> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Bizden Haberler > Bizden haberler
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bizden haberler  (Okunma Sayısı 861 defa)
12 Eylül 2011, 16:26:08
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 12 Eylül 2011, 16:26:08 »



BİZDEN HABERLER

Mayıs 2010 56.SAYI

DİYARBAKIRLI HANIMLARDAN KERMES

Diyarbakırlı hanımlar önümüzdeki ay kültür ve medeniyet şehri Diyarbakır’da fuar havasında bir kermes açmayı planlıyor. Çeyiz eşyaları, ev tekstili ürünleri, hediyelik eşyalar, kitaplar, pasta, yemek ve gözlemeler ile misafirlerinin hizmetinde olacak kermes yetkililerini şimdiden heyecan sarmış. “Güzel hedeflere ulaşabilmek gayesiyle, küçük dertlere sırt çevirip bir arada çalışmanın kazandırdığı birlik beraberlik ruhunu ve bu harikulade havayı teneffüs etme imkanını bizlere sunan büyüklerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” diyen yetkililer tüm Diyarbakır halkını kermese bekliyor.

ALMANYA’DA MUHABBET GECESİ

Avrupa Semerkand Gençlik geçtiğimiz ay Almanya’da bir muhabbet gecesi düzenledi. Program Ömer Döngeloğlu’nun Peygamberimiz’in (s.a.v) hayatından kesitler sunması ve Hacegan İlahi Grubu’nun yeni eserlerini seslendirmesiyle başladı. Ardından izleyicileri tarafından büyük beğeni toplayan “Uyan be Yiğidim” şiiri okundu ve Semerkand Gençlik Tiyatro Ekibi’nin “Nereye Bu Gidiş” adlı oyunu sahnelemesi ile devam etti. Sunuculuğunu Ramazan Oruç’un yaptığı program yoğun ilgi gördü ve katılımcılara hediye edilen gül ve kitaplarla son buldu.

BAŞAKŞEHİR’DE KERMES

Geçtiğimiz Nisan ayında Başakşehir’de faaliyet gösteren Kutupder bir kermes düzenledi. Kermeslerin birer sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten dernek başkanı Murat Çalık; uygun fiyatlarla temiz ürünlerin sergilendiği kermeslerde hedeflerini şöyle dile getirdi: “Elde ettiğimiz gelirlerle, gençlerin millete ve memlekete hayırlı evlatlar olarak yetişmesini sağlamak ve ihtiyaç sahibi insanlara katkıda bulunmak istiyoruz.”

EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ BAYANLARDAN İLAHİ YARIŞMASI

28 Mart tarihinde eğitim gönüllüsü bayanlar İstanbul genelinde bir ilahi yarışması düzenledi. Katılımın yoğun olduğu yarışmanın jüri üyeliğini; Necla Nazır, Aslıhan Erkişi, Naime Bulur ve Müzeyyen Bulur yaptı. Zeytinburnu bölgesinin birinciliği göğüslediği yarışmada seslendirilen birbirinden güzel ilahilerle kulakların pası silindi.

ELAZIĞLI HANIMLARDAN  BEĞENİLEN PROGRAM

Nisan ayında Elazığ Semerkand gönüllüsü bayanlar Peygamber Efendimiz’i (s.a.v) konu edinen bir program düzenledi. Program, miniklerin Peygamber Efendimiz (s.a.v) ile ilgili menkıbeler anlatması ve çeşitli konulardaki hadisleri seslendirmesi ile başladı. Koro halinde okunan ilahilerden sonra bir slayt gösterimi yapıldı ve Peygamberimiz’in (s.a.v) çocuklara verdiği önemi anlatan şiirler okundu. Veda hutbesi ile sona eren programda Semerkand kitapları ve dergilerinin tanıtımına da yer verildi ve açılan kitap standında Semerkand yayınları satışa s  unuldu. 500’den fazla katılımcıyı ağırlayan Elazığlı bayanlar program sonunda misafirlerine gül şerbeti ve lokum ikram etti.

KASTAMONU’DA KERMES

Nisan ayında Kastamonu Sevgi Eğitim Bilim Kültür Sanat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bir kermes düzenledi. Kitaptan gıdaya çok geniş bir ürün yelpazesi ile Kastamonuluların beğenisine sunulan kermes oldukça yoğun ilgi gördü.

ÜSKÜDARLILAR HAYRA DAVET EDİLİYOR

Üsküdarlı hanımlar yaza bir kermesle merhaba diyor. 27 Nisan’da açılan ve 11 Mayıs’a kadar açık olacak kermeste pek çok ilgi çekici etkinlik yer alıyor. Alışılan konseptlerden farklı olarak ilginç fikirlerin hayata geçirildiği kermeste katılımcılar hayra davet ediliyor. Hayırseverler için hazırlanmış renkli etkinlikler şöyle sıralanıyor:

30 Nisan Cuma; Uzmanından cilt bakımı
3 Mayıs Pazartesi; Uzmanından cilt bakımı
4 Mayıs Salı; Saç kesimi (Kuaför Leyla)
6 Mayıs Perşembe; Yöresel pilav yarışması
10 Mayıs Pazartesi; Ebru üzerine hat yazısı
İrtibat Tel: 0549 722 39 71-72

ÖĞRENCİLER İÇİN YARDIM KÖPRÜSÜ

Afyonkarahisar Yardıma Muhtaç Aile ve Öğrencilere Yardım Derneği tarafından bir kermes düzenlendi. Kermesin gördüğü büyük ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren dernek başkanı Yaşar Bezgin; “Veren el alan elden üstündür” düsturu ile hareket ederek, günlerce gece gündüz demeden hazırladıkları ürünleri 20 gün boyunca Afyonluların beğenisine sunacaklarını ve kermes gelirlerini Kocatepe Üniversitesi’nde öğrenim gören yardıma muhtaç öğrencilere burs olarak aktaracaklarını belirtti.

GİRESUNLU HANIMLARDAN KERMES

Giresunlu hanımlar büyük bir kermesle ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. El işleri ve gıdaların yer aldığı kermeste, kitap ve Semerşah standı da açıldı. Özellikle Hac ve Umre organizasyonları hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı Semerşah standı ve Semerkand Yayınları’nın yer aldığı kitap bölümü yoğun ilgi gördü.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Bizden haberler
« Posted on: 26 Nisan 2024, 00:06:10 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Bizden haberler rüya tabiri,Bizden haberler mekke canlı, Bizden haberler kabe canlı yayın, Bizden haberler Üç boyutlu kuran oku Bizden haberler kuran ı kerim, Bizden haberler peygamber kıssaları,Bizden haberler ilitam ders soruları, Bizden haberlerönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes