> Forum > ๑۩۞۩๑ Açık Öğretim & İlitam Dunyasi ๑۩۞۩๑ > Sakarya İlitam > Ders Soruları > arapça dönem ödevi
Sayfa: [1] 2 3 4 5   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: arapça dönem ödevi  (Okunma Sayısı 25445 defa)
28 Kasım 2009, 21:29:46
betigül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 10


« : 28 Kasım 2009, 21:29:46 »



Menü günlük inceleme

تيسير الزايد Kolaylaştırılması Zaid


 
فنجان شاي Çay
 
اعتادت غالبية الأمهات تقديم الشاي لابنها الذي يجلس للاستذكار؛ وخاصة أيام الامتحانات، وهي تدعو له بالتوفيق والنجاح، فهل الشاي والقهوة حقاً من الوسائل المساعدة على الدراسة؟ Anne kim hatırlamak için oturup onun oğlu, çay yapmak için kullanılan çoğunluğu;, sınavlar özellikle, onu başarılı ve başarı, çay ve kahve gerçekten çalışmaya yardımcı anlamına gelir aramalar?
وماذا يجب علينا نحن الآباء تقديمه للأبناء من أجل تقوية قدراتهم الذهنية والجسدية؛ حتى تمر أيام الامتحانات بنجاح؟ Amacıyla güçlendirmek için ne biz, anne insanlara gönderilmektedir gerektiğini onların zihinsel ve fiziksel; hatta gün sınavları başarıyla geçmek?
مهما حاولنا التخفيف من رهبة الامتحانات لدى الأبناء؛ إلا أن أوقات الاختبارات النهائية تظل تؤرّقهم وتشعرهم بالقلق؛ ولهذا يجب أن نزن معادلة (الدراسة + الراحة + التغذية السليمة) لدى صغارنا بشكل جيد حتى تمر أيام الامتحانات بسهولة ويُسْر. Ne olursa olsun biz çocuklara sınavların korku hafifletmek için çalıştı, ancak bu kez final sınavları ve endişeli soruları tarafından parçalanmış kalır bu nedenle denklemi tartmak gerekir (çalışma + konfor + iyi beslenme) ne zaman bizim çocuklara çok iyi gün kolaylıkla sınavları geçmek vardır.
وتقديم الطعام المناسب للأبناء يجب أن يكون على مدار العام؛ ولكن أحياناً يكون الطعام فاصلاً بين النجاح والرسوب، فالتغذية الصحيحة تحمي عقل وجسم الطفل، وبالتالي تؤثّر على تحصيله العلمي، وعلى درجاته في الاختبارات. Ve yıl boyunca; olmalıdır ancak çocuklar için yeterli yiyecek sağlamak için bazen gıda başarı ve başarısızlık arasındaki çizgi ise, doğru beslenme zihin korumak ve çocuğun beden ve böylece onun eğitimi etkiler, ve ders notları testleri.
قائمة الطعام: أفضل طعام يمكن تقديمه في فترات الامتحانات هو الطعام الطازج، الذي يكون بحالته الطبيعية قدر الإمكان، مثل: الفواكه الطازجة، والخضراوات الطازجة، والمكسرات، والسمك، والبيض، فهذه المواد تنشط الذاكرة عن طريق تحفيز المواد الكيميائية التي تنقل وتخزن المعلومات في الدماغ. Menüsü: sınav dönemlerinde sağlanabilir en iyi hangi yiyecek olarak consignment taze gıda, geçerli: taze meyveler, taze sebzeler, fındık, balık ve yumurta, mümkün olduğunca doğal gibi kimyasal madde, transfer bilgi beyinde depolanan uyararak, bu maddelerin etkin bellek .
ومن أسوأ الأطعمة التي يمكن تناولها في تلك الفترة: المشروبات الغازية، والبسكويت، والكيك، والوجبات السريعة، فهي تثبط عمل الدماغ! Bir kötü gıdalar ile o dönemde ele olabilir: alkolsüz içecekler, bisküvi, kek, fast food, onlar beynin işleyişini engelleyen bir!

طعام الإفطار Kahvaltı


هذه الوجبة من أهم الوجبات التي يجب أن نحرص أن يتناولها الأبناء، فطعام الإفطار يمدُّ الجسم بما يحتاجه من تغذية بعد 8 ــ10 ساعات من عدم تناول الطعام، كما أن الإفطار الجيد يجب أن يحتوي على30% ــ40% من السعرات الحرارية التي يحتاجها الجسم، وعدم تناوله باستمرار يتسبب في أعراض مرضية، أهمها: قلة التركيز، وضعف في الذاكرة، والنمو الضعيف.. En önemli yemek yemek Bu çocukların ele dikkatli olmalıdır, kahvaltı Aftaam, yemek değil 8 10 saat sonra yem ihtiyaçları da dahil olmak üzere, ve iyi kahvaltı vücut uzatmak% 30 ve kalori vücut tarafından ihtiyaç duyulan 40% içermelidir ve almayan sürekli dahil belirtiler nedeni: konsantrasyon eksikliği, zayıf bellek, zayıf büyüme ..
ومن المناسب في الصباح تناول خبز الحبـــوب الكاملة، أو مهلبية الحبوب الكاملة إلى جانب الحليب أو الروب، وكذلك العصير الطازج، وشطائر البيض؛ كما يمكن إضافة بعض الخضراوات والفواكه الطازجة. Bu sabah uygun olduğunu,,, yanı sıra taze meyve suyu, sandviç ve yumurta kepekli tahıllar, kepekli tahıllar, ya da yanı sıra süt Muhallebi veya yoğurt ekmek yemek; bazı sebze ve taze meyve ekleyebilirsiniz.
ومن بعض المقترحات التي يمكن أن نقدمها كوجبات صحية في الصباح: مزيج الروب مع الفواكه، وسلطة الفواكه الطازجة مع قطع الجبن، شطائر الجبن المشوي، شرائح التفاح والكمثرى الساخنة. Bazı öneriler biz Kojbat sabah sağlıklı sağlayabilir: meyve karıştırın yoğurt ve taze meyve kesilmiş peynir ile bir güç, ızgara peynirli sandviç, dilimlenmiş elma ve armut sıcak.
الدهون: يتكون الدماغ من 70 % من الدهون وبالتالي فهو يحتاج إلى نسبة معينة من الدهون الصحية (الأحماض الدهنية) يحصل عليها من الطعام، فتلك الدهون لا يستطيع الجسم تكوينها بنفسه؛ ولهذا يجب أن يحصل عليها من مصدر خارجي كالطعام، مثل تلك الدهون موجودة في الأسماك، وخاصة سمك السردين والسلمون والماكريل والبيض، وليكن تناول هذه المواد بشكل متوسط؛ لأن زيادتها تسبب النعاس لدى الصغار، ويجب التقليل من الجبن والزبد، والطعام الدهني. Yağ: beyin% 70 yağ ve oluşur bu nedenle sağlıklı yağlar vücudun yapılandıramazsınız kendisini şişman's (yağ asitleri) gıda elde edilen belirli bir yüzdesini gerekir bu nedenle bu yağ bulunan gibi gıda gibi harici bir kaynaktan alınmalıdır Ortalama bu malzeme ile balık, özellikle sardalye, somon, uskumru, yumurta, değil anlaşma; neden uyuşukluk, çünkü çok genç arasında artış ve minimize edilmelidir, peynir ve tereyağı ve yağlı yiyecek.

الشاي والقهوة Çay ve kahve


قد يسبب الإكثار من تناول الشاي والقهوة بعض المشكلات في النوم، أو شد العضلات، أو القلق، ولهذا يفضل تناولها بحذر، أما مَنْ اعتاد تناولها بشكل دوري فلا يجب أن يتوقف عن تناولها بشكل مفاجئ؛ لأن انخفاض مستوى الكافيين في الدم بشكل مفاجئ يسبب مشكلات في الدماغ. Mayıs çay ve kahve bir çok neden bazı uyku sorunları veya kas gerilme veya anksiyete, ama tercih ediyorsanız dikkatli yaklaştı olması ve alışık düzenli olarak ele alınması gereken birden onları almaktan durdurulması gerektiğini, çünkü kandaki kafein düşük aniden sorunlara neden beyin.
ويقترح للشراب الصحي أن يتم طحن عدد من حبات اللوز، ثم إضافتها إلى الحليب أو عصير البرتقال أو العنب أو الأناناس، والمعروف عن شراب الأناناس أنه يحتوي على إنزيم يقوي الذاكرة. Bu sağlık içmek önerilir, sonra hap badem bir dizi öğütme için süt veya portakal suyu veya üzüm veya ananas eklemek ve ananas şurubu için bir enzim olan bellek güçlendiren içeren bilinmektedir.

الماء Su


من أفضل المشروبات التي يمكن تقديمها للأبناء قبل وأثناء الامتحانات، فالماء يعتبر كزيت التشحيم لعدد من الأعضاء في جسم الإنسان، فالمادة المخاطية الموجودة في الجهاز الهضمي والتنفسي تحتوي على الماء كمادة رئيسية، ويجب أن لا يُغفل عن تناول الماء أثناء الامتحانات، وقد تكون بعض الآم الرأس أو الصداع دليلاً على حاجة الجسم الى الماء، فمستوى الماء الجيد في الجسم يساعد عمل الدماغ وقلته تثبطه. Çünkü su sindirim sistemi ve solunum sistemlerinin ana malzeme olarak su içeren insan vücudu, Madde membranların üyelerinin sayısı yağlama yağı olduğunu en iyi gelen içecekleri öncesi ve sınav sırasında çocuklar için, sağlanabilir, ve sınav sırasında su alımının gözden kaçırmamalıyız olmamalıdır ve bazı baş ağrısı olabilir baş ağrısı veya su vücut için ihtiyaç kanıt, vücudun su kalite düzeyi beyin yardımcı olur ve Tthbth söyledi.

التمارين الرياضية Aerobik


ممارسة بعض الرياضة الخفيفة (مثل المشي، والقفز، والسباحة) أثناء الدراسة يعتبر أمر أساسي فهي تقلل القلق وتقوي الذاكرة؛ ولهذا كان من الأفضل تعيين وقت في الجدول اليومي للراحة، ولممارسة بعض التمارين الخفيفة والتغيير الممتع، ويجب ألا يستغل هذا الوقت في مشاهدة التلفاز أو القراءة أو أي نشاط يحتاج الى تركيز العين فهي تحتاج الى بعض الراحة أثناء اليوم. Çalışma sırasında bazı spor ve ışık uygulama (örneğin yürüme, atlama, yüzme) Bunlar anksiyete ve ilerletme bellek azaltmak esastır; böylece dinlenme günlük plan, egzersiz ve bazı hafif egzersiz ve eğlenceli bir değişiklik bir zaman ayarlamak için daha iyi olduğunu ve TV seyretmek veya bu süre kullanılmamalıdır okuma veya herhangi bir aktivite bu gün boyunca dinlenmeye ihtiyacı göz odaklanması gerekmektedir.

عوامل مهمة للنجاح Başarı için önemli faktörler


1- الحديد، وفيتامين B يعتبران من المواد المهمة التي يجب الحرص على تناول المواد التي تحتويها، فهما مهمان للمحافظة على الطاقة العقلية والجسدية الضرورية للدراسة، يوجد الحديد في اللحوم الحمراء والسبـــانخ، ويوجـــد فيتامين B في الحبوب الكاملة، والبيض، والمكسرات. , Bu çalışma için zihinsel ve fiziksel enerji gerekli bakımı için önemli olan 1 - demir ve B vitamini önemli şeyler arasında yer almaktadır içerdikleri malzemeleri ele alınması gerekir bakım nedir, demir kırmızı et, ıspanak, ve Vitamin B kepekli tahıllar, yumurta bulunursa, ve fındık.
2- حبوب الفيتامينات وإن كانت جيدة إلا أنها لا تعوض عن الطعام الصحي فالبرتقالة الواحدة لا تحتوي على فيتامين C فقط بل أيضاً تحتوي على الألياف ومادة «البيتا كاروتين» وبعض المعادن الأخرى المفيدة للجسم، و لهذا فلنحرص على تقديم التفاح، والكلامنتين، والموز، والجزر والمشمش الجاف للأبناء. 2 - Vitamin hapları ve iyi oldu, fakat sağlıklı gıda Valbertqalp bir ama C vitamini içermez Ayrıca lif ve «beta ve madde-karoten» ve vücut için faydalı başka mineraller içerir ve bu bize elma, Alclamenten, muz, havuç yapmak görelim için telafi etmez Kayısı ve çocuklar için kuru.
3- تناول الطعام بشكل منتظم ودوري يحافظ على مستوى التغذية والطاقة ثابتاً في الجسم، ويفضل الاستعاضة عن نظام الوجبات الثقيلة طوال اليوم (التي قد تؤدي إلى الشعور بالكسل والنعاس) بنظام الوجبات الست الخفيفة، ولتكن من ضمنها تناول شريحة التوست مع الحمص، أو التونة أو وجبة قطعة الجبن مع قطع من الفاكهة. 3 - düzenli olarak yiyin periyodik bakımı beslenme ve vücudun enerji sabitinin düzeyi ve gün boyunca ağır yemek sistemi değiştirmeyi tercih (bu tembel ve uykulu hissi) için altı hafif yemekler, ancak yol açabilir değil humus, ya da ton balığı veya adres dilim ekmek dahil Bir öğün meyve parçaları ile peynir.
4- الغرض من وجبة الإفطار هو الحصول على بعض البروتينات والكالسيوم والألياف، وتناول الحليب والحبوب الكاملة وبعض الفواكه سيفي بالغرض، كما أنه من الأفضل أخذ كمية جيدة من البروتينات والكالسيوم في الأوقات التي تكثر في الامتحانات وما تسببه من قلق، كما أن فيتامين (C) يساعد على الامتصاص الجيد للكالسيوم. Gibi bu sınavlarda bol ve endişe ve zamanlarda protein ve kalsiyum iyi bir miktar almak daha iyidir 4 - kahvaltı amacı bazı protein, kalsiyum, lif almak, ve içme süt, tahıllar ve bazı meyveler yeterli olacaktır, bir o vitamini (C) kalsiyum emilimini iyi yardımcı olur.
5- الخضراوات لا تتساوى فيما تقدمه للجسم من فائدة، فمثلاً كلما كانت الخضروات الورقية أغمق لوناً كانت الفائدة أكبر؛ فالسبانخ أفضل من الخس، كما أن الفلفل البارد والبروكلي والفندال من المواد المفيدة أيضاً. 5 - sebze mekanlar vücut sağlanması, örneğin, daha fazla yeşil yapraklı sebzeler, koyu renkler daha faydalı olduğunu; Valsbank daha iyi marul ve biber, brokoli ve soğuk Alphendal yararlı öğeleri de eşit değildir.
6- يجب أن تحتوي الوجبات الخفيفة التي بين الوجبات الرئيسة على مجموعتين غذائيتـين من المجموعات الغذائية، ومن بعض المقترحات: قطع الموز مع زبدة الفول السوداني، البطاطا المشوية مع الجبن قليل الدسم وغيرها. 6 -, ve az yağlı peynir ile fıstık ezmesi, pişmiş patates bazı öneriler: kesme muz, iki gıda grupları Cumhurbaşkanı Gmaiitin yemek arasında aperatifler içermelidir ve diğerleri.
7- كما ذكرنا سابقاً يجب خفض مستوى الكافيين والسكر إلى أقل المستويات؛ فكوبان من الشاي أو القهوة يعتبران كمية كافية، ويمكن الاستعاضة عنهما بتناول الحليب، والماء، وعصير الفواكه، والشاي الأخضر. 7 - Daha önce bahsedildiği gibi kafein ve en düşük seviyelere şeker; Vkopan çay veya kahve yeterli miktar olarak kabul edilir ve onlara süt, su, meyve suyu yemek yerine, ve yeşil çay düzeyini azaltmak gerekir.
8- إعداد قائمة بوصفات الطعام الصحية يوفر الوقت والجهد، ولقد أصبح من السهل الحصول على مثل تلك الوصفات، سواء في الكتب أو المجلات أو مواقع الإنترنت المختلفة. 8 - sağlıklı gıda zaman ve emek tasarrufu sağlar, ve bu reçete almak kolaylaştı, kitap veya dergi ya da çeşitli internet siteleri olduğuna bakılmaksızın, yemek tarifleri bir listesini hazırlar.
9- يجب التوقف عن تناول أي أطعمة خارج المنزل أثناء الامتحانات. 9 - Sınav sırasında ev dışında herhangi bir yiyecek yeme durdurmanız gerekir.
10- النوم الكافي ضروري جداً، فقلة النوم قد تضرّ بالإنسان كقلة الطعام تماماً.> 10 - yeterli uyku çok az uyku insana zarar verebilir önemlidir Kqlp gıda tamamen
arkadaşlar bize kalan cümleleri anlamlı hale getirmek
ALLAH kolaylık versin
    arkadaşlar benden bu kadar. geriye kalan cümleleri anlamlı hale getirmek.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
« Son Düzenleme: 29 Kasım 2009, 00:07:00 Gönderen: BeyzaNuR »
Kayıtlı
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: arapça dönem ödevi
« Posted on: 29 Mart 2024, 14:26:35 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: arapça dönem ödevi rüya tabiri,arapça dönem ödevi mekke canlı, arapça dönem ödevi kabe canlı yayın, arapça dönem ödevi Üç boyutlu kuran oku arapça dönem ödevi kuran ı kerim, arapça dönem ödevi peygamber kıssaları,arapça dönem ödevi ilitam ders soruları, arapça dönem ödeviönlisans arapça,
Logged
29 Kasım 2009, 00:09:34
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« Yanıtla #1 : 29 Kasım 2009, 00:09:34 »

Allah razı olsun sevgili kardeş rabbim kolaylıklar versin inş
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

02 Aralık 2009, 23:31:17
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« Yanıtla #2 : 02 Aralık 2009, 23:31:17 »

قائمة طعام أيام الامتحانات

اعتادت غالبية الأمهات تقديم الشاي لابنها الذي يجلس للاستذكار؛ وخاصة أيام الامتحانات، وهي تدعو له بالتوفيق والنجاح، فهل الشاي والقهوة حقاً من الوسائل المساعدة على الدراسة؟

İMTİHAN GÜNLERİNDE YEMEK MENÜSÜ

Çoğu anne, özellikle imtihan dönemlerinde ders çalışmak için oturan çocuklarına çay ikram etmeyi bir alışkanlık haline getirmiştir. Çay ikramı sırasında bir yandan da onlara başarı dileklerinde bulunurlar. Peki, gerçekten de çay ve kahve öğrenmeye katkıda bulunan faktörlerden midir?

وماذا يجب علينا نحن الآباء تقديمه للأبناء من أجل تقوية قدراتهم الذهنية والجسدية؛ حتى تمر أيام الامتحانات بنجاح؟

Ve biz babalar, çocuklarımızın sınav dönemleri boyunca zihin ve beden enerjilerini korumalarını sağlamak için neler yapmalıyız?

مهما حاولنا التخفيف من رهبة الامتحانات لدى الأبناء؛ إلا أن أوقات الاختبارات النهائية تظل تؤرّقهم[1] وتشعرهم بالقلق؛ ولهذا يجب أن نزن معادلة (الدراسة + الراحة + التغذية السليمة) لدى صغارنا بشكل جيد حتى تمر أيام الامتحانات بسهولة ويُسْر.

İmtihan korkularını hafifletmek için ne yaparsak yapalım, sınav günleri ve özellikle son sınavlar onları tedirginlik ve endişeye sevk eder. Bu yüzden küçüklerimizin ders-istirahat-doğru beslenme şeklini dengelemeliyiz ki bu dönemi rahat ve kolayca atlatsınlar.

وتقديم الطعام المناسب للأبناء يجب أن يكون على مدار العام؛ ولكن أحياناً يكون الطعام فاصلاً بين النجاح والرسوب، فالتغذية الصحيحة تحمي عقل وجسم الطفل، وبالتالي تؤثّر على تحصيله العلمي، وعلى درجاته في الاختبارات.
قائمة الطعام: أفضل طعام يمكن تقديمه في فترات الامتحانات هو الطعام الطازج، الذي يكون بحالته الطبيعية قدر الإمكان، مثل: الفواكه الطازجة، والخضراوات الطازجة، والمكسرات، والسمك، والبيض، فهذه المواد تنشط الذاكرة عن طريق تحفيز المواد الكيميائية التي تنقل وتخزن المعلومات في الدماغ ومن أسوأ الأطعمة التي يمكن تناولها في تلك الفترة: المشروبات الغازية، والبسكويت، والكيك، والوجبات السريعة، فهي تثبط[2] عمل الدماغ!

Çocukların doğru beslenmesine yıl boyu özen gösterilmelidir. Bazen yetersiz veya yanlış beslenme nedeniyle çocukların başarısı düşer. Dengeli beslenme çocuğun aklını, bedenini korur ve onun öğrenim hayatını ve imtihanlardaki başarısını etkiler.

Menü: İmtihan zamanlarındaki en faydalı besinler, taze elma, taze yeşillikler, balık, yumurta gibi taze ve mümkün nispet doğal olan gıdalardır.  Bu besinler, bilgilerin beyinde naklini ve muhafazasını sağlayan kimyasal maddeleri uyararak hafızanın daha faal olmasını sağlarlar. İmtihan döneminde alınabilecek en yanlış besinler ise; beyin faaliyetlerini yavaşlatan gazlı içecekler, bisküvi, kek, fast-food türü gıdalardır.

 

طعام الإفطار

هذه الوجبة من أهم الوجبات التي يجب أن نحرص أن يتناولها الأبناء، فطعام الإفطار يمدُّ الجسم بما يحتاجه من تغذية بعد 8 -10 ساعات من عدم تناول الطعام، كما أن الإفطار الجيد يجب أن يحتوي على30% ــ40% من السُعرات الحرارية[3] التي يحتاجها الجسم، وعدم تناوله باستمرار يتسبب في أعراض مرضية، أهمها: قلة التركيز، وضعف في الذاكرة، والنمو الضعيف..

Kahvaltı

Çocukları teşvik etmemiz gereken en önemli öğünlerdendir. Kahvaltıyla 8–10 saatlik yemeksiz geçen sürede bedenin ihtiyaç duyduğu gıdalar tekrar alınır. Güzel bir kahvaltı, bedenin ihtiyaç duyduğu kalorinin %30-%40’ını ihtiva etmelidir. Kahvaltının uzun süre terki, bazı semptomlara neden olur ki odaklanma sorunu, hafıza zayıflığı, yetersiz gelişme bunlardandır.

 

الشاي والقهوة

قد يسبب الإكثار من تناول الشاي والقهوة بعض المشكلات في النوم، أو شد العضلات، أو القلق، ولهذا يفضل تناولها بحذر، أما مَنْ اعتاد تناولها بشكل دوري فلا يجب أن يتوقف عن تناولها بشكل مفاجئ؛ لأن انخفاض مستوى الكافيين في الدم بشكل مفاجئ يسبب مشكلات في الدماغ.ويقترح للشراب الصحي أن يتم طحن عدد من حبات اللوز، ثم إضافتها إلى الحليب أو عصير البرتقال أو العنب أو الأناناس، والمعروف عن شراب الأناناس أنه يحتوي على إنزيم يقوي الذاكرة.

Çay ve Kahve

Fazla çay ve kahve tüketimi uyku problemleri, kas sertlikleri, endişe gibi bazı rahatsızlıklara sebep olabilir. Bu yüzden bunların tüketilirken ihtiyatlı olunmalıdır. Fakat bu maddeleri sürekli bir şekilde alan bir kişi, bunları birden bire kesmemelidir. Çünkü kandaki kafein oranının birden aniden düşmesi hafıza problemlerine yol açar. Sağlıklı bir içecek önerisinde bulunacak olursak, bir miktar badem çekirdeğinin öğütülüp süt, portakal, üzüm ya da ananas suyuna karıştırılabilir.  Ananasın hafızayı güçlendiren bir enzim içerdiği bilinmektedir.

الماء

من أفضل المشروبات التي يمكن تقديمها للأبناء قبل وأثناء الامتحانات، فالماء يعتبر كزيت التشحيم[4] لعدد من الأعضاء في جسم الإنسان، فالمادة المخاطية[5] الموجودة في الجهاز الهضمي والتنفسي تحتوي على الماء كمادة رئيسية، ويجب أن لا يُغفل عن تناول الماء أثناء الامتحانات، وقد تكون بعض ألآم الرأس أو الصداع دليلاً على حاجة الجسم الى الماء، فمستوى الماء الجيد في الجسم يساعد عمل الدماغ وقلة تثبطه.

Su

İmtihan öncesi ve sonrasında çocuklara verilebilecek en iyi içeceklerden birisi de sudur. Suyun, insan organları için makine yağı gibi bir işlevi olduğu kabul edilir. Sindirim ve solunum sisteminde bulunan mukozanın ana maddesi sudur. İmtihan sırasında da su alınmalıdır zira bu esnada susuzluktan kaynaklanan baş ağrıları olabilmektedir. Vücutta yeterli miktar suyun bulunması beyin faaliyetlerine olumlu etkide bulunur.

 

 

 

 

التمارين الرياضية

ممارسة بعض الرياضة الخفيفة (مثل المشي، والقفز، والسباحة) أثناء الدراسة يعتبر أمر أساسي فهي تقلل القلق وتقوي الذاكرة؛ ولهذا كان من الأفضل تعيين وقت في الجدول اليومي للراحة، ولممارسة بعض بعض التمارين الخفيفة والتغيير الممتع، ويجب ألا يستغل هذا الوقت في مشاهدة التلفاز أو القراءة أو أي نشاط يحتاج الى تركيز العين فهي تحتاج الى بعض الراحة أثناء اليوم.

 

Sportif faaliyetler

Ders çalışırken yürümek, yüzmek gibi hafif spor faaliyetlerinde bulunmak, endişe azaltıcı, hafıza güçlendirici etkisi vardır.   Bu yüzden günlü ders programı yaparken arada dinlenme, hafif spor hareketleri ve eğlenceli değişiklikler için zamanlar tespit etmek gerekir.  Ve bu vakitlerin televizyon izlemek, okumak veya herhangi bir göz dikkati gerektiren işle doldurulmaması gerekir. Çünkü gözün de gün içinde dinlenmeye ihtiyacı vardır.

 

 

 

 

عوامل مهمة للنجاح

1- الحديد، وفيتامين B يعتبران من المواد المهمة التي يجب الحرص على تناول المواد التي تحتويها، فهما مهمان للمحافظة على الطاقة العقلية والجسدية الضرورية للدراسة، يوجد الحديد في اللحوم الحمراء والسبانخ، ويوجد فيتامين Bفي الحبوب الكاملة، والبيض، والمكسرات.

2- حبوب الفيتامينات وإن كانت جيدة إلا أنها لا تعوض عن الطعام الصحي

3- تناول الطعام بشكل منتظم ودوري يحافظ على مستوى التغذية والطاقة ثابتاً في الجسم، ويفضل الاستعاضة عن نظام الوجبات الثقيلة طوال اليوم (التي قد تؤدي إلى الشعور بالكسل والنعاس) بنظام الوجبات الست الخفيفة.

4- الغرض من وجبة الإفطار هو الحصول على بعض البروتينات والكالسيوم والألياف، وتناول الحليب والحبوب الكاملة وبعض الفواكه سيفي بالغرض، كما أنه من الأفضل أخذ كمية جيدة من البروتينات والكالسيوم في الأوقات التي تكثر في الامتحانات وما تسببه من قلق، كما أن فيتامين (C) يساعد على الامتصاص الجيد للكالسيوم.

5- الخضراوات لا تتساوى فيما تقدمه للجسم من فائدة، فمثلاً كلما كانت الخضروات الورقية أغمق لوناً كانت الفائدة أكبر؛ فالسبانخ أفضل من الخس، كما أن الفلفل البارد والبروكلي والفندال من المواد المفيدة أيضاً.

6- يجب أن تحتوي الوجبات الخفيفة التي بين الوجبات الرئيسة على مجموعتين غذائيتـين من المجموعات الغذائية، ومن بعض المقترحات: قطع الموز مع زبدة الفول السوداني، البطاطا المشوية مع الجبن قليل الدسم وغيرها.

7- كما ذكرنا سابقاً يجب خفض مستوى الكافيين والسكر إلى أقل المستويات؛ فكوبان من الشاي أو القهوة يعتبران كميةكافية.

8- إعداد قائمة بوصفات الطعام الصحية يوفر الوقت والجهد، ولقد أصبح من السهل الحصول على مثل تلك الوصفات، سواء في الكتب أو المجلات أو مواقع الإنترنت المختلفة.

9- يجب التوقف عن تناول أي أطعمة خارج المنزل أثناء الامتحانات.

10- النوم الكافي ضروري جداً، فقلة النوم قد تضرّ بالإنسان كقلة الطعام تماماً.

 

Başarıyı etkileyen faktörler

1 Demir ve B vitamini çok önemli iki maddedir. Bunları ihtiva eden besinlerin alınmasına dikkat edilmelidir. Bu iki madde, ders çalışırken kullanılacak akıl ve beden enerjisini sağlamada çok etkilidir. Demir, kırmızı et ve ıspanakta, B vitamini ise tahıllarda ve yumurtada bulunur.

 

2 Vitamin hapları velev ki kaliteli olsunlar, yine de sağlıklı gıdanın yerini tutamaz.

3 Düzenli ve periyodik olarak yemek yemek vücuttaki enerji ve besin seviyesini korur. Gün boyunca yenip tembellik ve uyuşukluk hissi veren ağır yemeklerdense altı hafif öğün yemek tercih edilmelidir.

4 Kahvaltı yapmanın amacı bazı protein, kalsiyum ve lifli gıdalar tüketmektir. Süt, tahıl ve bir miktar meyve yiyerek bu sağlanabilir.  İmtihanların ve buna bağlı endişenin çok olduğu dönemlerde ise bol miktarda protein ve kalsiyum ve buna ilaveten kalsiyum emilimini artıran C vitamini alınmalıdır.

5 Sebzelere gelince bunların vücudumuza faydaları farklı farklıdır. Yaprakları koyu renk olanlar açık renklilerden, mesela ıspanak maruldan daha faydalıdır.  Yine yeşilbiber, brokoli gibi sebzeler de oldukça faydalıdır.

6 Ana öğünler arasındaki ara öğünlerin iki besin grubunu ihtiva etmesi gerekir. Mesela şunlar tavsiye edilebilir: bir miktar muz dilimleyerek fıstık ezmesiyle almak, az yağlı peynirle patates kızartması almak gibi.

7 daha önce de söylediğimiz gibi, kafein ve şeker alımını minimize etmek gerekir. Mesela iki bardak çay veya kahve yeterli olacaktır.

8 sağlıklı yemek tariflerinden oluşan bir liste hazırlamak vakit ve enerji kaybını önleyecektir. Bu tür tariflere kitap, dergi veya muhtelif internet sitelerinden kolaylıkla ulaşılabilir.

9 İmtihanlar sırasında dışarıdan yenen yemekler konusunda ayrıca dikkatli olunmalıdır.

10 Uykuya yeterli vakti ayırmak çok zaruridir. Zira uyku eksikliği, besin eksikliği ile aynı etkiyi yapar.



hasannasar
 

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2009, 00:14:04 Gönderen: BeyzaNuR »
Kayıtlı

03 Aralık 2009, 15:34:58
ismail
ikrabey

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 98


Site
« Yanıtla #3 : 03 Aralık 2009, 15:34:58 »

paylaşımın için teşekkür ederim sevgili kardeşim Allah'a emanet
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

(Din kardeşine yardım edenin yardımcısı, Allahü teâlâdır.)
[Müslim]
03 Aralık 2009, 15:44:15
Ekvan
Varlıklar, alemler, dünyalar. (Evren).
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 19.233


« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2009, 15:44:15 »

Evet paylasim icin tesekkur ederiz sevgili kardesim,niyetimizin dogrultusunda bu calismalarimizin mukafaatini mutlaka ahirette alacagiz...

Sevgi ve Dua ile...

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1] 2 3 4 5   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes