๑۩۞۩๑ Memurluk ve Sınav Sistemleri ๑۩۞۩๑ => Diyanet Duyurular => Konuyu başlatan: Sefil üzerinde 26 Eylül 2016, 21:39:54



Konu Başlığı: 2016-2017 Yılı Yüzüne Eğitim Verilen Kur'an Kursları Uygulama Esasları
Gönderen: Sefil üzerinde 26 Eylül 2016, 21:39:54
2016-2017 Yılı Yüzüne Eğitim Verilen Kur'an Kursları Uygulama Esasları
 
Diyanet İşleri Başkanlığı 2016-2017 Yılı Kur'an Kursları " Yüzüne Eğitim Verilen Kur'an Kursları" Uygulama Esaslarını Yayımladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an kurslarında eğitim-öğretim yılı yüzüne okuyanlar için 4, hafızlık eğitimi yapanlar için 3 dönemden oluşmaktadır. Buna göre yüzüne okuyanlar ve hafızlığa çalışanlar için 2016-2017 eğitim-öğretim yılı takvimi aşağıda belirtilmiştir:
 
(http://www.dinihaberler.com/images/upload/dinihaberler-yuzune-okuma.jpg)

YÜZÜNE EĞİTİM VERİLEN KUR’AN KURSLARI





 1. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında yüzüne eğitim verilen Kur’an kurslarında; I. dönem 9, II. dönem 8, III. dönem 8, IV. dönem 8 hafta olacak şekilde eğitim-öğretim yapılacaktır.

 2. Kurslarda eğitim-öğretim Başkanlıkça ilan edilen eğitim-öğretim takvimine göre yürütülecektir. Ek öğretim programları 28 Mayıs 2017 tarihi itibariyle tamamlanacak şekilde planlanacaktır.

 3. Kayıt süresi içerisinde temel öğretim programı açamayan öğreticiler ek öğretim programı açarak eğitime devam edecektir. Ancak öğretim programlarında kredi tamamlama zorunluluğu bulunduğundan eğitim-öğretim yılının bitmesine 8 haftadan az kalması durumunda herhangi bir ek öğretim programı kapsamında sınıf açılmayacaktır.

 4. Kur’an kurslarında eğitim-öğretim görmek isteyenler, kurs yöneticisine “Müracaat Dilekçesi” ile başvurabilecek veya https://kursbasvuru.diyanet.gov.tr adresinden online olarak başvuru yapabilecektir.

 5. DİBBYS/EHYS üzerinden öğretici ve ders tanımlama işlemlerinden önce öğrencilerin kursa kayıt işlemleri gerçekleştirilecektir.

 6. Yüzüne eğitim verilen gündüzlü bir kursa kayıt olan bir öğrenci başka bir kursa kayıt yaptıramayacaktır.

 7. Yüzüne eğitim gören bir öğrenci 4-6 yaş hariç en fazla 18 saat eğitim alabilecektir. Hafızlık Eğitimi Temel Öğretim Programında gündüzlü eğitim gören bir öğrenci ile yatılı eğitim gören bir öğrenci ise 30 saate kadar ders alabilecektir.

 8. İhtiyaç Odaklı Ek Öğretim Programları kapsamında uygulanan Hatim Kurları 16 hafta olarak uygulanacaktır.

 9. Bir öğrenci temel öğretim programını en fazla 8 dönem, ek öğretim programlarını ise en fazla 2 defa alabilecektir. Hatim Kuru ve Yoğunlaştırılmış Dini Bilgiler Ek Öğretim Programlarında ise sınırlandırma bulunmamaktadır.

 10. Aynı öğretim programında birden fazla öğretici (EK-1)’deki esaslar çerçevesinde derse girebilecektir.

 11. Bir Kur’an kursunda görev yapan yönetici maaş karşılığı ve zorunlu ek ders görevini tamamlamadan; kadrolu ve sözleşmeli öğretici ise maaş karşılığı, zorunlu ve isteğe bağlı ek ders görevini tamamlamadan aynı il merkezi/ilçede geçici öğretici görevlendirilmeyecektir.

 12. Bağlı bulunduğu müftülükte ihtiyaç varken, bir Kur’an kursu öğreticisi maaş karşılığı ve zorunlu ek ders görevini tamamlamadan bir başka kurumda görevlendirilmeyecektir.

 13. Kur’an kurslarında uygulanan eğitim programları, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün http://www2.diyanet.gov.tr/EgitimHizmetleriGenelMudurlugu/Sayfalar/KuranKursuO gretimProgrami.aspx web adresinden indirilebilecektir.

 14. Öğreticiler EK-9 raporlarının bir nüshasını, uyguladıkları eğitim programının kitapçığını, haftalık ders programını ve uygulama esaslarını sınıfta bulunduracaktır. Ayrıca haftalık ders programını ilgililerin rahatlıkla görebileceği uygun bir yere asacaktır.

 15. Yüzüne eğitim yapılan Kur’an kurslarında bir dönem/kur içerisinde farklı tarihlerde yapılacak üç denetimin sonunda öğrenci sayısının 10’un altında olduğunun tespit edilmesi durumunda kadrolu öğreticiye, son denetim tarihinden dönem sonuna kadar ek ders ücreti tahakkuk ettirilmeyecektir. Bu durumdaki geçici öğreticinin ise görevine son verilecektir

dini haberler