> Forum > ๑۩۞۩๑ Memurluk ve Sınav Sistemleri ๑۩۞۩๑ > Diyanet İşleri Başkanlığı > Diyanet Duyurular > 2011 Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi Belirlendi
Sayfa: [1] 2 3 4 ... 6   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2011 Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi Belirlendi  (Okunma Sayısı 21149 defa)
02 Şubat 2011, 18:57:01
ღ۩Bilgin۩ღ
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1.936


Site
« : 02 Şubat 2011, 18:57:01 »



2011Tarihli  Diyanet Yeterlilik Sınavı  Tarihi

1-Diyanet İşleri Başkanlığı personeline yönelik "Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı"

2-Diyanet İşleri Başkanlığında görev almak isteyenler için "Yeterlik Sınavı"

2011 Diyanet Yeterlilik Sınav Ücreti


Sınava girecek her aday; 30 TL ( otuz TL) (KDV dahil) sınav ücretini 03 gubat 2011-02 Mart 2011 tarihleri arasında; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ankara Beşevler Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubesinden herhangi birisine "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile yatıracaktır.

2011 Diyanet Yeterlilik Sınav Başvurusu

 Sınava girecek aday 03 gubat 2011-02 Mart 2011 tarihleri arasında
başvuru ücretini yatırıp, sınav başvurularını http://www.meb.gov.tr internet adresinden yapacaktır.

Adayların sınav giriş belgeleri; 10 Mart 2011 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

 Yapılacak sınavda;
Diyanet İşleri Başkanlığı Personeline Yönelik olarak Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ve Diyanet İşleri Başkanlığında görev almak isteyenler [Diyanet İşleri Başkanlığında ilk defa görev almak isteyenler, Diyanet İşleri başkanlığında çalışmakta olup başka bir göreve geçmek isteyenler, Başka kurumlardan Diyanet İşleri Başkanlığına naklen geçmek isteyenlere yönelik (müezzin kayyımlık hariç)] için "Yeterlik Sınavı" olmak üzere iki grup yer alacaktır.

Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı için sınava girecek adaylar aşağıda tabloda yer alan alanlardan birini, ikisini veya tamamını seçebilirler.

Tablo 1

Hac görevi veya Yurtdışı görevi için tercih yapacak adaylar başvuru sırasında Genel Sorular bölümünü mutlaka tercih etmek zorundadırlar.

Hem Hac görevi, hem de Yurtdışı görevi için tercih yapacak adaylara Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavında sorulacak tüm sorulara cevap verecektir.

Nakil alanında sınava girecek adaylar başvuru sırasında sadece genel sorular bölümünü tercih edeceklerdir.

2011 Diyanet Yeterlilik Sınav Yeri

81 İl'de (Başvuru Durumuna Göre)

Sınav tarihi , Gün ve Saati

19 Mart 2011, Cumartesi günü, Saat: 10.00

2011 Diyanet Yeterlilik Sınav Uygulaması

 
Sınav; tek oturum hâlinde, 19 Mart 2011 tarihinde cumartesi günü, Saat 10.00?da 81 ilde (Başvuru durumuna göre) yapılacaktır.

Sınav:

1) Yeterlik sınavına giren adaylar için 110 (yüz on) dakikalık süre,

2) Mesleki bilgiler seviye tespit sınavına giren adaylar için;

a) Nakil gurubundan sınava girecek adaylara 90 (doksan) dakika,

b) Sadece Hac Görevlendirmesi ya da Yurt dışı görevlendirmesi guruplarından birinden sınava girecek adaylara 110 (yüzon) dakika,

c) Hac görevlendirilmesi + Yurt dışı görevlendirmesi gurubundan sınava girecek adaylara 130 (yüz otuz) dakika süre içerisinde uygulanacaktır.

 Sınavda; her grup için ayrı ayrı olmak üzere çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

Adaylar sınava sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ile özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav binasında sigara içenler hakkında 5727 Sayılı Kanun gereğince işlem yapılacaktır.

2011 Diyanet Yeterlilik Sınava Katılacak Özrü Bulunan Adaylar

Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adaya ait sağlık kurul raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birinin bir nüshasını bağlı bulunduğu kuruma teslim edecek, bir nüshasını da posta yolu ile 10 Mart 2011 tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (EĞGTEK) Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı?na gönderecektir. Bu tarihten sonra EĞGTEK?e ulaşan belgeler dikkate alınmayacaktır.

2011 Diyanet Yeterlilik Sınavı Soru Anları


TABLO 2 GRUP **** ve NUMARASI SINAVDA SORULACAK SORU SAYISI

1- Yeterlik Sınavı

(2 ve 3.grupların soruları aynıdır)

01) Stajyer Vaiz100

02) Stajyer Kuran Kursu Öğreticisi100

03) İmam-Hatip100

04) Müezzin-Kayyım100

2- Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sına


Soru dağılımları şöyledir

05) Nakil (Genel Sorular)80

06) Hac görevlendirmesi (Nakil + Hac görevlendirmesi)100

07)
Yurt dışı görevlendirmesi (Nakil + Yurt dışı görevlendirmesi)100

08) Hac görevlendirilmesi + Yurt dışı görevlendirmesi (Nakil + Hac görevlendirilmesi + Yurt dışı görevlendirmesi)120

Toplam

Adayların; sınav puanı eşit olması hâlinde, Diyanet GGleri baGkanlığı (DGB) Görevde yükselme ve Unvan DeğiGikliği ve hükümleri doğrultusunda başarı sıralamasını yapacaktır.

İletişim Ve Duyuru


Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar 444 83 83 nolu EĞGTEK Çağrı Merkezinin telefonundan yararlanabilecektir.

Sınavla ilgili duyuru ve ilanlar Millî Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr ile Diyanet İşleri Başkanlığının http://www.diyanet.gov.tr, internet adreslerinden yayımlanacaktır.

Sınav soru ve cevap anahtarları 22 Mart 2011 tarihinde DGB tarafından http://www.diyanet.gov.tr, EĞGTEK tarafından da http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

 Adayların sınav sonuçları 18 Nisan 2011 tarihinde DGB’e teslim edilecektir. Sınav sonuçları http://www.diyanet.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

2011 Diyanet Yeterlilik Sınavı İtirazları


Adaylar; sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının http://www.diyanet.gov.tr ve http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) iGgünü içerisinde Diyanet GGleri baGkanlığı (DGB) ?na yapacaktır.

Adaylar; sınav sonuçlarına yönelik itirazlarını ise sonuçların adaylara duyurulmasından itibaren en geç 10 (on) gün içerisinde Diyanet GGleri baGkanlığı (DGB) ?na yapacaktır.

İtirazların incelenmesi için aday T.C. Ziraat Bankası Beşevler Ankara Şubesindeki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi"nin 5495218-5001 numaralı hesabına 10 (on) TL (KDV dahil) inceleme ücreti yatıracaktır.


İtirazlar; itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve dilekçe ile kabul edilecektir.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar, faksla yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

Yapılan bu itirazları Diyanet GGleri baGkanlığı değerlendirerek, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına yönelik olanları sonuçlandırmak üzere EĞGTEK?e gönderecektir. EĞGTEK bu itirazları 10 (on) gün içerisinde sonuçlandırarak Diyanet GGleri baGkanlığı (DGB) ?na bildirecektir

Yeterlilik ve Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı "Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliği" ile ilgili konulara ait sorulara ilişkin itirazları ise Diyanet GGleri baGkanlığı inceleyip sonuçlandıracaktır. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara Diyanet GGleri baGkanlığı tarafından bildirilecektir.

Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, adayların/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari sebeple sınava girememesi durumunda sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu/ödendi makbuzu ile başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. ...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2011, 01:43:17 Gönderen: İlim Dünyası »
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: 2011 Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi Belirlendi
« Posted on: 19 Nisan 2024, 14:51:58 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: 2011 Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi Belirlendi rüya tabiri,2011 Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi Belirlendi mekke canlı, 2011 Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi Belirlendi kabe canlı yayın, 2011 Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi Belirlendi Üç boyutlu kuran oku 2011 Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi Belirlendi kuran ı kerim, 2011 Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi Belirlendi peygamber kıssaları,2011 Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi Belirlendi ilitam ders soruları, 2011 Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi Belirlendi önlisans arapça,
Logged
02 Şubat 2011, 19:06:34
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« Yanıtla #1 : 02 Şubat 2011, 19:06:34 »

Esselamu aleykum ve rahmetullah ; bu haberi bekliyorduk allah c.c razı olsun inş . Tarih biraz yakın ama Hakkımızda hayırlısı olur inş. Selam ve dua ile...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

02 Şubat 2011, 19:11:48
Sueda

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 243


Site
« Yanıtla #2 : 02 Şubat 2011, 19:11:48 »

Aleykümüs selam... Çok şükür bu sınavımızın da tarihi belli oldu... İnşallah hayırlısıyla kazanmak nasib olur... Ben sınav hakkında daha başka bilgiler edinirsem buraya yazarım inşallah... Rabbim herkesin gönlündekini hayırlısıyla versin... Allah razı olsun.. Selam ve dua ile...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Lütfen Namazlarımızı Kılalım Namazlarınızı Sanal & Real Yaşam için Terketmeyiniz !!!
02 Şubat 2011, 19:53:48
ღAşkullahღ
Muhabbetullah
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 25.839


Site
« Yanıtla #3 : 02 Şubat 2011, 19:53:48 »

selamün aleyküm, kardeşlerimiz hakkında inşaallah hayırlısı olur, dualarimizda da unutmayız onları, Rabbim hepsinin gönüllerine göre versin inşaallah. Hocam emeğinize sağlık, Rabbim razı olsun..
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

02 Şubat 2011, 19:55:20
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« Yanıtla #4 : 02 Şubat 2011, 19:55:20 »

Ve aleykumusselam kardeşim, Rabbim hayırlı sonuçlar almayı nasip eylesin tüm kardeşlerimize.Yeterlilik sınavı bölümümüze konu ve kaynak paylaşımı yapılabilir ben acizane geçen yıl biraz paylaşım yapmıştım...

http://www.ilimdunyasi.com/yeterlilik-belgesi/

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 6   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes