> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Diğer Yazılar > Arım balım ilacım
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Arım balım ilacım  (Okunma Sayısı 810 defa)
30 Nisan 2012, 15:47:24
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 30 Nisan 2012, 15:47:24 »



Arım balım ilacım

Şubat 2007 17.SAYI

Atalarımız boşuna her derde deva dememiş bal için. Üstelik Kur’an-ı Kerim’de de baldan söz ediliyor ve besin maddeleri içinde sadece bal için “şifa” kelimesi kullanılıyor. Bütün bunlar yüz yıllardır biliniyordu ama Almanya’da Bonn Üniversitesi’nden Dr. Arne Simon’un balın yaralarda antibiyotikten daha güçlü etkiye sahip olduğunu saptaması, Alman bilim adamları tarafından şaşırtıcı bir buluş olarak değerlendirildi.

Bal ile tedavi Duesseldorf, Hamburg ve Berlin’de bulunan kliniklerde uygulanmaya başladı. Anlaşıldı ki, bal yaraların daha hızlı ve sağlıklı şekilde iyileşmesini sağlıyor. Aslında Alman bilim adamının kanıtladığı balın bu özelliği eski Mısır’dan beri kullanılıyordu. Dr. Simon’un bu buluşu Almanya’da büyük ilgi topladı. Zira Dr. Simon balın özellikle tedavisi zor kanser yaralarında daha hızlı sonuç verdiğini saptamış. Lösemi hastası çocuklarda çok etkili olduğu anlaşılan bal, bu sebeple şimdi Almanya’daki kliniklerde yara tedavisinde kullanılmaya başlandı. Simon’un bulgusuyla ilgili kaleme aldığı makalede yazdığına göre Alman klinik uzmanları balın bu özelliğini çok şaşırtıcı buluyor. Zira bal bileşenleri sebebiyle yarada bakteri oluşumunu engelliyor, yaradaki ölü dokuları hızla uzaklaştırıyor ve bu sayede yara hızlı bir şekilde iyileşiyor.

Bal şerbeti Peygamber tavsiyesi

Bal sadece yaraları iyileştirmekle kalmıyor, mide ve bağırsaklar için de faydalı, insan bedenine en hızlı şekilde enerji veren besin maddesi, hatta şerbeti ishalden, iştahsızlığa kadar birçok derdin devası. Üstelik cildi canlandırıp, temizliyor.

Bal üzerine doktora tezi bulunan ve Ankara’da balcılık yapan nam-ı diğer bal doktoru Dr. Fuat Balcı, balın çok iyi bir besin maddesi olmanın ötesinde bir ilaç olduğunu söylüyor. Balcı, balın şeker ve diğer tatlılar gibi olmadığını, doğrudan kana geçtiği için çok hızlı bir şekilde enerji verdiğini anlatıyor. Balcı, balda bulunan enzimlerin hazmı kolaylaştırdığı için mide ve bağırsaklar için son derece yararlı olduğunu vurguluyor.

Üstelik Hz. Muhammed’in (s.a.v) “Bal şerbeti içmek ve kan almakta şifa vardır” sözünü hatırlatan Balcı, sadece balı değil bal şerbetini de şiddetle öneriyor. Sağlıklı bir yaşam için soğuk kış günlerinde sıcak bal şerbetini, sıcak yaz aylarında soğuk bal şerbetini tavsiye ediyor. Balın böbrek, karaciğer ve sindirim sistemine çok faydalı olduğunu, tatlı bir besin olmasına rağmen muntazam bal yiyenlerde kolesterol olmayacağını söylüyor. Hatta fazla bal yiyenlerde de şeker hastalığının olmadığını vurguluyor.

Sıcak yaz günlerinde ise, sıkıntı ve rehavetten kurtulmak, enerji toplamak için balı, soğuk bal şerbeti şeklinde tüketmeyi öneriyor. Balcı, halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık ve erken bunamaya karşı balın, son derece faydalı olduğunu anlatıyor.

Faydaları saymakla bitmiyor

Kabızlık için sıcak bal şerbeti, ishal için soğuk bal şerbeti iyi geliyor. Yaralara sürüldüğünde, yarayı hızlıca tedavi ediyor. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarını gideriyor. İdrar söktürüyor. Direkt kana karıştığı için çok hızlı enerji veriyor. Yorgunluk ve bunaltı hallerinde bal rahatlatıyor. Kan damarlarını açıyor. Balgamı kesiyor. Kemik sağlığı için önemli bir besin maddesi. Bir yaşından küçük çocuklara kesinlikle bal verilmemesi gerekiyor. Onların sindirim sistemi, balı sindirecek kapasitede değil.

Sivilceler için ballı yoğurt

Bir çay kaşığı bal ile bir çay kaşığı yoğurdu iyice karıştırın. Pamuk yardımıyla iyice temizlediğiniz yüzünüze sürün. 10 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın. Cildinizin temizlendiğini ve yumuşadığını hissedeceksiniz. Bunu haftada bir iki kere yapın.
Cildi gençleştirmek için 2 haftada bir, cildinize bal sürün. 5 dakika bekledikten sonra suyla yıkayın. Cildiniz gençleşecek ve canlanacaktır.

Balın sahtesi nasıl anlaşılır?

Balın sahtesinin anlaşılması zor. Ancak Ankara Üniversitesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. Çetin Fıratlı, balın üretiminin zahmetli olması sebebiyle çok da ucuz olmayacağını söylüyor ve sahte bal tehlikesine karşı, ucuz balları almamayı öneriyor. Piyasaya göre ucuz olan balların, gerçek olmayacağını vurguluyor.

Begüm ÇEBE

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Arım balım ilacım
« Posted on: 24 Nisan 2024, 18:24:44 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Arım balım ilacım rüya tabiri,Arım balım ilacım mekke canlı, Arım balım ilacım kabe canlı yayın, Arım balım ilacım Üç boyutlu kuran oku Arım balım ilacım kuran ı kerim, Arım balım ilacım peygamber kıssaları,Arım balım ilacım ilitam ders soruları, Arım balım ilacım önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes