> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Diğer Yazılar > Çocuk
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Çocuk  (Okunma Sayısı 722 defa)
22 Kasım 2011, 13:11:42
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 22 Kasım 2011, 13:11:42 »



Çocuk

Mayıs 2008 32.SAYI

Yıldızlar doğru insanların kalbinde parlar

Akşam olup yeryüzü uykuya dalınca gökyüzü coşmuş. Ay dede bir şeyler anlatıyor, yıldızlar dinliyormuş. O sırada camdan bakan küçük çocuğu fark etmişler. Yıldızlar, “Hadi bize katıl tatlı çocuk” diye seslenmişler. Çocuk boynunu bükmüş, ben nasıl gelirim oralara diye. İşte o an gökyüzünden en büyük yıldızın gölgesi düşmüş küçük çocuğun avuçlarına. Ellerinden tutup ayın kucağına koymuş. Ay seslenmiş yıldızlara; “Bu günden başlayarak hepimiz en güzel anımızı paylaşalım. Yeryüzündeki uykusu gelmeyen çocuklar bizi dinlesin…” Çocuk gülümsemiş ve Ay dede sözlerine şöyle devam etmiş: “Ben dünyanın en güzel, en değerli insanını gördüm. Bir gün şöyle demişti; “Gökteki ay nurunu benden almıştır. Beni göremeyenler aya baksın.” Yıldızlar o son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v) diye haykırınca neşe dolmuş dört bir taraf.

Sonra büyük yıldız konuşmak için izin alıp söze başlamış; “Neydi o günler. Mekke’den Medine’ye göç ediyordu Allah Rasulü. Çünkü müşrikler ona ve inananlara işkenceler yapıyordu. Efendimiz’i öldürme kararı çıkmıştı. O da göç etmek zorunda kalmış, Medine’ye gitmek için yol arkadaşı olarak Ebu Bekir’i Sıdık’ı seçti. O, Efendimiz’in sırdaşı ve en büyük destekçisiydi. Zor zamanlarında hep yanındaydı. Ebu Bekir, Allah Rasulü için “O ne dediyse doğrudur” diyor ve öyle inanıp güveniyordu. Müşrikler ise onların peşini bırakmamış arkalarından takip etmişti. Efendimiz de bir mağaraya sığınmış, mübarek başını Hz. Ebu Bekir’in kucağına koyup uyumuştu. Bir müddet sonra yüzüne damlayan birkaç damla gözyaşı ile uyanınca Ebu Bekir’in ağladığını gördü. Sebebini sorunca “Mağarada zehirli hayvanlar olur da size zarar verir diye bir deliği ayağımla kapamıştım. Oradan çıkmak isteyen bir yılan parmağımı soktu” demişti. Rasulullah Efendimiz, Ebu Bekir’in yarasına, iyi olması için mübarek ağzının yaşından sürünce, acısı dinmiş zehir de panzehir olmuştu. Müşrikler ise mağaranın önünde güvercin yuvasını görünce buraya kimse uğramamış diyerek gitmişti.”

Yıldızların her biri Ebu Bekir hakkında çok güzel şeyler söylemiş. Çocuk dinledikçe; “Ben de Ebu Bekir’den arkadaş ve dostluğun ne demek olduğunu öğrendim…” demiş. Gökyüzünden çocuğun avuçlarına gölgesi düşen o büyük yıldız dosdoğru bir söz olup çocuğun kalbine doğru yol alırken; “Ben doğru insanları kalbinde bir yıldız olurum. Yıldızlar doğru insanların kalbinde parlar” demiş.

Ayın Duası

Dua sevgi ve yakınlıktır. Dua hayatımıza güzellikler sunar

Sevincimize sevinç katar. Yolumuzu aydınlatır

Allah dua etmemizi ister. O dualarımızı işitir ve cevap verir.

Öylese dua edelim. Dualarımız kabul eyle Allah’ım!

Münevver Kandemir

Bilmeceler

1- Gıdı gıdı kapılarda. Dik durur bayırlarda.
2- Gökten bir elma düştü. Otuz iki parça oldu. İkisini yediler. Otuzunu yemediler.
3- Onsuz iş olmaz. Olmadık durulmaz.
4- İki ayaklı. Bin bir yapraklı.
5- Yeraltında kızıl tencere.


Peygamberimiz’e mektup

Peygamber Efendimiz bize gelseydi güzel yemekler yapardım. Ayağının altına yeşil halı serer, kırmızı güllerle halıyı süslerdim. Evi baştanbaşa gül suyu ile yıkardım. Evimin en güzel yerine oturturdum. Sonra güzel olsun diye torunlarını çağırırdım. Sonra yemeğimizi yer, çay içerdik. Peygamber Efendimiz’in hayal değil gerçekten gelmesini isterdim.

Fatma Sıddıka Aksoy / Amasya-Suluova


    Mescid-i Nebevi

    Adım Mescid-i Nebevi. Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa’dan sonra yeryüzündeki mescitlerin en büyüğüyüm. Arkadaşlarım gibi benim de bir hayat hikayem var. Efendimiz Medine’ye hicret ettiği zaman, halk onu misafir etmek için koşturuyordu. O ise devesi nereye çökerse oraya misafir olacağını söyledi. Devesi, iki yetim kardeşe ait boş bir arsaya çökünce buraya evi en yakın olan Ebu Eyyub el-Ensarî adında sahabenin evine misafir oldu. Daha sonra bu iki yetimin arazisi satın alan Efendimiz, mescit yapılmasına karar verdi. Kim duyduysa koşturdu. Rasulullah (s.a.v), bir işçi gibi taş, kerpiç taşıdı. İşte o mescit benim. Rasulullah (s.a.v), mescidin bir bölümünde Suffe öğrencilerine dersler verdi. Aradan uzun yıllar geçti her varlık gibi ben de değiştim. Halifeler döneminde yeniden inşa edildim. Osmanlılar çok büyük bir hürmet gösterdiler bana. En güzel şey de Allah Rasulü benim hakkımda söylediği “Minberimin ayakları cennet üzerindedir” sözleridir. Bu hadis benim Rasulullah’ın minberi ile evi arasında kalan bölümümün cennet bahçesi olduğunu söyler. Ben her yıl büyük küçük demeden Rasulullah’ı seven misafirleri beklerim. İnşallah bir gün sizlerle de buluşuruz.



Kadriye BAYRAKTAR

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Çocuk
« Posted on: 24 Nisan 2024, 18:18:16 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Çocuk rüya tabiri,Çocuk mekke canlı, Çocuk kabe canlı yayın, Çocuk Üç boyutlu kuran oku Çocuk kuran ı kerim, Çocuk peygamber kıssaları,Çocuk ilitam ders soruları, Çocuk önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes