> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Bizden Haberler > Bizden haberler
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bizden haberler  (Okunma Sayısı 1067 defa)
08 Eylül 2011, 18:27:53
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 08 Eylül 2011, 18:27:53 »



BİZDEN HABERLER

Temmuz 2010 58.SAYI

KARABÜKLÜ HANIMLAR’DAN SİYER YARIŞMASI

Karabüklü hanımlar bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri siyer yarışmasında buluştu. İçerik olarak Peygamber Efendimiz’i (s.a.v) tanımaya ve anlamaya yönelik olan yarışmaya katılımın oldukça yoğun olduğu görüldü. Karabük Kültür Merkezi’nde yapılan yarışmada komşu illerden gelen misafir katılımcılar da bulundu. Yarışmada izleyicilere çeşitli sorular sorularak hediyeler verildi.

ANKARALILARDAN GELENEKSEL SEMERKAND YARIŞMASI

Heyecanla beklenen, Ankara geleneksel Semerkand yarışması geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleşti. Bu yıl yine, Semerkand sevdalısı Ankaralıları bir araya getiren programın konusu; “Fetih ve Osmanlı’nın gönül iklimi” idi. Esas fethin gönüllere yapılması gerektiğini vurgulayan şiir ve skeçler beğeniyle izlendi. “Zaman durmak zamanı değil! Zaman hizmet zamanı ve fethedilecek nice kalpler var…” sloganı ile yola çıkılarak büyük bir emekle hazırlanan programı 1000’den fazla katılımcı izledi. Program sonunda sorulan sorularla izleyicilere hediyeler dağıtılırken Semerkand yarışmasında ilk üçe girenlere de umre, laptop ve notebook hediye edildi. 

ANKARA’DA GENÇLİK ŞÖLENİ

Semerkand Gençlik Kulübü Haziran ayında hazırladığı gençlik şöleniyle Ankara gençliğine keyifli bir gün yaşattı. Genç grupların hazırladığı; ilahi, skeç ve halay gösterileriyle başlayan programda özellikle; “Ölüm ve Hayat, İstanbul’un Fethi ve Ben Pişmanım” piyesleri beğeniyle izlendi. “Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizler bizim hayallerimizin zirvesisiniz. Sizler yeni nesillere uzanan köprülersiniz. Fatihin fethi kadar önemlisiniz” düsturuyla hazırlanan ve gençlere verilen önemi açıkça ortaya koyan programda bir de “Yılın Genci” seçildi. Gençlerin ilgisinin oldukça yoğun olduğu gözlenen programın bitiminde gençler beğenilerini; “İkincisi ne zaman olacak?” sorusunu sorarak dile getirdi…

İSTANBULLU HANIMLARDAN SEMERKAND YARIŞMASI

Mayıs ayının sonunda İstanbullu hanımlar, Semerkand bilgi yarışması ve Kur’an’ı Kerim’i güzel okuma yarışması düzenledi. Ümraniye Haldun Alagaş Kapalı Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen organizasyona 4500 kişi katıldı. Semerkand bilgi yarışmasında Sultan Aydın birinci olurken, Kur’an’ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında da birinciliği Tuğba Kaya aldı. İstanbullu hanımlar programdaki rekor katılımdan oldukça memnun olduklarını bildirirken bu güzel faaliyetlerinin devam edeceğinin de müjdesini verdiler.

SULUOVALILAR HAYIR İÇİN BİRARAYA GELDİ

Amasya’nın Suluova ilçesinde Haziran ayında bir kermes düzenlendi. Suluova Durak Derneği’nin organize ettiği kermeste mahir hanımların bin bir emekle hazırladığı, birbirinden güzel el işleri ve gıda ürünleri hayırseverlerin beğenisine sunuldu. Semerkand kitaplarının satışa sunulduğu kermese ilgi büyüktü. Kermes gelirlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Suluova’lılar güzel hayır çalışmaları ile bir araya gelmenin mutluluk verici olduğunu ve bu tarz faaliyetlere devam edeceklerini bildirdiler.

KONYA’DA GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİREN KERMES

Konya Nergis Eğitim Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından 16 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına bir kermes düzenlendi. Yoğun ilgi gören kermeste, hanımların özenle hazırladığı el işleri ve gıdalar katılımcıların beğenisine sunuldu. Katılımın çokluğundan duydukları memnuniyeti dile getiren Konyalı hanımlar, bu tarz hayır faaliyetleri ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam edeceklerini söylediler.

İKİSİ BİR YERDE

Haziran ayında Ahimesud Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara’nın Etimesgut ilçesinde iki ayrı kermes düzenledi. İhtiyaç sahipleri yararına her yıl kermes düzenleyen hünerli ellerin ürettiği birbirinden güzel el işleri ve leziz yiyeceklerin satışa sunulduğu kermese katılım yoğun oldu. Semerkand standının da açıldığı kermeste hayırseverler bol bol alışveriş yaptı. Gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Ankaralı hanımlar kendi çabaları ile gerçekleştirdikleri bu güzel faaliyetleri şu şekilde dile getirdi: “Çok değişik çok güzel bir tat!  İhtiyaç sahiplerine biraz daha fazla yardımcı olabilmek için çabalamanın tadı… Çabalayabilmek… Arı misali vızıldayabilmek… Gerisi geliyor zaten…”

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Bizden haberler
« Posted on: 28 Mart 2024, 15:29:23 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Bizden haberler rüya tabiri,Bizden haberler mekke canlı, Bizden haberler kabe canlı yayın, Bizden haberler Üç boyutlu kuran oku Bizden haberler kuran ı kerim, Bizden haberler peygamber kıssaları,Bizden haberler ilitam ders soruları, Bizden haberlerönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes