> Forum > ๑۩۞۩๑ Memurluk ve Sınav Sistemleri ๑۩۞۩๑ > Diyanet İşleri Başkanlığı > Diyanet Duyurular > Gazze’de yıkılan camileri yeniden yapacağız
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Gazze’de yıkılan camileri yeniden yapacağız  (Okunma Sayısı 666 defa)
14 Kasım 2014, 15:18:25
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 14 Kasım 2014, 15:18:25 »



Diyanet İşleri Başkanı Görmez: “Gazze’de yıkılan camileri yeniden yapacağız”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Filistin’de İsrail’in saldırıları sonucu yıkılan camileri yeniden inşa etmenin Müslümanlar için vacip olduğunu belirterek, “Gazze’de yıkılan camileri yeniden yapacağız” dedi.

Görmez, İstanbul’da devam eden “1. Latin Amerika Müslüman Dini Liderler Zirvesi’nde Filistin Meclis Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Bahır ve Milletvekili Abdurrahman El-Cemel ile görüştü. 

Görmez, burada yaptığı konuşmada,  Filistin’de daha önce İsrail’in saldırıları sonucu yıkılan cami sayısının 30 olduğunu, son saldırılarla bu sayının 70’e çıktığını söyledi.

Filistinli Müslüman kardeşlerimizin rahat ibadet edebilmeleri için camilerin yeniden inşası ve onarımı konusunda çalışma yaptıklarını söyleyen Görmez,  “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak daha önce Gazze’de yıkılan mescitlerin yeniden onarılmasıyla ilgili çalışmalarımız vardı. Aslında son Gazze saldırıları başlamadan önce, yıkılan 30 kadar cami vardı. Bu camilerin bazılarını yıkıp yeniden yapacağımız, bazılarının da onarımına yardımcı olacağımızı söylemiştim. Onların projeleri yapılıyordu. Heyetler gidip geldi. Bir takım inşaat malzemelerinin nasıl taşınacağı konuşulurken Ramazan ayında ikinci saldırı başladı. Bu da yıktılan cami sayısını 70’e yükseltti. Elbette bu camiler, yeniden ayağa kalkacaktır.” dedi.

“Yıkılan camileri yapmak Müslümanlara vaciptir”

Gazze İslam Üniversitesi’ne yardım önceliği verdiklerini vurgulayan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bin öğrenciye eğitim yardımı yaptıklarını kaydetti.

Türkiye’nin Filistin’e yardımlarının devam ettiğini vurgulayan Görmez, “Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Gazze'de bin konutun temelini attı. TİKA ve diğer müesseseler bunları yaparken Diyanet olarak biz de camiler üzerinde duracağız. İnşallah en kısa zamanda heyetler konu üzerinde çalışarak bunu başlatırız diye umut ediyorum. 10 defa yıkacaklarsa bile onları yapmak Müslümanlar üzerine vaciptir, yapmak lazım” dedi.

“Diyanet Vakfı’mız 9 caminin projesini tamamladı”

Türkiye Diyanet Vakfı’nın saldırılar sonucu yıkılan camiler arasında ilk etapta 9 tanesinin yapımına başlayacağını vurgulayan Görmez, “Bu camilerimizin ihale çalışmaları tamamlanma aşamasında. 9 caminin proje çalışmaları tamamlandı. Camilerimizin temelleri yakında atılacak" diye konuştu. 

“Filistin konusunda Türkiye tek yürek”

Görmez, karşılaştığı her Filistinlinin Türkiye’yi ve Türkiye’nin yaptıklarını övünce kendisinin mahcup olduğunu belirterek, “Son yıllarda Türk halkında Filistin davasına karşı yüksek bir bilinç oluştu. Türkiye’de toplumun tamamının ittifak ettiği tek konu Filistin davasıdır. Filistin konusunda Türkiye tek yürek oldu” diye konuştu. 

“Cenabı-Hak bu bilinci de eksik etmesin” diye dua eden Görmez, bu bilinci diri tutmak için de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak büyük bir çaba gösterdiklerini kaydetti.

İsrail askerlerinin postallarıyla Mescidi Aksa’ya girişiyle ilgili hutbe okuttuklarını ve toplumu bilgilendirdiklerini belirten Görmez, “Hem İslam dini hem de Müslümanlar tarihin en zor süreçlerinden geçiyor. Hep birlikte Filistinli kardeşlerimizin yanında saf bağlayabilseydik, onların davalarına sahip çıkabilseydik, bugün Şam, Bağdat, Kahire yanıyor olmayacaktı.” diye konuştu.

“Filistinli kardeşlerimiz de gösterdikleri mukavemetle örnek olmaya devam ettiler.” diyen Görmez,   “Müslümanlar her türlü zulme karşı çıkmak zorundalar, bunu Filistinliler’den öğreniyorlar. Filistinliler yaşayarak, Müslümanların kendi vatanlarını, izzetlerini nasıl korumaları gerektiğini öğreten birer öğretmen konumunda” diye konuştu.  Diyanet İşleri Başkanı Görmez, en kısa zamanda Filistin’e gelmeyi murad ettiğini söyledi.

Filistin Meclis Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Bahır ise Türkiye’nin her konuda Filistinliler’in yanında olduğunu belirterek Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarda da İslam ülkeleri arasında en bariz tutumun, Türkiye’nin tutumu olduğunu söyledi.

dib

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Gazze’de yıkılan camileri yeniden yapacağız
« Posted on: 30 Nisan 2024, 05:10:16 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Gazze’de yıkılan camileri yeniden yapacağız rüya tabiri,Gazze’de yıkılan camileri yeniden yapacağız mekke canlı, Gazze’de yıkılan camileri yeniden yapacağız kabe canlı yayın, Gazze’de yıkılan camileri yeniden yapacağız Üç boyutlu kuran oku Gazze’de yıkılan camileri yeniden yapacağız kuran ı kerim, Gazze’de yıkılan camileri yeniden yapacağız peygamber kıssaları,Gazze’de yıkılan camileri yeniden yapacağız ilitam ders soruları, Gazze’de yıkılan camileri yeniden yapacağızönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes