> Forum > ๑۩۞۩๑ Memurluk ve Sınav Sistemleri ๑۩۞۩๑ > Diyanet İşleri Başkanlığı > Diyanet Duyurular > Görmez, hacda görev alacak kafile başkanlarıyla bir araya geldi
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Görmez, hacda görev alacak kafile başkanlarıyla bir araya geldi  (Okunma Sayısı 449 defa)
02 Ağustos 2016, 22:44:02
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 02 Ağustos 2016, 22:44:02 »



Diyanet İşleri Başkanı Görmez, hacda görev alacak kafile başkanlarıyla bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yıl hac organizasyonunda görev alacak kafile başkanlarıyla bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, hac için zihnen, kalben, ruhen ve ilmen hazırlık yapılması gerektiğini söyledi. Görevlendirilen kafile başkanlarına hac ibadetinin tamamında büyük görevler düştüğünü kaydeden Başkan Görmez, haccın mahiyeti ve görev esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar noktasında önemli uyarılarda bulunduğu toplantıda şunları söyledi;

“Diyanet camiası olarak, ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanan oyunları görerek hizmetlerimizi daha da artıracağız…”

Ülkemiz, milletimiz çok büyük badirelerden geçiyor. Allah’ın lûtfu, inayeti ve milletimizin ferasetiyle büyük oranda geride bırakmış olsak da badireler devam ediyor. Hayatı durdurarak hizmetlerimize ara vermek durumunda değiliz. Diyanet’in yurtiçi ve yurtdışı hizmetleri daha da artarak devam edecek. Milletimiz üstünde oynanan oyunları görerek Diyanet camiası olarak aşkımızı, heyecanımızı artırarak hizmetlerimizi birkaç katına çıkararak yola devam edeceğiz.

“Hac ibadeti birbirine bağlı halkalardan oluşan bir ibadettir. Bu halkalardan birisi zayıf olursa hac ibadeti zarar görür…”

Ülkemizde bunlar yaşanırken bir yandan da hac ibadetinin başlangıcı geldi. Kafile başkanları olarak bir aradasınız. Allah yapacağınız hizmetlerde sizleri muvaffak eylesin. Hac ibadetinde dikkat etmemiz gereken temel ilkeler var. Hacca görevli olarak giden bütün arkadaşlarımızın önce kalben bu ibadete hazır olmaları gerekir. En önemli husus, hacca rehberlik yapacak arkadaşlarımızın kalben kendilerini bu işe hazır hissetmeleridir. Niyetlerini sağlam tutmaları gerekir. Niyet amellerin çekirdeğidir. Siz kalbinize neyi ekerseniz onu elde edersiniz. Kalbinizi bu ibadete ancak kendiniz hazırlayabilirsiniz.

“Müslümanlar eğer haccın hikmetini kaybetmeselerdi, hac ibadeti Müslümanları değiştirmeye devam ederdi…”

Hac ibadeti öncesinde bilgimizi gözden geçirmeliyiz. İlmimizi, irfanımızı, hikmetimizi gözden geçirmemiz gerekir. Hac ibadetiyle ilgili fıkıh bilgilerimizi, hikmet bilgilerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Haccın hikmeti ve esrarıyla ilgili her eseri okumuş ve değerlendirmiş olmamız gerekiyor. Müslümanlar eğer haccın hikmetini, esrarını kaybetmeselerdi hac ibadeti Müslümanları değiştirmeye devam ederdi. Müslümanların içinde düştüğü çelişkileri genç kuşaklara, dış dünyaya nasıl izah edeceğiz. Haccın manevi boyutunu, hikmetini ve esrarını, Allah’a ulaştıran yönünü iyi anlayıp rehberlik ettiğimiz insanlara da anlatmamız gerekir.

“Her sene hac ibadetine rehberlik ettiğimiz insanların memnuniyetinin yara almaması için çalışmamız gerekiyor…”

Hac ibadetine kalben ve ilmen hazırlıktan sonra organizasyon konusuna da dikkat etmemiz gerekir. Diyanet’in hac organizasyonu dünyada parmakla gösterilen ve çok takdir edilen bir organizasyondur. Bütün dünya bizi takdir edebilir ama biz bu tecrübemizi iyi kullanıp bu organizasyonda kör nokta bırakmamız gerekir. Her sene haccına rehberlik ettiğimiz insanların memnuniyetinin yara almaması için çalışmamız gerekiyor. Aramızdaki iletişim güçlü olmalı ve herhangi bir aksaklık karşısında reflekslerimiz harekete geçmelidir.

“Hayatı durdurup vaaz vererek irşad edilmez, bilakis hayatın içinde yaşayarak irşad etmek anlamlı olur…”

Her arkadaşımız hacca gitmeden önce bir plan çıkarmak zorundadır. Yola çıkmadan önce ve döndükten sonraya kadar yapacağı hizmet ve rehberliğini planlaması gerekir. Uçakta yapacağımız konuşmadan Kabe'yi ilk gördüğümüzde yapacağımız duaya kadar, kafilede kaç genç var? Kadın, çocuk, yaşlı sayısı nedir? Sırtımıza alacağımız yaşlı sayısı kaç? Bunları bilmeliyiz. Kafile başkanlarının her biri aynı zamanda birer mürşit ve eğitimcidir. İrşad nutuklarla, vaazlarla olmaz. Hayatı durdurup yapacağımız bir şey değildir irşad. Hayatla beraber, hayatın içinde biz o irşadı yaşayarak yapabiliriz. O zaman anlamlı olur.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Görmez, hacda görev alacak kafile başkanlarıyla bir araya geldi
« Posted on: 24 Nisan 2024, 04:56:11 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Görmez, hacda görev alacak kafile başkanlarıyla bir araya geldi rüya tabiri,Görmez, hacda görev alacak kafile başkanlarıyla bir araya geldi mekke canlı, Görmez, hacda görev alacak kafile başkanlarıyla bir araya geldi kabe canlı yayın, Görmez, hacda görev alacak kafile başkanlarıyla bir araya geldi Üç boyutlu kuran oku Görmez, hacda görev alacak kafile başkanlarıyla bir araya geldi kuran ı kerim, Görmez, hacda görev alacak kafile başkanlarıyla bir araya geldi peygamber kıssaları,Görmez, hacda görev alacak kafile başkanlarıyla bir araya geldi ilitam ders soruları, Görmez, hacda görev alacak kafile başkanlarıyla bir araya geldiönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes