> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Bizden Haberler > Bizden haberler
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bizden haberler  (Okunma Sayısı 1280 defa)
10 Eylül 2011, 11:24:55
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 10 Eylül 2011, 11:24:55 »



BİZDEN HABERLER

Haziran 2010 57.SAYI

GENÇLİK KULÜPLERİNDE YAZ OKULU BAŞLIYOR

Gençler için hazırladığı faaliyetlerle beğeni toplayan gençlik kulüpleri 2010 dönemi yaz okulu için kayıt almaya başladı.
Size en yakın kulüple irtibat için:

Bahçelievler
İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü
(Bahçelievler) 0212 451 10 99
Pusula Gençlik ve Spor Kulübü
(Sultangazi) 0212 668 36 88
Göksu Gençlik ve
Spor Kulübü Derneği
(Kağıthane) 0212 295 60 77
Devran İzcilik Gençlik ve
Spor Kulübü
(Küçükçekmece) 0212 579 21 18
Mercan İzcilik ve Gençlik Kulübü
(Bağcılar) 0212 634 00 15
FSM İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü
(Fatih) 0212 521 71 95
Genç Gökkuşağı Eğitim Kültür ve
Gençlik Spor Kulübü Derneği
(Yenisahra - Ataşehir)
0216 324 44 17
Gezegen Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği
(Sultanbeyli) 0216 398 30 91
Yağmur İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği
(Üsküdar) 0216 315 11 41
Kartal Eğitim Kültür ve Gençlik Kulübü Derneği
(Kartal) 0216 457 52 53
Vefa Eğitim Kültür ve Gençlik Kulübü Derneği
(Maltepe) 0216 305 25 97
Eskihisar İzcilik Gençlik ve
Spor Kulübü
(Kocaeli - Darıca) 0262 655 11 51

DİYAR-I NUH’TA KERMES

Şırnak Diyar-ı Nuh Gençlik Kültür ve Yardımlaşma Derneği gönüllüsü hanımlar geçtiğimiz Nisan ayında bir kermes düzenledi. Mahir hanımların yaptığı el emeği göz nuru el işleri ile birbirinden leziz yiyeceklerin yanı sıra Semerkand Yayınları’nın da satışının gerçekleştiği kermes büyük ilgi gördü ve Şırnaklıların beğenisini kazandı. Dernek görevlileri tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen kermesin başka zamanlarda da devam edeceği müjdesi verildi.

TRABZONLU HANIMLARDAN SEMERKAND TANITIMI

Trabzonlu hanımlar “Gülaçan Derneği Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri” bünyesinde Semerkand Dergisi’ni üniversite öğrencileri ile buluşturdu. Dergi tanıtımı ve skeçlerle başlayan program bilgi yarışması ile devam etti. Katılımcıların hem eğlendiği hem de öğrendiği bu yarışma sonucu birbirinden güzel hediyeler takdim edildi. Yarışmaya katılan öğrencilerden birinci olan ekibe gezi hediye eden Trabzonlu hanımlar ikinci ve üçüncüye de Semerkand Yayınları’ndan çeşitli kitaplar hediye etti.

MALTEPE BÖLGESİ DUR DURAK BİLMİYOR

Geçtiğimiz Mart ayında Maltepeli hanımlar bir Kur’an’ı Kerim okuma yarışması düzenlemiş ve yarışma oldukça yoğun ilgi görmüştü. Nisan ayına bu yarışmanın da bereketi ile “bismillah” diyen Maltepeli hanımlar yoğun ve hareketli bir ay geçirdi. İlk olarak 8 Nisan tarihinde Semerkand bilgi yarışması düzenleyen hanımlar bu yarışma sayesinde bilgilerini tazeleme imkanı buldu. Büyük ilgi gören yarışmadan katılımcılar ve izleyenler oldukça memnun ayrıldı.

Yarışmanın hemen ardından, 12 Nisan tarihinde ise Ünlüer Gurme’de bir eğitim semineri düzenlenerek katılımcılar arasındaki muhabbet pekiştirilirken bir yandan da yeni bir şeyler öğrenmenin mutluğu yaşandı. Nisan ayının 16’sında da el emeği göz nuru ile hazırlanan birbirinden güzel el işleri ve hamur işlerinin yer aldığı bir kermes düzenlendi. Büyük katılım olan kermes gelirinin hayır işlerinde kullanılacağını bildiren Maltepeli Hanımlar dur durak bilmeden hemen yeni bir etkinliğe başladı. 26 Nisan tarihinde yapılan bu son etkinlik ise Allah Rasulü’nü (s.a.v) anma amaçlı gerçekleşen programı oldu. Nisan ayını bu güzel etkinlik ile sonlandıran Maltepeli hanımlar, program ile Maltepelilerin gönüllerine coşku, gözlerine yaş bırakarak bu dolu dolu ayın son etkinliğini gerçekleştirmiş oldu.

SUSURLUK’TA KERMES

Semerkand ve Semerkand Aile okuyucusu bayanlar tarafından Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bir kermes düzenlendi. 5 Eylül Eğitim ve Kültür Derneği bünyesinde öğrencilere ve eğitime destek amaçlı düzenlenen kermese oldukça yoğun ilgi vardı. Çeyizlik eşyaların yanı sıra gıda ürünlerinin de yer aldığı kermeste özellikle Balıkesir höşmelimi, sıcak gözleme, sıcak mantı, ve Susurluk’un vazgeçilmezi ayran oldukça talep gördü. Susurluk’ta ilk defa düzenlenen kermeste heyecanla hizmet için yarışan bayanlar; “İlk sefer olmasının acemiliklerine rağmen yenileri için noksanlarımızı tespit ettik, tecrübe kazandık. Herkese bu tür faaliyetleri hizmetleri tavsiye ederiz” diyerek kermeslerin yenilerinin de yapılacağının müjdesini verdi.

ZEHRA KORKMAZ NAZİLLİLERE EFENDİMİZ’İ ANLATTI

Geçtiğimiz Nisan ayında Nazilli Hizmet Derneği de Efendimiz’i anma programı düzenledi. Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen programa dergimiz yazarlarından Zehra Korkmaz katılarak Peygamberimiz’i (s.a.v) anlattı. Kur’an tilaveti ve ilahilerle devam eden programa halkın ilgisi oldukça yoğundu. Büyük beğeni toplayan program Nazillileri güzel bir vesile ile bir araya getirmiş oldu.

KAHRAMANMARAŞ’TA KERMESLER ZİNCİRİ

Kahramanmaraş Mahalli Çevresel ve Kültürel Değerleri Yaşatma Derneği, 19-24 Nisan tarihleri arasında kermes açtı. Fakir öğrenciler yararına açılan bu kermesi 29 Nisan-4 Mayıs Türkoğlu, 1-9 Mayıs Afşin, 3-9 Mayıs Göksun, 24-30 Mayıs Elbistan ve Pazarcık ilçeleri takip etti. İlçe kermeslerini ziyaret eden kermes komisyon il başkanları ilçe kermes görevlilerine teşekkür ve hayır duada bulunduktan sonra “Niyetiniz Allah rızası olsun. O’nun razı olacağı şekilde hareket edin, insanları kırıp küstürmeden güler yüz ve tatlı dille muamele edin” şeklinde nasihatte bulundular.

Günümüzde birbirlerinden habersiz yaşayan insanları muhabbet ortamına taşımak için petek oluşturan Kahramanmaraşlı hayırseverler bu petekle ballarını kermese taşıdılar. “Her bölgeden hayırseverler farklı gıdalar ve ürünlerle kermesimizi şenlendirdiler” diyen kermes görevlileri kermese katılanlara şu mektubu dağıtarak hem teşekkür etti hem de hayırda yarışmaları için motive etti: “Teşekkürler… 19.24.2010 tarihleri arasında yapmış olduğumuz kermesimize katkılarınızdan ve maddi-manevi desteklerinizden dolayı sonsuz şükranlarımızı sunar, yaşanan bu güzelliklerin devamlılığını temenni ederiz. Kermes Komisyon Başkanlığı”

KIRKLARELİLİLER ÖĞRENCİLER İÇİN SEFEREBER OLDU

Kırklareli Karakaşbey Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yardıma muhtaç öğrenciler yararına ilk kermesini düzenledi. Hayırsever Kırklareli esnafı ve ev hanımlarının katkılarıyla düzenlenen kermeste yiyecek, içecek, giysi ve el işleri özenle hazırlanmış tezgahlarda Kırklarelililerin beğenisine sunuldu. Dernek Başkanı Abdullah Türkgeldi bu kermesle amaçlarının Kırklareli’de öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarını gidererek eğitimlerine katkıda bulunmak olduğunu belirtti ve “Toplumda yerleştirmek istediğimiz asıl gaye, alan elle veren eli buluşturmak… Hayırseverlerimizin yardımlarını aileleriyle ve çocuklarıyla birlikte kimsesiz yardıma muhtaç insanlara bizzat ulaştırılmasını sağlamaktır. Bu nedenle yardımlaşma faaliyetlerine aile fertlerini iştirak ettirmek için bilhassa gençleri ve çocukları görevlendirmeliyiz” dedi. Kermes yoğun ilgi gördü ve oldukça beğeni topladı.

MERSİN’DE ÇİFTE MUTLULUK

Nisan ayında Mersin Adalet Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği bir kermes düzenledi. Kermeste marifetli hanımların el işleri ve lezzetli yiyecekleri sergilendi. Oldukça yoğun ilgiyle karşılanan kermesin gelirini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflediklerini bildiren Mersinliler bu güzel hizmetleri her zaman devam ettirmek istediklerini bildirdi.

Ayrıca “Güllerin Efendisi’ne Vefa Günü” adlı bir de program yapan Mersin Adalet Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin bu faaliyeti de çok yoğun bir ilgi gördü. Programda piyesler, şiirler, ilahi dinletileri ve gençlerin folklor gösterileri yer aldı. Program sonunda bir de bilgi yarışması düzenleyen Mersinliler dereceye giren katılımcılara çeşitli hediyeler verdi. Tüm program yapımını gençlerin ve çocukların üstlendiği etkinlikte katılımcılar memnuniyetlerini dile getirdi ve böyle programları her zaman görmeyi arzu ettiklerini bildirdi.

ISPARTA’DA GÖNÜLLERİ BULUŞTURAN KERMES


Isparta Kültür Eğitim ve Hizmet Derneği 26 Nisan -2 Mayıs tarihleri arasında öğrenciler yararına kermes düzenledi. Kermeste çeyiz, giyecek ve süs eşyalarının yanında birbirinden güzel yöresel lezzetler de Ispartalıların beğenisine sunuldu. Yoğun bir katılımla gerçekleşen ve birlik ve beraberliği pekiştiren bu güzel faaliyet için sarf edilen şu sözler gönüllülerin tüm gayret ve muhabbetini özetler nitelikte oldu: “Her bir evresinde emek, çile ve alın teri vardır fedakar çiftçinin... Ektiğini biçme yani gayret ettiği kadar mükafatını alma zamanıdır onlar için...  Hizmet gönüllülerinin yıl boyunca sevinçlerini, üzüntülerini, insanı insan yapan çelişkilerini ilmek ilme...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Bizden haberler
« Posted on: 19 Nisan 2024, 00:57:45 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Bizden haberler rüya tabiri,Bizden haberler mekke canlı, Bizden haberler kabe canlı yayın, Bizden haberler Üç boyutlu kuran oku Bizden haberler kuran ı kerim, Bizden haberler peygamber kıssaları,Bizden haberler ilitam ders soruları, Bizden haberlerönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes