> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Tasavvuf Dergileri > Diğer Yazılar > Tabiat Eczanesi
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tabiat Eczanesi  (Okunma Sayısı 1028 defa)
18 Eylül 2011, 18:21:18
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« : 18 Eylül 2011, 18:21:18 »



Tabiat Eczanesi



Haziran 2007 - 102.sayı



Haydar YİĞİT kaleme aldı, DİĞER YAZILAR bölümünde yayınlandı.


Deveçökerten


Deveçökerten, yurdumuzun her yöresinde tarla kenarları, yol kenarları ve boş arazilerde, kurak topraklarda kendiliğinden yetişir. 20-50 cm. uzunluğunda otsu bir bitki türüdür. Yaz mevsiminde sarı çiçek açar. Yaprakları koyu yeşil olup, kenarları testere dişlerine benzer. Demir dikeni, çoban çökerten, çarık dikeni olarak da bilinmektedir.

Faydalarına gelince: Kanı sulandırmaya, kalp ve damar tıkanıklıklarına, kolesterole, kandaki yağ ve lipide, şeker hastalığına, sinirleri güçlendirmeye, uykusuzluğa, böbrek ve idrar yolları iltihabına, nefes darlığına, balgam söktürmeye, adet sancılarını dindirmeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, idrar söktürmeye ve böbrek taşlarını düşürmeye etkisi vardır.

Kalp ve Damar Tıkanıklığı


20’şer gram. deveçökerten, oğul otu, kantaron çiçeği, karabaş otu, civanperçemi, alıç çiçeği, biberiye ve kekik, 5 lt. suda 5 dk. kaynatılır, soğutulup süzülür. Yemeklerden 1 saat önce birer fi ncan içilmeye devam edilirse faydası görülür.

Şeker Hastalığı


150 gram. deveçökerten, 100 gr. mercanköşk, 150 gr. acıpelin otu, 25’er gr. bodurmahmut, adaçayı, kekik ve okaliptus ve 250 gr. tere tohumu, 5 lt. suya konulup, ocağın altı yakılır. Kaynamaya başlar başlamaz ocak kısık ateşe alınır ve böylece 2 saat kaynatılır. Soğutulup süzülür. Sabah aç karnına bir su bardağı ılık suya 1 tatlı kaşığı konur ve içilir. En az bir sene kullanılmalıdır. Şeker seviyesini normale indirir. Buzdolabında saklanmalıdır.

Kolestrol


20’şer gr. deveçökerten, civanperçemi, adaçayı, biberiye, aynısafa, lavanta, çuha çiçeği, yavşan otu, karabaş otu, kekik ve papatya, 5 lt. suda 5 dk. kaynatıldıktan sonra soğutulup, süzülür. Yemeklerden 1 saat önce bu sıvıdan bir çay bardağı içilir. Ayrıca, iki çorba kaşığı bala, 1 tatlı kaşığı tarçın konup yenilirse daha etkili olur. Faydalı olması için düzenli olarak kullanılması gerekir. Buzdolabında saklanmalıdır.

Astım ve Nefes Darlığı


20’şer gr. deveçökerten, hatmiçiçeği, papatya, ıhlamur, civanperçemi, kantaron çiçeği, oğulotu, karabaşotu, mercanköşk, çuha çiçeği, at kuyruğu ve ısırgan yaprağı, 5 lt. suda 10 dk. kaynatılır. Soğutulup süzülür. Yemeklerden yarım saat önce balla tatlandırılarak bir çay bardağı içilir. İki ay kullanılırsa fayda sağlar.

Böbrek Taşı Düşürme


10’ar gr. deveçökerten, altınotu, defne yaprağı, at kuyruğu, civan perçemi, çoban püskülü, kekik, ayrık otu, ısırgan otu yaprağı, papatya, pelinotu, meyan kökü ve biberiye, 5 lt. suda 5 dk. kaynatıldıktan sonra soğutulup süzülür. Yemeklerden 1 saat önce bir çay bardağı içilir.

Ayrıca, her sabah aç karnına taze sıkılmış bir fi ncan turp suyu içilir. Bir hafta kullanılırsa faydası görülür.

Sinirleri Güçlendirme


25’er gr. deveçökerten, kedi otu, çuha çiçeği, oğulotu, nane, yavşan otu, ayva yaprağı, kantaron çiçeği, kekik, fesleğen, karabaş otu, melek otu ve sinirli otun tamamı karıştırılıp şeffaf naylon poşete konulur. Uçucu yağların uçmaması için ağzı sıkıca bağlanır.

Bu karışımdan 2 çorba kaşığı miktarı alınarak 1 veya 1,5 litrelik geniş ağızlı çelik termosun içine konulur, üzerine kaynar su dökülerek demlenmesi için 10 dk. beklenir. Sabah ve akşam (yatmadan önce) balla tatlandırılarak bir su bardağı içilir. İyileşme görülse de en az 3 ay kullanılmalıdır.

Bağışıklık Sistemi ve Güçlendirme

20’şer gr. deveçökerten, kantaron çiçeği, çuha çiçeği, ginko biloba, ekinezya, at kuyruğu, biberiye, hindiba, ısırgan yaprağı, yoğurt otu, civanperçemi, aynısafa ve ada çayı çelik tencerede 5 lt. suda 10 dk. kaynatılıp soğutularak süzülür. Yemeklerden yarım saat önce bu sıvıdan birer fi ncan içilir.

Ayrıca 20’şer gr. zencefi l, zerdeçal, çörek otu, havlucan, tarçın, rezene, spiruluna, deve dikeni tohumu, hazenbel, mastika, ginseng ve alfa alfa ve 100’er gr. arı sütü ve polen, 2 kg. balla karıştırılıp macun yapılarak yenilirse daha faydalı olur. 3 ay kullanılmalıdır.


[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Tabiat Eczanesi
« Posted on: 25 Nisan 2024, 07:50:28 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Tabiat Eczanesi rüya tabiri,Tabiat Eczanesi mekke canlı, Tabiat Eczanesi kabe canlı yayın, Tabiat Eczanesi Üç boyutlu kuran oku Tabiat Eczanesi kuran ı kerim, Tabiat Eczanesi peygamber kıssaları,Tabiat Eczanesi ilitam ders soruları, Tabiat Eczanesi önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes