> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Bilim ve Teknolojileri > Yeni hedef mobil cihazlar olacak
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yeni hedef mobil cihazlar olacak  (Okunma Sayısı 617 defa)
19 Ocak 2012, 21:34:15
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 19 Ocak 2012, 21:34:15 »



Yeni hedef mobil cihazlar olacak!

Trend Micro’ya göre: Teknoloji güvenliğinde 2011 veri sızıntısı yılı oldu, 2012’de saldırılar mobil cihazlar ve bulut bilişim alanında yoğunlaşacak.

İçerik güvenliğinde dünyanın lider firması Trend Micro’ya göre: Teknoloji güvenliğinde 2011 veri sızıntısı yılı oldu, 2012’de saldırılar mobil cihazlar ve bulut bilişim alanında yoğunlaşacak.

Dünyanın içerik ve bulut güvenliği konularında lider firması Trend Micro, 18 Ocak Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısı ile 2011 yılını değerlendirerek, 2012 yılı tahminlerini açıkladı. 2011 yılında Türkiye bireysel güvenlik çözümleri segmentinde ciro olarak %100 büyüyen Trend Micro, KOBİ ve kurumsal güvenlik çözümleri segmentinde de % 25 büyüdü.

Toplantıda Trend Micro’nun Türkiye pazarındaki hedef ve stratejilerini paylaşan Trend Micro Akdeniz Bölgesi Ülkeleri Müdürü Ercan Aydın, 2011 yılının kendileri için ısınma yılı olduğunu 2012’nin ise büyüme yılı olacağını belirtti. 2011 yılında bireysel pazarda yakalanan %100’lük büyümenin 2012 yılında da devam etmesini öngördüklerini söyleyen Ercan Aydın, Trend Micro’nun özellikle bulut ve sanallaştırma güvenliği çözümlerindeki liderliği sayesinde 2011’de % 25 olan KOBİ ve kurumsal segment büyümesinin 2012 için % 40 olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Türkiye’deki ve dünyadaki güvenlik tehditleri ve trendleri hakkında bir sunum yapan Trend Micro EMEA Bölgesi Güvenlik Araştırmaları ve İletişimi’nden sorumlu direktörü Rik Ferguson ise geçtiğimiz yıla dönüp baktığımızda, Trend Micro olarak verinin öneminin arttığını ve güvenlik endüstrisinin daha önce hiç olmadığı kadar “önemi artan veriyi” korumak için çabaladığını gördüklerini söyledi. “Devasa bilgi ve finansal kayıplar yaşatan veri sızıntılarıyla mücadele ile geçen bir yılı geride bıraktık” diyen Ferguson, Trend Micro’nun 2011 ile ilgili yıllık raporunu “Veri Sızıntısı Yılı” olarak tanımladığına ve dünyaca ünlü markaların veri hırsızlığı saldırılarıyla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

Trend Micro araştırmacıları tarafından hazırlanan bu raporda, geçtiğimiz yılın öngörülerine geri dönülüyor ve tehditlerin içeriği özetlenerek güvenliğin 2011’deki kazanımları ele alınıyor.

- Mobil tehditlerin erişim alanı 2011’de tavan yaptı. Trend Micro tehdit araştırmacılarına göre, mobil zararlı yazılımların izi sürüldüğünde en fazla hedef alınan platformun Android olduğu görülüyor. Android zararlı yazılımlarının en bilinen iki türü RuFraud ve DroidDreamLight, milyonlarca kullanıcının veri ve para kaybetmesine sebep olduğu için çokça öne çıktı.

- 2011’de sosyal medya, gündemi iyi takip ederek sosyal mühendislik ve hack taktikleri kullanarak istenmeyen mesaj atanlar ve dolandırıcılar için oldukça kârlı bir zemin oldu. Dünya çapında
milyonlarca sosyal medya kullanıcısının verileri çalındı. Bu doğrultuda ülkeler de harekete geçerek sosyal medya sitlerinin kural ve sözleşmelerini gözden geçirerek kullanıcı mahremiyetine önem vermesini istendi.

- Açıklanan resmi rakamlara göre, güvenlik açıkları 2010’da 4 bin 651’ken, 2011’de 4 bin 155’e düşmüş olsa da, gerçekleşen saldırılar çok daha karmaşık ve çok yönlü hale geldi. 2011’de gerçekleşensaldırılar çok daha hedefli, kendine özgü ve iyi yönetilmeleriyle dikkat çekti.

- Son olarak siber suçlu alanının genişlemesinin yanında 2011, güvenliğin kazandığı bir yıl oldu. Trend Micro, endüstrideki iş ortakları ve devlet güçleriyle bir arada yürütülen çalışmalar sonucunda stratejik kazançlar elde edilmesinde önemli bir rol oynadı. “Hayalet Tık Operasyonu” (Operation Ghost Click) ile 5 yıl süren takip ve araştırmanın sonucunda FBI ile Trend Micro’nun yakın çalışması sayesinde siber suçlar tarihinin en büyük başarısı elde edildi.

Ferguson; “2011’e dönüp bakıldığında başardıklarımızla gurur duyuyorum. Ancak iş burada bitmedi. Her saniyede 3.5 yeni tehdit yaratılıyor. Kurumlar ve son kullanıcılar hızla buluta doğru geçiş yaparken, veri ve finansal kayıp riski hiç olmadığı kadar artıyor” dedi. Şirket ve endüstrinin bir oyuncusu olarak mücadeleye devam ederek daha iyisini yaratmak zorunda olduklarını ifade eden Rik Ferguson, “Kullanıcıların geleceğin bilgisayarlarından; verilerine kimin, ne zaman, nerede ve nasıl erişim sağladığını görüntülemeye ve sigortaya ihtiyaç duyduğu, veri odaklı güvenlik ürünleri yaratmalıyız” dedi.

2011’de hedefte Android ve Sosyal Ağlar vardı
“Veri Sızıntısı Yılı” olarak tanımlanan 2011, dünyaca ünlü şirketlerin devasa bilgi ve finansal kayıplar yaşadığı bir yıl oldu. RSA ve Sony PlayStation hedef alınarak gerçekleştirilen saldırılar doğrudan tüketicileri etkiledi. RSA’e düzenlenen saldırı sonrasında çalınan bilgiler ABD hükümetinin en büyük BT sağlayıcısı Lockheed Martin’e yapılan saldırıda kullanıldı. Sony, kullanıcıların dahil olduğu PlayStation Network’ü (PSN) kapatmak zorunda kaldı. 77 milyon PSN kullanıcının bilgisi çalındı ve şirket en az 171 milyon dolar harcayarak saldırıdan doğan hasarı gidermeye çalıştı.

2012 sonunda zararlı Android uygulama sayısı 120 bini geçebilir
Mobil tehditlerin ölçeği gitgide genişliyor, özellikle Android tehditleri artıyor. En fazla öne çıkan iki zararlı yazılım RuFraud ve DroidDreamLight sebebiyle milyonlarca kullanıcı veri, zaman ve para kaybetti. RuFraud doğrudan Google’ın resmi uygulama mağazası Android Market’a sızmayı başardı ve yakın zamanda 10 milyar indirme yapılması kutlanan platformda Google fark edene kadar kullanıcılara sunuldu. DroidDreamLight ise Çin’deki üçüncü parti uygulama mağazalarında görüldü. Zararlı yazılım cihazın tüm içeriğini ve kişisel bilgileri çalarak siber suçluların belirlediği adrese gönderdi.

Şu anki eğilim aynı hızda devam ederse Trend Micro EMEA Bölgesi Güvenlik Araştırmaları ve İletişimi’nden sorumlu direktörü Rik Ferguson’a göre 2012 sonunda zararlı Android uygulaması sayısı 120 bini geçecek.

Sosyal medya, saldırganlar için en verimli platform oldu.
Sosyal mühendislik ve hack taktikleri ile araçları kullanan saldırganlar kişisel verileri adeta yeni bir “para birimi” olarak gördü. Saldırılar kullanıcıların en zayıf noktalarını vurmak için tasarlandı ve otomatik duvar postaları ya da Twitter mesajlarıyla hızla yayıldı.

Örneğin; Lady Gaga’nın öldüğüne dair BBC tarafından verilmiş gibi çıkan haber, Irene kasırgası ya da Usame Bin Ladin’in yakalanmasıyla ilgili sahte bağlantılar sosyal ağlarda dolaşarak kullanıcıları avladı. Sahte anketler de kullanıcıların özel bilgilerini ele geçirerek banka hesaplarının saldırganlar tarafından boşaltılmasına sebep oldu.

Sosyal medyada en fazla paylaşılan üç kişisel bilgiye bakıldığında e-posta adresi, yaşanılan yer ve okunan okulun herkese açık şekilde yer aldığı görülüyor. En yaygın Facebook saldırı çeşitlerinde “farkında olmadan bir sayfayı beğendirme” ilk sırada yer alıyor. Sahte uygulamalar ve istenmeyen mesaj kampanyaları da saldırganlar tarafından çokça kullanılıyor.

Sosyal medya güvenlik risklerindeyse ilk üç sırada şunlar bulunuyor; Zararlı yazılımların sızması, veri kaybı ve farkında olmadan saldırıların bir parçası haline gelmek.

Bu yıl açıklar azaldı, çeşitliliği arttı.
Resmi rakamlara göre, güvenlik açıkları 2011’de 4 bin 155’e düştü. Bir önceki yıl 4 bin 651 güvenlik açığı ortaya çıkmıştı. Bu olumlu gelişmeye rağmen saldırıların çeşitlenmesi ve daha karmaşık hale gelmesi tehlikenin arttığına işaret ediyor. Trend Micro EMEA Bölgesi Güvenlik Araştırmaları ve İletişimi’nden sorumlu direktörü Rik Ferguson’a göre, 2011’de görülen eğilim 2012’de de devam edecek ve saldırılar daha da karmaşık hale gelecek.

Politik gelişmelere göre şekillenen saldırılar 2011’e damga vurdu
Anonymous ve LulSec gibi kendilerine “haktivist” diyen gruplar, politik gelişmeleri öne sürerek dünya çapında belirledikleri kurumlara saldırılar düzenledi. DDoS saldırılarıyla veri hırsızlığı ya da sistem arızasına sebep olan bu saldırılar, hem özel hem de devlet kurumlarını zor durumda bıraktı. Ferguson; LulzSec gibi grupların ardındaki kişilerin yeni yılda da durmayacağını aktardı. ABD’nin güvenlik konusunda fikir geliştirici en önemli kuruluşlarından Stratfor, yılın sonunda saldırıya uğrayarak üyelerinin kredi kartı bilgilerinin çalındığını duyurdu. Anonymous bu saldırıda yer almadığını belirtirken, LulzSec saldırıyı üstlendi. Saldırıda 68 bin kredi kartı, 50 bini ABD’de yaşayanlara ait 859 bin e-posta adresi, 50 bin telefon numarası, 860 bin şifre ortalığa saçıldı.

Trend Micro ve güvenlik güçleri siber suçlara karşı çok önemli başarılar elde etti.
2011, tüm zorluklarına rağmen siber suçla savaş konusunda önemli başarıların elde edildiği bir yıl oldu. Dünyanın birçok ülkesine yayılmış siber suçlulara tarihin en büyük baskını gerçekleştirildi. Rustock spambotnet (istenmeyen mesaj gönderen zombi bilgisayar ağı) çökertildi. TrendLabs verilerine göre bu sayede Rustock istenmeyen mesajlarında %95 oranında azalma görüldü. Bu arada Microsoft, Rusya’daki gazetelere Rustock çetesi üyelerinin kimliklerini bildirenlere 250 bin dolar vereceğine dair ilanlar verdi.

FBI tarafından gerçekleştirilen Coreflood operasyonunda 2011 Haziran ortasında siber saldırı düzenleyen sunucular etkisiz hale getirildi. Kelihos spambot’u da Microsoft’un yoğun çalışması sonucunda Eylül 2011’de yönetim sunucuların IP adreslerinin kullanıcılara haber verilmeden engellenmesiyle sona erdirildi.

Hayalet Tık Operasyonu (Operation Ghost Click) tarihin en büyük gözaltısına sahne oldu. Trend Micro ve FBI’ın yoğun çalışması sonucu çökertilen çetenin öncelikle Chicago ve New York’taki iki veri merkezindeki 100 sunucusuna el konuldu. Estonya’da aralarında Rove Digital’ın CEO’su Vladimir Tsa...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Yeni hedef mobil cihazlar olacak
« Posted on: 19 Nisan 2024, 03:17:02 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Yeni hedef mobil cihazlar olacak rüya tabiri,Yeni hedef mobil cihazlar olacak mekke canlı, Yeni hedef mobil cihazlar olacak kabe canlı yayın, Yeni hedef mobil cihazlar olacak Üç boyutlu kuran oku Yeni hedef mobil cihazlar olacak kuran ı kerim, Yeni hedef mobil cihazlar olacak peygamber kıssaları,Yeni hedef mobil cihazlar olacak ilitam ders soruları, Yeni hedef mobil cihazlar olacakönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes