> Forum > ๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ > Dini Konular > Dini makale ve yazılar  > Ömru ramazan olanin ahireti bayram olur
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ömru ramazan olanin ahireti bayram olur  (Okunma Sayısı 1561 defa)
08 Ocak 2011, 16:30:05
Sümeyye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 29.261



Site
« : 08 Ocak 2011, 16:30:05 »



Ömrü ramazan olanin ahireti bayram olur...


"İmkânsız" mı dedin?

Olur mu dostum, hiç yakışır mı sana?

Neden Allah yokmuş gibi konuşuyorsun? Bilmiyor musun; Allah yokmuş gibi konuşmak günahtır.

Allah var. Allah'a iman var. İman varsa imkân var. Allah'ın olduğu yerde "imkânsız" demek olur mu?

Yoksa sen yaptığın işe besmelesiz mi girişiyorsun?

Bismillah demek, "Ben bu işi Allah sayesinde yapıyorum" demektir.

Bismillah demek, "Ben bu işe Allah'ı dahil ediyorum" demektir.

Bismillah demek, "Allah'tan yardım istiyorum" demektir.

Bismillah demek, "Ben bu işi Allah'a ısmarlıyorum" demektir.

İmkân dediğin nedir ki dostum?

Eğer imkânı olanlar daha çok infak etseydi, Allah yoluna en çok verenler en varlıklılar olurdu. Bak etrafına, bunun hiç de böyle olmadığını görürsün. Kaldı ki, insan olmak bir imkândır. Akıl paha biçilmez bir imkândır. Sıhhat bir imkândır. İman bin imkandır.

Dahası, Allah sonsuz imkândır. Kur'an imkândır. Peygamber imkândır. Namaz imkândır. Oruç imkândır. Bütün bu imkânlardan ne kadar yararlandın? Mesela, Allah'ı imkân olarak gördün mü?

Çocuklarının geleceğini düşünürken, ailenin geleceğini düşünürken, yaşadığın toprakların geleceğini düşünürken, ait olduğun medeniyetin geleceğini düşünürken? Evet bütün bunları düşünürken, Allah'ı da hesaba dâhil ettin mi?

Hicrete niyet ettinse Sevr'in eteğinde dolaşma dostum, zirvesine çık. Zirvesine, yani “bittim” noktasına, “Ben bittim, sen yet ya Rabbi!” noktasına…

Eğer Mekke'nin hakkını verdin ve imkânların tümünü tükettinse, yeni imkânlar üretmek için Medine'nin yollarına düş. Düşmanların kalabalık olabilir. Korkma! Dostun büyük, en büyüktür. Fakat En Büyük Dost'un yardımı, kulun gücünün bittiği yerde gelir. O yer, Sevr'in zirvesidir.

Haydi, davran ve tırman. Yükseğe, daha yükseğe, en yükseğe.

Ne var Sevr'in tepesinde?

Allah'ın vaat ettiği yardım var.

Niçin oradadır Allah'ın vaat ettiği yardım?

Orası kulun gücünün bittiği yerdir de ondan. İlahi yardım, kulun "Ben bittim ya Rab!" dediği yerde yetişir. Sünnetullah bu, Allah'ın geleneği bu, değişmez âdeti bu. Akıllılık, Allah'ın sünneti bana uysun diye beklemek değildir. Akıllılık, Allah'ın sünnetine uymaktır. O'nun eşsiz fiilinin sırrını çözmektir. İlahi fiilin sırrına erip, gereğini yapmaktır.

Peki, nasıl olacak bu iş?

Kolay dostum, çok kolay. Şu formülü unutma: Öncekiler neyle felaha erdilerse, sonrakiler de aynı şeyle felaha erecekler. Çağ değişir, zaman değişir, mekân değişir, imkân değişir, alet değişir. Fakat ‘âdet’ değişmez, temel zaafları ve meziyetleriyle insan değişmez.

İnsan tutmalı dostum, insanı tutmalı. Hiç olmazsa, takım tutanlar kadar heyecan ve aşkla. Hiç olmazsa, zar atanlar kadar umutla ve şevkle. Hiç olmazsa, boğazına kadar günaha batanlar kadar cesaret ve cüretle.

İnsanı tutmalı ve onu onarmalı. İmha olmuş insanı inşa etmeli. Bunun için de yüreğine açılan kapıyı bulup tıklatmalı. Açılmıyor diye ayrılmamalı. Günlerce, haftalarca, hatta aylarca beklemeli. Ha açıldı ha açılacak diye. Kâbe'nin kapısında bekler gibi beklemeli. Açılırsa eğer, Kâbe'ye girer gibi girmeli; heyecan zirvede, aşk dorukta?

Kalbe, kalplere giden yolun harita ve pusulası yerine vahyi almalı, Kur'an'ı almalı. Satırdaki âyetlerle sadırdakileri, tohumla toprağı, etle tırnağı, anayla evladı, bülbülle gülü buluşturur gibi buluşturmalı. İş budur, eylem budur, yol budur. Tıpkı Kur'an şairi Akif'in dediği gibi:

Allah'a dayan saye sarıl hikmete râm ol

Yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol

Allah'a dayan gâyene tevfikini versin

Kur'an'a sarılmazsan eğer yese düşersin.

Orucu tut dostum, kendini tutmuş olursun. Zira oruç tutmak kendini tutmaktır.

Ömrünü Ramazan et dostum. Ömrü Ramazan olanın ahreti bayram olur.


ALINTI
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Ömru ramazan olanin ahireti bayram olur
« Posted on: 20 Nisan 2024, 17:13:42 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Ömru ramazan olanin ahireti bayram olur rüya tabiri,Ömru ramazan olanin ahireti bayram olur mekke canlı, Ömru ramazan olanin ahireti bayram olur kabe canlı yayın, Ömru ramazan olanin ahireti bayram olur Üç boyutlu kuran oku Ömru ramazan olanin ahireti bayram olur kuran ı kerim, Ömru ramazan olanin ahireti bayram olur peygamber kıssaları,Ömru ramazan olanin ahireti bayram olur ilitam ders soruları, Ömru ramazan olanin ahireti bayram olurönlisans arapça,
Logged
10 Ocak 2011, 20:28:08
Ekvan
Varlıklar, alemler, dünyalar. (Evren).
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 19.233


« Yanıtla #1 : 10 Ocak 2011, 20:28:08 »



   Dahası, ALLAH sonsuz imkândır. Kur'an imkândır. Peygamber imkândır. Namaz imkândır. Oruç imkândır. Bütün bu imkânlardan ne kadar yararlandın? Mesela, ALLAH'ı imkân olarak gördün mü?

    Bu cümleyi ben mi tam anlamadım yoksa burada bir yanlışlık mı var?İmkan-ı vücud ve Vacibül vücud ile ilgili bir sohbet dinlemiştim..Orada Cenab-ı hakkın Vacibül vücud olduğu çok güzel izah edilmişti..İmkan, olması ihtimal dahilinde olan şeylerle ilgilidir..Dolayısıyla olmaması ihtimali de vardır..Bu açıdan bakınca yukarıda aldığım cümle bana yanlış göründü..
    Bunun dışında güzel bir paylaşımdı ..Allah razı olsun..

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes