> Forum > ๑۩۞۩๑ Memurluk ve Sınav Sistemleri ๑۩۞۩๑ > Diyanet İşleri Başkanlığı > Diyanet Duyurular >  Görmez, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Görmez, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi  (Okunma Sayısı 554 defa)
26 Şubat 2015, 15:28:54
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 26 Şubat 2015, 15:28:54 »



Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı konferans salonunda gerçekleşen buluşmada, İslam’ın, Müslümanların ve İslam dünyasının içinden geçtiği süreçlere değinen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “İslam’ın ve İslam dünyasının içinden geçtiği zor süreçleri; dünya Müslümanlarının ve bütün insanlığın size bağladıkları umudu düşünerek çalışmalarınızı yapın” tavsiyesinde bulundu.

Gençlere yönelik önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Görmez, İslam dünyasının tarih boyunca dört zor dönemden geçtiğini belirterek, İslam dünyasının son yıllarda içinden geçtiği zor süreç hakkında da değerlendirme de bulundu.

Bu zorlu süreç, gençlerin gelecek perspektifiyle aşılabileceğine vurgu yapan Başkan Görmez’in konuşmasından önemli satır başları şöyle;

“İslam dünyası tarih boyunca dört zor dönemden geçmiştir…”

İslam dünyası tarih boyunca dört zorlu süreçten geçmiştir. Birinci zor dönem, Hz. Osman’ın katliyle başlayan ve daha sonra Cemel, Sıffin, Nahrevan gibi üzücü savaşlarla, kavgalarla neticelenen dönemdir. İkinci dönem, Moğol istilalarıyla Haçlı Seferlerinin birleştiği dönemdir. Üçüncü dönem, Osmanlı Devletinin yıkılışı ve işgallerin, sömürgelerin, istilaların yaşandığı dönemdir. Bu son yıllar ise, İslam tarihindeki dördüncü zor dönem olarak tarihe geçecektir. Bu dört döneme baktığımızda aynı şekilde, zorluktan sonra hemen kolaylıklar kendisini göstermiş ve Müslümanlar, tarih sahnesinde süreklilik kazanacak, çok büyük fetihlerle, çok büyük ilmi inkişaflarla tanışmışlardır.

Birinci zor dönemden sonra, neden biz bu hale geldik, bu halden kurtulmak için neler yapabilmeliyiz? Diye sormuşlar kendilerine ve sonrasında büyük mezhepler, büyük hadis, tefsir, kelam, fıkıh ve tasavvuf ilimleri ortaya çıkmıştır. Birinci zor dönemden sonra, büyük fetihlerle müjdelenmişler, İslam Çin Seddi’ne kadar, dünyanın en ücra köşelerine kadar uzanmış, büyük medeniyetler kurulmuş, sadece Arabistan’da değil, Maveraünnehir’de, Endülüs’te çok büyük İslam medeniyetleri inkişaf etmiştir.

“Osmanlı Devletiyle ilmi inkişaf yeniden başlamıştır…”

İkinci zor dönemden sonra, yani Moğol istilası ile Haçlı istilalarından hemen sonra da yine aynı şekilde Büyük Osmanlı Devletiyle kurulmuştur. Çok büyük bir ilmi inkişaf yeniden başlamıştır. İkinci zor dönemden sonra da ilmi inkişaflar başlamıştır. Üçüncü zor dönemden sonra, yani Osmanlının yıkılışı, işgal ve sömürgelerin başlamasından sonra yine aynı şekilde İslam dünyasının muhtelif yerlerinde, ihya hareketleri, ıslah, cihat hareketleri ortaya çıkmıştır. Müslümanlar ve İslam’a tarih sahnesinde süreklilik kazandırmak için yine çok büyük çabalar göstermiştir.

“İslam dünyasını içinde bulunduğu zor dönemden çıkaracak olan, gençlerin gelecek perspektifidir…”

İçinden geçtiğimiz dördüncü dönemin farklılığı, tam biz bunları daha aşamamışken, yani üçüncü zor dönemi aşamamışken, meydan okumalara henüz karşılık verememişken, dördüncü zor dönemle karşı karşıya kaldık. Bunu neden anlatıyorum. Bütün bu zorluklardan bizi zorluklardan kurtaracak olan, sizin gelecek perspektifiniz, geleceğin ilim adamları olacağı için, yani sizi çok daha zor bir dönem beklediği için ve Din-i Mübin-i İslam’ın içinden geçtiği süreçlerde Müslümanlar size umut bağladığı için bunu sizlerle paylaştım.

“Çalışmalarınızı yaparken insanların umudu olduğunuzu unutmayın…”

Size bütün insanların umut bağladığını unutmamamız gerekiyor ve çalışmalarımızı ona göre yapmamız gerekiyor. Onun için Kur’an-ı Kerim’i, hadisi, fıkhı, felsefeyi, kelamı, Arapçayı, İngilizceyi çok iyi bileceksiniz. Sizin hizmet alanlarınıza, bütün İslam dünyasının hatta bütün insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu, duyacağı zamanlar sizin zamanlarınız olacak. Lütfen kendinizi ona göre yetiştirin. Bunu yaparken de, İslam âlimlerinin hayatlarını mutlaka okuyun. Kısa hayata çok işler sığdırın. Hem İslam’ın ve İslam dünyasının içinden geçtiği zor süreçleri dikkate alarak hem de dünya Müslümanlarının ve bütün insanlığın size bağladıkları umudu düşünerek çalışın.

“İslam dünyasının birbirinden haberdar olması son derece önemlidir…”

Gerek Baltık cumhuriyetlerinde gerek Kafkasya şeridinde çok güzel Müslüman topluluklar var. Bilhassa, İlahiyat fakültelerimizde, İslam dünyasının beşeri coğrafyasının mutlaka bilinmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Adigeya, Karaçay, Çerkezya, Kabardin, Balkarya, İnguşetya, Dağıstan dendiği zaman, her ilahiyat öğrencisinin orada kaç Müslüman olduğunu, nasıl bir Müslüman medeniyete sahip olduklarından haberdar olması son derece önemlidir.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akkuş, öğretim üyeleri ve 120 kişiden oluşan İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin katıldığı toplantı, öğrencilerin Başkan Görmez ile birlikte hatıra fotoğrafı çekinmesiyle sona erdi.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Görmez, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi
« Posted on: 25 Nisan 2024, 08:30:06 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Görmez, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi rüya tabiri, Görmez, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi mekke canlı, Görmez, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi kabe canlı yayın, Görmez, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi Üç boyutlu kuran oku Görmez, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi kuran ı kerim, Görmez, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi peygamber kıssaları, Görmez, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi ilitam ders soruları, Görmez, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldiönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes