehrinizle, ülkenizle ilgili olmasın. Hedefinizde tüm dünya ve bütün insanlık olsun. İnsanlığa faydalı olabilmek için çalışın. Bütün dünya ve insanlığın sizden faydalanması için gereken bir donanıma, birikime aynı zamanda ahlaka sahip olmayı hedefinize koyun. Küçük düşünmeyin. Büyük düşünün. Büyük düşünürken asla Allah’ı ve onun rızasını unutmadan, o hedefleri bir fayda ve menfaat üzerine bina etmeden, bütün insanlığı düşünerek belirleyin.

 “Sabah namazından sonraki vakit büyük hedeflere giden insanlar için en kıymetli vakittir…”

Sizlerden diğer istirhamım, hayatınız için çok güzel bir program yapın. Hayatınız sabah namazıyla başlasın. Sabah namazı hayatınızın ayrılmaz parçası olsun. Sabah namazından sonraki vakit büyük hedeflere giden insanlar için en kıymetli vakittir. Sabah namazından sonra zihin açık ve berrak olur. Hayatı programlayacağımız için namazdan sonra yapacağımız işler de belli olmalı. Mesela yapacağınız programa göre o gün sabah namazından sonra bir sayfa Kuran’ı Kerim ve meali, sonra Hz. Peygamberin en büyük mirası olan iki üç tane hadis okuyun. Sonraki gün diyelim ki, Mehmet Akif Ersoy’un Safahatından bir bölüm yahut İslam medeniyetine yön vermiş büyük şahsiyetlerin hayatları veya matematik, fizik ödevleriniz varsa ödevlerinizi yapın. Hayatınızın bu şekilde bereketlendiğini görürsünüz.

“Okumalarınızı yaparken sadece bizim medeniyetimizi değil, başka dünyaların da önemli şahsiyetlerini okuyun…”

İslam medeniyetlerine yön vermiş büyük şahsiyetlerin hayatlarını okuyun. Her birinden alacağımız çok önemli dersler var. Tabi ki önce Hz. Peygamber’in hayatından başlayın. Peygamberlerin hayatlarını okuyun. Her Peygamber'in hayatı bizim için büyük örneklerle doludur. Hz. Peygamber'in hayatını çok iyi öğrenin. Allah bize en iyi örnek olarak O’nu göndermiştir. Okumalarınızı yaparken sadece bizim medeniyetimizi değil, başka dünyaların da önemli şahsiyetlerini okuyun. Biz daima çift kanatlı olmak durumundayız. Batı'da Doğu’da Allah'ındır. Biz Batı’yı da Doğu’yu da öğreniriz. Fıkıhta öğreniriz felsefe de öğreniriz.

“Hedefinize sadece bir mesleği değil, bütün insanlığa faydası dokunan iyi bir kul, iyi bir insan olmayı koyun…”

İslam medeniyeti zor bir süreçten geçiyor. Dünyanın her yanında büyük sıkıntılar var. Bütün dünya Türkiye’ye bakıyor. Size bakıyor. Sizler de her biriniz güçlü birer bilim adamı, alim, mütefekkir olacaksınız inşallah. İlerde ne olacağınız konusunda şunu aklınızdan çıkarmayın, sadece bir meslek sahibi olmayı değil, öncelikle bütün insanlığa faydası dokunan iyi bir kul, iyi bir insan olmayı hedefinize koyun.

Konuşmasının ardından genç öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Görmez, öğrencilerle birlikte Akşam namazını kıldı. Namazın ardından isteyen öğrencilerle fotoğraf çektiren Başkan Görmez, her bir öğrenciye Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından hediye etti.


[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: İmam Hatip öğrencilerinden Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e ziyaret
« Posted on: 28 Mart 2024, 11:22:55 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: İmam Hatip öğrencilerinden Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e ziyaret rüya tabiri,İmam Hatip öğrencilerinden Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e ziyaret mekke canlı, İmam Hatip öğrencilerinden Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e ziyaret kabe canlı yayın, İmam Hatip öğrencilerinden Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e ziyaret Üç boyutlu kuran oku İmam Hatip öğrencilerinden Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e ziyaret kuran ı kerim, İmam Hatip öğrencilerinden Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e ziyaret peygamber kıssaları,İmam Hatip öğrencilerinden Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e ziyaret ilitam ders soruları, İmam Hatip öğrencilerinden Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e ziyaretönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes