> Forum > ๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ > Dini Konular > Dini makale ve yazılar  > Menfaatçilik hastalığı ve kredi kartı
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Menfaatçilik hastalığı ve kredi kartı  (Okunma Sayısı 869 defa)
06 Aralık 2010, 21:20:42
ღAşkullahღ
Muhabbetullah
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 25.839


Site
« : 06 Aralık 2010, 21:20:42 »



Menfaatçilik Hastalığı ve KREDİ KARTI GERÇEĞİ


Riba (faiz) yiyen kimseler, şeytan çarpan kimse kalktığı gibi kalkarlar. Bu durum onların, "alışveriş de tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. (Bakara 2/275)

Menfaat, küçük kârların peşinde koşmak, büyük hayırları terk etmektir. Menfaat hastalığı insanoğlunun içerisine yerleştirilmiş bir fitne ve imtihandır. Menfaatlerinin peşinde kontrolsüzce koşan insanlar bu birçok hayırlardan kaçmış ve mahrum olurlar.

İnsan içindeki bu menfaat putunu öldürmediği sürece gerçek tevhide ve hakiki imana ulaşamaz…

Kredi kartı kullanma ihtiyacı, menfaat hastalığının bir sonucudur.

Bankaların kredi kartı kullanan insanlara verdiği (yemlik) küçük menfaatler, kredi kartlarının arkasındaki acı gerçeği görmemize engel olmaktadır. Aslında kredi kartı büyük bir musibet ve kişinin kendisini tüketmesidir.

Bankacılığın Mantığı:

Bankacılık sektörü en az faizle para alıp, en yüksek faizle para satan kurumlardır. Bütün sistem bunu üzerine kuruludur.

Eğer bir banka hiç faiz ödemeden nakit para elde eder ve bunu yüksek faizlerle satabilirse onun için bulunmaz bir durumdur.

İşte kredi kartları tam burada devreye girer. Çünkü her ay milyonlarca insan bankalara nakit para taşımaktadır. Bu şekilde bankalarda hiç faiz ödemeden topladıkları bu nakit paraları her türlü bankacılık oyunlarıyla yüksek faizle satmaktadır. Kart kullanan insanlar her ay bankaların değirmenine adeta su taşımaktadırlar.

Kredi Kartı Mantığı:

Türkiye’de yaklaşık 25-26 tane banka bulunmaktadır. Yine Türkiye’de kredi kartı kullanımı 25-26 milyon civarındadır. Yani her bankaya yaklaşık 1 milyon civarında kredi kartı düşmektedir. Her bir karttan aylık olarak bankaya bırakılan meblağ, Türkiye ortalaması 500TL. civarındadır. Türkiye’deki her bankaya halkımız yaklaşık 500 x 1 000 000 = 1 500 000 TL. Nakit para ödemektedir. Bu kadar nakit ve büyük para banka için hayati önem arz etmektedir.       

Bankalar halkımızdan topladığı bu paraları ortalama 20 gün sonra alış-veriş yapılan yerlere (esnafa)  ödemektedir. Peki, bir banka 20 gün boyunca bu parayı ne yapmaktadır? İşte işin sırrı burada gizlidir. Banka topladığı bu paraları zor durumda olanlara faizle satmaktadır. Eğer bu süre zarfında parasını erkenden almak isteyen bir esnaf olursa, ondan %3-4 civarında faiz almaktadır. Yani hangi açıdan bakılırsa bakılsın kredi kartları bankalar için oldukça karlı bir durumdur.

Ayrıca %8 civarında bankaya kart borcunu ödeyemeyen ve ayrıca faize girenlerde işin cabasıdır.

Hiç düşünüyor muyuz? Bankalar niçin sokaklarda bile kredi kartı dağıtmaktadır? Niçin herkesin kart kullanması için bu kadar çaba harcanmaktadır?  Gerçekten bu işten biz mi karlı çıkıyoruz yoksa onlar mı? Biz mi onları kullanıyoruz, onlar mı bizi?

Kartın Borcunu Zamanında Ödemek Mevcut Durumu Değiştirir mi?


Kredi kartı kullanmaktan vazgeçmeyi bir türlü düşünemeyen insanımız, kendi içine düştüğü durumu kurtarıcı mazeret üretmeyi de ihmal etmemektedir. “Zamanında ödersem bir şey olmaz, ben alış veriş yaptıktan 40 gün sonra ödüyorum”  gibi sözler acaba ne derecede geçerlidir, bu mazeretler hakikati yansıtmakta mıdırlar? Gerçek bu söylenildiği gibi midir?  Hayır. Çünkü zamanında ödemek kişiyi bulaştığı bu çamurdan kurtarmaz.

Kart kullanan kişi ister zamanında ödesin ister geciktirsin,  mevcut durumu değiştirmez!

Kart kullanıldığı andan itibaren artık bankayla alış-veriş yapılmıştır. Bankayla alış veriş yapmakta, temiz ekmeğimizi çamura bulayıp yemekten farksız, hatta daha kötüdür.

Kırk gün sonra öderim sözüne gelince. Bu da çok doğru ve düşünülerek söylenmiş bir söz değildir. Çünkü kırk gün sonra esprisi ilk birkaç gün için geçerli olan, bize bırakılmış (yemlik) menfaattir. Günler ilerledikçe ödeme takvimi hızla yaklaşmaktadır ve kırk gün sonra diye bir şey kalmamaktadır. Yani hayatınızda ilk kart kullanmaya başladığınızda belki karlı gibi gözükebilirsiniz. Ama hepsi bu! Daha sonra siz bankaya aylık düzenli para taşıyan biri konumuna gelmişsinizdir.

Para Kullanmakla Kart Kullanmak Aynı mıdır?


Para kullanmak yapılan bir hizmetin ya da bir ürünün bedelini ödemektir. Kişinin iradesine bağlı olmayan zaruri bir durumdur. Kart kullanmak ise, parayı alış-veriş yaptığınız yere değil de bankaya ödemek, bankayla çalışmak, bankaya borçlanmaktır. Dolayısıyla tüm para trafiği banka üzerinden yapmaktır. İşin en çirkin ve kirli yeri de tam burasıdır. Banka topladığı bu paraları hak sahiplerine hemen ödemez, günlerce kullanıp faizcilik (tefecilik) yapar ve bizde bu işinde ona adeta yardımcı olmuş oluruz.

İnançlı bir insan, banka ile çalışmaktan, parasını ona taşımaktan hiç rahatsızlık duymuyorsa bankaya girmek ile markete girmek arasında bir fark yoksa kalbindeki, içindeki bazı yerleri gözden geçirsin!

Ayrıca kredi kartı kullanmak, o kartların Amerika’daki gerçek sahiplerinin hesabına “tıp tıp” dolarları aktarmaktır.

Her kart çektiğimizde, biz yoksullaşıyoruz  birileri zenginleşiyor,

Her kart çektiğimizde, temiz ekmeğimizi çamura bulayıp yemiş oluyoruz,

Her kart çektiğimizde, bankaların yüzünü güldürmüş oluyoruz,

Her kart çektiğimizde, vahşi kapitalizmi güçlendiriyoruz,

Her kart çektiğimizde, kartların arasındaki görünmeyen güçleri büyütüyoruz,

Her kart çektiğimizde, hak sahiplerinin parasını yirmi gün sonra almasına sebep oluyoruz.

Kart kullanmayan insanın rızkı kirlenmez, bereketi azalmaz rahmet kalkmaz, hayatında bolluk olur.

Kart kullanan insan ise birçok hayırlardan mahrum olur.

Ey insanlar, yeryüzünde olan şeyleri helal ve temiz olarak yiyin ve şeytanın adımlarını izlemeyin (Bakara /168 )


A.Hamit Kahraman

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Menfaatçilik hastalığı ve kredi kartı
« Posted on: 16 Nisan 2024, 22:57:16 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Menfaatçilik hastalığı ve kredi kartı rüya tabiri,Menfaatçilik hastalığı ve kredi kartı mekke canlı, Menfaatçilik hastalığı ve kredi kartı kabe canlı yayın, Menfaatçilik hastalığı ve kredi kartı Üç boyutlu kuran oku Menfaatçilik hastalığı ve kredi kartı kuran ı kerim, Menfaatçilik hastalığı ve kredi kartı peygamber kıssaları,Menfaatçilik hastalığı ve kredi kartı ilitam ders soruları, Menfaatçilik hastalığı ve kredi kartıönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes