> Forum > Diyanet İşleri Başkanlığımıza Teşekkür Ederiz. > Dini Sorular ve Cevapları > Dinler > Zebur hakkında bilgi verir misiniz?
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Zebur hakkında bilgi verir misiniz?  (Okunma Sayısı 1718 defa)
12 Şubat 2015, 01:35:00
Pelinay
Bölüm Görevlisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 8.696


« : 12 Şubat 2015, 01:35:00 »



Zebur hakkında bilgi verir misiniz?

Dört büyük mukaddes kitaptan biri olan ve kelime olarak “parça, yazılı şey ve kitap” anlamlarına gelen Zebur, Yüce Allah tarafından Hz. Davud (a.s.)’a indirilmiştir. Allah Teala şöyle buyurmaktadır: “Rabbin göklerde ve yerde olanları en iyi bilendir. And olsun ki; biz Peygamberlerin kimini kiminden üstün kılmışızdır. Davud’a da Zebur verdik.” (İsra, 17/55) Bu ayetten Zebur’un Hz. Davud (a.s.)’a indirildiği açıkça anlaşılmaktadır. Ayrıca Hz. Peygamber (s.a.s.) de bir hadis-i şerifte, Zebur’un ehl-i kitap tarafından okunduğunu haber vermiştir (Buhari, Teyemmüm, 6).

İsrailoğulların’a doğru yolu göstermek için nazil olan Zebur’un aslı İbranicedir. Kaynaklarda belirtildiğine göre Zebur’un metni manzumdur. Zebur’da genellikle Hz. Davud’un Allah’a yakarışları ve ilahileri yer almaktadır. Yahudilerin, ‘Tevrat’tan sonra kitap gelmeyecektir. ‘ yolundaki iddiaları Zebur’un Hz. Davud’a verilmesiyle nakzedilmiş bulunmaktadır (Elmalılı, Hak Dini Kur’an Dili, İstanbul 1938, IV, 3081).

Şüphesiz Zebur Yüce Allah tarafından indirilmiştir. Bu bakımdan, Allah’tan Hz. Davud’a indirildiği şekliyle ona inanmak, imanın gereklerindendir. Fakat günümüzde Zebur’un bu orijinal metni mevcut değildir. Bu gün Kitab-ı Mukaddes içerisinde, Ahd-i Atik bölümünde Mezmurlar adı altında mevcut olan kitap, insanlar tarafından müdahaleye maruz kalmış ve bozulmuştur. Zebur Hıristiyanlığın yayılmasından sonra Latinceye çevrilmiştir. Bugün Yahudiler ve Hıristiyanlar ayinlerinde Zebur’u okumaktadırlar. Özellikle Hıristiyanlar ayinlerinde Zebur’dan seçilmiş parçalar okumayı ihmal etmemektedirler.

Günümüzde Zebur’da yer alan bilgiler hakkında bir Müslüman’ın takınması gereken tavır şu şekilde ifade edilebilir: Eğer bu bilgiler, Kur’an ve sahih hadislerdeki bilgilere uygunsa kabul; değilse reddedilir. Ayet ve hadislerde bu bilgilerden hiç bahsedilmiyor ve İslam’ın temel prensiplerine de zıt düşmüyorsa Hz. Peygamber (s.a.s.)’in şu tavsiyesi doğrultusunda hareket edilir: “Ehl-i Kitabı tasdik de etmeyin, tekzip de (yalanlamayın). ‘Biz Allah’a ve bize indirilenlere iman ettik’ deyin.” (Buhari, Tefsir, 13)

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Zebur hakkında bilgi verir misiniz?
« Posted on: 19 Mart 2024, 07:31:55 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Zebur hakkında bilgi verir misiniz? rüya tabiri,Zebur hakkında bilgi verir misiniz? mekke canlı, Zebur hakkında bilgi verir misiniz? kabe canlı yayın, Zebur hakkında bilgi verir misiniz? Üç boyutlu kuran oku Zebur hakkında bilgi verir misiniz? kuran ı kerim, Zebur hakkında bilgi verir misiniz? peygamber kıssaları,Zebur hakkında bilgi verir misiniz? ilitam ders soruları, Zebur hakkında bilgi verir misiniz?önlisans arapça,
Logged
15 Şubat 2015, 01:09:23
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« Yanıtla #1 : 15 Şubat 2015, 01:09:23 »

Esselamu aleyküm ve rahmetullah , Hz. Davut dini hukumler olarak Tevrata tabi idi. Zebur ise ilahi ve dualardan olusan kutsal bir kitap. Tekrarina vesile oldun kardesim allah razi olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

15 Şubat 2015, 02:04:22
Yunus Emre

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 499



« Yanıtla #2 : 15 Şubat 2015, 02:04:22 »

Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh.Allah razı olsun Mevlüde Abla.Hocam bir sorum var eğer diğer 3 kutsal kitap değiştirilmiş olmasa ise bize hak mıdır ?
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Her Anımızda Allah için Niyet Edelim ( Allah için )  Yerken , İçerken , Giyerken , Çıkarırken , Gezerken , Dinlenirken Bakarken , Duyarken , Yatarken , Kalkarken , Otururken , Okurken , Yazarken ve daha nicesinde... ( Allah için ) Niyet Edelim.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes