> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Diğer Yazılar > Dünya
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Dünya  (Okunma Sayısı 707 defa)
17 Ekim 2011, 16:10:25
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 17 Ekim 2011, 16:10:25 »



Dünya

Şubat 2009 41.SAYI

Bir oyun var oynanan; kirli pazarlıklar dönüyor etrafta ve bu uğurda kimsenin gözünün yaşına bakılmadan engeller ortadan kaldırılıyor. Kan bulaşıyor az çok tüm ellere, çünkü herkes bir şekilde oyunun bir parçası.
ilistin’in Osmanlı’dan koparıldığını görmektense, vücudumun bir parçasının koparılmasını tercih ederim” diyen, Yahudilere Filistin’den toprak satışını yasaklayan Abdülhamit Han’ın tahtından indirilmesiyle başlıyor aslında Filistin’in ağıdı. Sonra da malumunuz, yeni yerlerine taşınıyorlar İsrail oğulları, onar biner.

Gazze’de kadınlar ve bebekler ölüyorken ve her geçen gün artmaktayken sayı, BM binası fosfor bombalarından nasibini alınca silik bir ses duyabiliyoruz ancak genel sekreterden; “ölü sayısı dayanılmaz noktaya ulaştı.” Artık bu manzaralara şaşıramıyoruz bile. Hem zaten biliyoruz ki, 1947 yılında Filistin topraklarını ikiye bölen ve bir yıl içinde Siyonist İsrail devletinin kurulmasını sağlayan da bizzat Birleşmiş Milletler’dir.

Siyonistler, oturup bir güzel kendilerince yazıp yorumladıkları Tevrat’ta bahsedilen kutsal toprakları ele geçirene kadar duracağa benzemiyor. Adı geçen kutsal toprakların ucunun Türkiye’nin doğusuna kadar dayandığını da hatırlatalım. Onlar plan yapadursunlar, biz tüm bu planların üzerinde bir plan yapanın var olduğunu biliyoruz. Ve yine biliyoruz ki, doğacak bize vaat ettiği günler Hak’kın, yarın ya da daha yakın.

İSRAİL BASKETBOL KURALLARI

Oynanan bu kanlı oyunun seyircileriyiz, hepimiz. Belki seyirciyiz, elimizden fazlası gelmiyor fakat yaşanan bu vahşetin yanında yer almak istemiyor, yardımlarla, eylemlerle, dualarla, yeri geldiğinde –ya da yerinin gelmesini beklemeden- bir sözle ya da duruşla Filistin halkına desteğimizi belli ediyoruz. Müslüman ülkelerin dışında da tepkilere rastlıyoruz elbette; masum çocuklar ve kadınlar öldürülürken bu katliamı desteklemek için, insanın ancak kalbinin yerinde taş taşıyor olması gerekir. 2005 yılında, kalp ve kalem sahibi bir Amerikalı, “CNN’de bulamayacağınız haberler” sloganıyla internette açtığı bir haber sitesinde, ironik bir şekilde İsrail’i eleştiren bir yazı yayınlamış ve gazeteci Ceyda Karan da bunu köşesine taşımış. İşte size oyun ve işte kuralları.

Kural 1: İsrailliler sahanın iki yanında da top çevirebilir. Filistinliler ise sadece kendi alanlarında.
Kural 2: Güvenlik gerekçesiyle Filistinliler pas yapamaz. Çünkü top bir İsrailli oyuncuya çarpabilir.
Kural 3: İsrail tarafında basket potası bulunmaz.
Kural 4: İsrailliler her istediğinde serbest atış yapabilir. Molalarda bile.
Kural 5: Filistin taraftarı maçları izleyemez. Salonda sadece İsrail taraftarı bulunabilir.
Kural 6: Maçı izleyecek basını da nasıl haber yapacaklarını da İsrail belirler.
Kural 7: İsrailliler Filistinlileri kendi potalarına şut atmaları için teşvik eder. Bunu reddedenler ‘terörist’ olarak anılır ve maç yapmalarına izin verilmez.
Kural 8: Filistinli oyuncular sahayı terk edebilir ama asla geri dönemez. Bunun istisnası yerlerine bir İsrailli oyuncunun geçmesidir.
Kural 9: Hakemleri ve uygulayacakları kuralları İsrail belirler.
Kural 10: Filistin takımının kaptanını İsrailliler seçer.
Kural 11: İsrail’in faulleri ve Filistinlilerin iyi oyunları televizyonlarda yayımlanamaz.
Kural 12: Sponsorların Filistinlilere vereceği paraları İsrail alır.
Kural 13: Sadece İsrailli oyuncuların mola hakkı vardır.
Kural 14: Filistinlilerin nerede ve ne zaman maça çıkacağına İsrail karar verir.
Kural 15: Kurallar sadece Filistinliler için geçerlidir. İsrailliler maç sırasında kuralları değiştirebilir ve bu değişikliklerden Filistinlileri haberdar etmek zorunda değildir.”

Şule AKYOL

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Dünya
« Posted on: 26 Nisan 2024, 17:52:36 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Dünya rüya tabiri,Dünya mekke canlı, Dünya kabe canlı yayın, Dünya Üç boyutlu kuran oku Dünya kuran ı kerim, Dünya peygamber kıssaları,Dünya ilitam ders soruları, Dünya önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes