> Forum > Ales , Dgs , Kpss Hazırlık Dünyası > Dgs Sınavına Hazırlık  > Dgs Sınavı için Rehberlik  > Dgs Nedir?
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Dgs Nedir?  (Okunma Sayısı 1184 defa)
21 Kasım 2012, 15:17:07
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« : 21 Kasım 2012, 15:17:07 »



DGS NEDİR?


GENEL BİLGİLER TEMEL İLKE VE KURALLAR


Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencile­rin örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme iş­lemleri ÖSYM tarafından yürütülecektir.

DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınav saat 9.30'da başlayacak ve süresi 3 saat (180 dakika) ola­caktır.

Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli soru­lardan oluşacak, cevaplar adaylara ayrıca verile­cek cevap kâğıtlarına işaretlenecek, cevap kâğıt­ları ÖSYM'de optik okuyucularla okunacak, bil­gisayarla değerlendirilecektir.

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından he­saplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ağırlıklı ön li­sans başarı puanlarının (AÖBP) belli kat sayılar­la çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir.

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihle­ri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğ­rencilere önlisans eğitiminde almış oldukları ders­lerden eşdeğer kabul edilenlere muafiyet verili­yor. Öğrencinin ders kredileri dikkate alınarak li­sans programından alması gereken derslere gö­re programa kaydı yapılarak eğitime devam hak­kı verilir.

Yabancı dille öğretim yapılan programlarda öğ­rencilerin Lisans Öğrenimine Hazırlık Progra­mına başlayabilmeleri için üniversitenin yapa­cağı yabancı dil muafiyet sınavını geçmeleri veya yabancı dil hazırlık sınıfına devam ede­rek başarılı olmaları gerekir. Yabancı dil ha­zırlık programı süresince öğrenci, ilgili üniver­sitenin öğretim ve sınav yönetmeliğine tabi olur. Yabancı Dil Hazırlık Sınıfında başarısız olarak ilişiği kesilen öğrenciler, Türkçe eğitim yapan aynı adlı yükseköğretim programları­na ÖSYM'ce yerleştirilebilir.

Sınavın uygulanmasında, sonuçların değerlen­dirilmesinde ve yerleştirme işlemlerinde aday tarafından beyan edilen bilgiler esas alınacaktır. Bu bilgilerdeki eksik ve yanlışlar yüzünden do­ğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır.

Adaylar ÖSYM'ye beyan ettikleri bütün bilgiler­den sorumludurlar. Bir adayın beyanının gerçe­ğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, ara­dan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan el­de ettiği tüm haklarını kaybedecektir.

Özürlü adaylar, bu durumlarını gösteren sağ­lık kurulu raporunu, özürlerine ilişkin özgeç­mişlerini anlatan bir dilekçe ile birlikte Aday Bilgi Formuna ekleyeceklerdir. Başvurma iş­lemi bittikten sonra özürlü duruma gelen adayların raporlarını bir dilekçe ekinde he­men ÖSYM'ye göndermeleri gerekir. Daha önceki yıllarda özürlü olarak sınava başvu­ran ve raporları kabul edilen adaylar, özür durumlarında bir değişiklik olmasa da bu du­rumlarını belirten bir dilekçeyi ve eski rapor­larının bir fotokopisini Aday Bilgi Formuna ek­leyerek ÖSYM'ye ulaştırmalıdır.

Özürlü adaylar sınavda, kendilerinin kullanacağı özel bir gerece zorunlu olarak ihtiyaç duyuyor­larsa, bu ihtiyaçları ve kullanacakları gerecin ne olduğu sağlık kurulu raporlarında ayrıntılı olarak belirtilmiş olmalıdır. Rapor ÖSYM'nin yetkili ku­rullarınca kabul edildiği takdirde, adaylar bu ge­reçlerini sınavda kullanabileceklerdir. Okuyama­yacak derecede görme özürlü adaylara ve/veya ellerini kullanamayan adaylara okuyucu/işaret­leyici yardımı verilecektir. Özürlü olarak sınava girecek adayların Sınava Giriş Belgesinde "Özür­lü Salonu" yazacaktır. Bu adaylara özürleri ne­deniyle farklı bir test verilmeyecek, sınav sonuç­larının değerlendirilmesi diğer adaylarınki gibi yapılacaktır. Sağlık kurulu raporunu eklemeyen veya raporları ÖSYM'nin yetkili kurullarınca ka­bul edilmeyen adaylar sınava başvuran diğer adaylar gibi işlem göreceklerdir.

Sınavın ve sınav sonuçlarının geçerli sayılabil-mesi için adayların ÖSYM'nin belirlediği tüm ku­rallara uyması zorunludur. Kurallara uymayan adayların sınavları geçersiz sayılır. Sınavdan sonra bile olsa bu kurallara uymadığı saptanan adayların sınav sonuçlarından doğan hakları geçersiz sayılacaktır.

Başvurusunu veya tercihini yapmayan, baş­vurusu veya tercihi geçersiz sayılan; sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkartılan; sınavda başarı sağ­layamayan veya sınavı geçersiz sayılan; üc­ret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler geri veril­mez. Adaylardan alınan sınav ücretleri gele­cek dönemlere devredilmez.

Bir adayın sınavının geçerli sayılabilmesi için; Sınava, atandığı salonda girmesi, Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,

Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,

Cevaplarını cevap kâğıdına işaretlemiş olması,

Cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi ge­reken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,

Sınav sonunda soru kitapçığını ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,

Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlile­rinin uyarılarına uyması zorunludur.

Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilir.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Dgs Nedir?
« Posted on: 23 Nisan 2024, 23:46:16 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Dgs Nedir? rüya tabiri,Dgs Nedir? mekke canlı, Dgs Nedir? kabe canlı yayın, Dgs Nedir? Üç boyutlu kuran oku Dgs Nedir? kuran ı kerim, Dgs Nedir? peygamber kıssaları,Dgs Nedir? ilitam ders soruları, Dgs Nedir?önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes