๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ => Bilim ve Teknolojileri => Konuyu başlatan: Zehibe üzerinde 30 Haziran 2011, 17:59:57



Konu Başlığı: Elektrikli uçak ancak 2035te
Gönderen: Zehibe üzerinde 30 Haziran 2011, 17:59:57
Elektrikli uçak ancak 2035'te

Paris Havacılık Fuarı'nda tanıtılan ve elektrikle çalışan tek uçak olma özelliği ile sıyrılan VoltAir uçak üreticilerinin dikkatini çekti.

Uçağın burun kısmında bulunan 2 adet Li-ion batarya, uçağın arka kısmında bulunan ve ters yönde dönen 2 pervaneye yön verecek. Böylelikle günümüzün uçaklarından daha sessiz ve temiz çalışması bekleniyor. Ayrıca bataryaların değiştirilmesi daha kolay olduğu için havaalanlarında uzun süre kalması da gerekmeyecek.

Uçak üreticisi EADS'in dikkatini çekmeyi başaran VoltAir, uzun bir yatırım ve tasarım sürecine başlamak üzere olabilir. Ancak bu yeni sistemde en önemli rol oynayan parçalar yüksek ısılı süper iletkenler olduğu için ve bu teknoloji de henüz emekleme aşamasında olduğu için en iyimser tahminle VoltAir'i havada görmek için yaklaşık 24 sene beklememiz gerekiyor.