> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Bilim ve Teknolojileri >  Tuzlu Sudan Yakıt Olur mu?
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tuzlu Sudan Yakıt Olur mu?  (Okunma Sayısı 834 defa)
22 Temmuz 2010, 13:52:46
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 22 Temmuz 2010, 13:52:46 »










Tuzlu Sudan Yakıt Olur mu?

Açık sebeplerden dolayı bilim adamları tuzlu suyun yanmasının mümkün olmadığına dair uzun uzadıya düşünceler taşıyorlardı. Bu nedenle de John Kanzius, icat ettiği bir radyo dalgası üreteciyle tuzlu suyu yaktığını duyurduğunda, onun bir aldatmaca olduğuna dair düşünceler oluşmuştu.

John Kanzius, kanser tedavisi için geliştirdiği üreteç ile tuzlu suyu arıtmaya çalışırken deney tüpünün içindeki suyun yanmasına neden olmuştu. Test tüpü içindeki tuzlu su radyo dalgalarına maruz bırakıldığı sürece bir mum gibi yanmıştı.

 

Kanzius’un keşfi, diğer kullanımlarının arasında dünyanın en bol temiz yakıtı olarak kullanılabilmesi nedeniyle bilimsel ilgi odağı oldu.

 

Penn Eyalet Üniversitesi’nden kimyacı Rustum Roy, Üniversite’nin Malzeme Araştırma Laboratuarı’nda gerçekleştirilen ve Erie’deki Laboratuarda bir hafta önce tanık olduğunu onaylayan bir kanıtı elinde tutuyor.

 

Dr. Roy o doğru, o iş görüyor diyor. “Herkes bana dedi ki, Rustum, aptal olma, O bir yerlere kesinlikle elektrot koymuştur.”

 

Fakat Roy, ne elektot ne de hile olmadığını söylüyor.

 

Dr. Roy’un söylediğine göre tuzlu su, öyle görünmesine karşın kendiliğinden yanmaz. Radyo dalgaları aslında tuzlu suyu oluşturan bileşenler arasındaki bağları zayıflatıyor-Sodyum Klorür,Hidrojen ve Oksijen– serbest kalan hidrojen, bir kez ateşlendiğinde, radyo dalgalarına maruz kaldıkça açığa çıkmayı sürdürerek yanmasını devam ettiriyor.

 

Çeşitli denemeler, yanan hidrojenin deney tüpünü eritecek kadar olduğunu gösteriyor diyor Dr Roy. O geçtiğinmiz hafta makine üzerinde hidrojenin açığa çıkması ve yanması üzerine daha ileri bilgi edinmek üzere farklı su çözeltileri ve değişik çözelti yoğunluklarında üretilen sıcaklık ve alev rengini belirlemek amacıyla çeşitli sınamalar gerçekleştirdi.

 

Kanzius’un belirttiğine göre bağımsız kaynakların yaptığı ölçümler alevin sıcaklığının 3000 Fahrenheit Derece’yi (1648,8 C) aşan muazzam bir enerji çıktısının olduğunu göstermiş.

 

Dr.Roy (Üniversitenin Malzeme Laboratuarının kurucularından ve aynı zamanda su yapısı üzerine bir uzman), Kanzius, su bilimi konusunda son 100 yıl içinde en olağanüstü keşfi temsil ettiğini söylüyor.

 

Roy, ayrıca, bu keşfin sunduğu olanakların araştırılmasının zaman ve para alacağını, öncelikle yanıtlanması gereken sorunun enerji verimliliği olduğunu belirtiyor.(Dalga üreteci için harcanan enerji/yanan hidrojenin açığa çıkardığı enerji)

 

Dr. Roy, 10 Eylül’de ABD Enerji Dairesi ((DOE) ve Savunma Bakanlığından resmi görevlilerle Waşington’da bu keşfi ve fon sağlanması olanaklarını tartışacakları bir toplantı yapılacağını da söyledi.

 

Kanzius, yakılan tuzlu suyla Stirling motoruna güç sağladıklarını söylüyor. Fakat bu sistemin otomobillere güç sağlaması veya verimli bir yakıt olarak kullanılıp kullanılamayacağının araştırma sonuçlarına bağlı olduğunu söylüyor.

 

Dr.Roy, fikirleri bir araya getirerek, duruma bakacaklarını ve nerede yol gösterici olabileceklerini göreceklerini söyleyerek, muazzam olanakların olduğunu vurguluyor.

 

Not: Biz aslında bu olguyu “Joe Cell” olarak biliyoruz. Ancak anladığımız kadarıyla Kanzius bunu daha hızlı yapabilen bir yöntem geliştirmiş. Kanzius gibi radyo dalgalarıyla anında değil ama daha uzun bir sürede 12 volt Doğru akımla da aynı şeyi yapabilirsiniz.

 

Bu işlem elektroliz değil de “pişirme” olarak tanımlanabilir. Gerçekten de ayrıştırma olmuyor. Bu işlemin sonucunda su koyu kahverengi bir görünüm alıyor.Peter Stevens ve deneyen diğerleri pişirme işleminde 316 L diye bilinen paslanmayan mıknatıslanmayan bir çelik türünden yapılmış kapların daha verimli olduğunu söylüyorlar. Ancak bu yöntemde de bir istikrarsızlık söz konusu “Joe Cell”‘i elde ettiğinizde bazen yakıt özelliğini çabucak kaybedebiliyor. Bu Joe Cell öldü diye adlandırılıyor. Bunu engellemek için 1,5 voltluk pil takviyesinin işe yaradığı da bilinenler arasında.


[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Tuzlu Sudan Yakıt Olur mu?
« Posted on: 19 Nisan 2024, 05:23:08 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Tuzlu Sudan Yakıt Olur mu? rüya tabiri, Tuzlu Sudan Yakıt Olur mu? mekke canlı, Tuzlu Sudan Yakıt Olur mu? kabe canlı yayın, Tuzlu Sudan Yakıt Olur mu? Üç boyutlu kuran oku Tuzlu Sudan Yakıt Olur mu? kuran ı kerim, Tuzlu Sudan Yakıt Olur mu? peygamber kıssaları, Tuzlu Sudan Yakıt Olur mu? ilitam ders soruları, Tuzlu Sudan Yakıt Olur mu?önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes