> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Diğer Yazılar > İçinizdeki ve Siz
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İçinizdeki ve Siz  (Okunma Sayısı 1342 defa)
04 Aralık 2011, 11:47:08
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 04 Aralık 2011, 11:47:08 »



İçinizdeki ve Siz

Nisan 2008 31.SAYI

Hamileliğin her adımında anne ve bebeğin geçirdiği evreler mucizelerle dolu. Bu aşamalarda hangi değişikliklerin olduğunu ve neler yapılması gerektiğini sizler için kaleme aldık.

1. ay

Bebeğiniz: İlk sekiz hafta bebeğiniz “embriyo” olarak adlandırılır. Embriyonun başı gövdeye göre iridir. Kol ve bacakların gelişeceği ince kol ve bacak tomurcukları belirir. Kalp ve akciğerler gelişmeye başlar. 25. gün civarında kalp çarpmaya başlar. Beyin ve omuriliği oluşturacak nöral tüp gelişmeye başlar. 1. ayın sonunda embriyo yaklaşık 0.5 cm boyundadır. 

Siz: İlk belirti, adet gecikmesidir. Gelişen bebeğiniz için vücudunuz hormon üretmektedir. Göğüsleriniz hafif hassastır. Büyüyen rahim mesaneye baskı yaptığından dolayı sık idrara çıkabilirsiniz.

2. ay

Bebeğiniz: Bütün vücut organları ve sistemleri oluşmuştur, ancak tamamıyla gelişmemiştir. Sizin vücudunuzdaki besinlerle bebeğinizdeki artık maddelerin değişimini sağlayan plasenta görünür hale gelir. Kulaklar, el ve ayak bilekleri oluşur. Göz kapakları oluşur ancak kapalıdır. Parmaklar ve ayaklar gelişir. Boyu 1.5 cm’e ulaşmıştır. Yaklaşık 6 hafta civarında Doppler ultrasonografiyle kalp atışlarını duyabilirsiniz.

Siz: Göğüs uçları ve çevresi daha koyu bir renk alır. Yorgunluk hissi ve uykuya meyil hali olabilir.

3. ay

Bebeğiniz: Yumuşak tırnaklar belirir. Ağız daha sonra dişlerin gelişeceği 20 adet tomurcuk içerir. 8. haftadan sonra embriyo “fetus” olarak adlandırılır. Bebek 6.5 cm boyundadır. Yüz hatları, parmakları, ayak parmakları, kulakları ve gözleri belli olmaya başlar.

Siz: Baş ağrılarınız olabilir. Işığa hassasiyet ve baş dönmesi hissedebilirsiniz.

4. ay

Bebeğiniz: Hareket eder, tekme atar, yutkunur ve sizin sesinizi duyabilir. Cildi pembe ve transparandır. Göbek kordonu, anneden bebeğe yeterli gıda götürmek için kalınlaşmaya ve gelişmeye devam eder. Plasenta tamamen oluşmuştur. Bebeğin ortalama büyüklüğü 14 cm, ağırlığı 200 gramdır. Organ gelişimi tamamlanmıştır.

Siz: Sabah bulantıları azalır, iştah artar. 4. ayın sonuna doğru bebeğinizin hareketlerini ilk kez hissedebilirsiniz.

5. ay

Bebeğiniz: Daha aktif hale gelmiştir, bir yandan diğer yana dönebilir. Tırnaklar gelişmiştir, saçları, kaşları, kirpikleri oluşmaya başlar. Düzenli aralıklarla uyur ve uyanır. Ayın sonunda ortalama büyüklüğü 22 cm, ağırlığı 450 gramdır.

Siz: Rahminiz büyüyüp göbek hizasına gelmiştir. Kalbiniz daha hızlı atmaktadır.

6. ay

Bebeğiniz: Cilt kırmızı ve buruşuk olup ince, yumuşak kıllarla kaplıdır. Gözkapakları birbirinden ayrılır ve gözler açılır. Bu dönemde parmak izi belirir. 6. ayın sonunda, 28-35 cm boyunda ve 900 gram civarındadır.

Siz: Sırt ağrılarınız olabilir. Egzersiz yapın. Gerilen rahminize bağlı karnınızın alt kısmında ağrı olabilir.

7. ay

Bebeğiniz: Gözlerini açıp kapayabilir, parmağını emer ve ağlar. Tekme atar ve gerilir. Işık ve sese cevap verebilir. Bebek bu ayda doğarsa yaşamak için iyi bir şansa sahiptir. Yaklaşık 40 cm boyunda ve 1500 gram ağırlığındadır.

Siz: Yalancı doğum kasılmaları hissedebilirsiniz. Karnınız iyice büyümüştür. Dengenize dikkat edin!

8. ay

Bebeğiniz: Bebeğin hızlı beyin gelişimi devam eder. Bütünüyle hareket etmek için çok büyümüştür. Çok kuvvetli tekmeler atar. Karnınızdan dirsek ve poposunu fark edebilirsiniz. Kafa kemikleri yumuşak ve esnektir, böylece doğum kanalına daha iyi uyum sağlar. Akciğerler halen olgunlaşmamış olabilir. 37. haftadan önce doğum olursa bebek prematürdür, ancak yaşama şansı çok yüksektir. 45 cm boyunda ve 2500 gram ağırlığındadır.

Siz: Göğüslerinizden süt öncesi kolostrum gelebilir. Rahat yatamadığınızdan uykusuzluk problemi çekebilirsiniz. Bebek akciğerlerinize baskı yaptığından nefes almanızda problem olabilir. Bebek midenizi sıkıştırabilir. Günde 5-6 kez küçük öğünler halinde beslenin. Rahminizin tepesi kaburgalarınızın altına kadar gelmiştir.

9. ay

Bebeğiniz: 38-40. haftalarda bebek tamamıyla gelişmiştir. Akciğerleri tamamen gelişmiştir ve fonksiyonlarını görmeye hazırdır. Bu ayda bebeğiniz haftada yaklaşık 200 gram kilo alır. Bebek genellikle başıyla gelir ve annenin karnının alt kısmına yerleşmiştir. Bu ayın sonunda bebek yaklaşık 50 cm boyunda ve 3500 gram ağırlığındadır.

Siz: Ayaklarınızdaki ve bileklerinizdeki şişlikler artmıştır. Doğuma hazırlık için rahim ağzınızda açılma ve yumuşama başlar.

ÖZEL EMSEY TIP MERKEZİ

Çayır Cd. 202 Ortaçeşme-Beykoz/İstanbul 0126 424 30 00

Uzm. Dr. Nesrin BAŞTUĞ

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: İçinizdeki ve Siz
« Posted on: 19 Nisan 2024, 10:44:36 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: İçinizdeki ve Siz rüya tabiri,İçinizdeki ve Siz mekke canlı, İçinizdeki ve Siz kabe canlı yayın, İçinizdeki ve Siz Üç boyutlu kuran oku İçinizdeki ve Siz kuran ı kerim, İçinizdeki ve Siz peygamber kıssaları,İçinizdeki ve Siz ilitam ders soruları, İçinizdeki ve Siz önlisans arapça,
Logged
04 Aralık 2011, 12:17:07
Ekvan
Varlıklar, alemler, dünyalar. (Evren).
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 19.233


« Yanıtla #1 : 04 Aralık 2011, 12:17:07 »



     Sadece şu yazıyı okumak bile Rabbimizin Kudretini anlamaya yeter..Bütün mevcudatın varlığını tesadüflerle izah etmeye çalışanlar 0,5 cmlik bir varlığın kalp atışını neyle açıklayabilirler, çok merak ediyorum doğrusu..Rabbim gönül gözümüzü açsın..Bizi hayret kuşağında olanlardan eylesin,inşaallah..
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

04 Aralık 2011, 12:31:48
i k r a

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 17


« Yanıtla #2 : 04 Aralık 2011, 12:31:48 »

enbüyük delillerden birisi ama hala inkar edenlerin görmeyişine şaşıyorum..bir su damlası nasıl mükemmel bir varlik haline geliyor..o kudreti düsünmek gerek
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes