> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Bilim ve Teknolojileri > Türk akademisyene IBM'den ödül
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Türk akademisyene IBM'den ödül  (Okunma Sayısı 610 defa)
26 Mart 2012, 15:34:16
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 26 Mart 2012, 15:34:16 »



Türk akademisyene IBM'den ödül!

İnternet reklamcılığı alanında proje üreten İstanbul Şehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vural Aksakallı, IBM’den ödül kazandı.

Aksakallı’nın geliştirdiği optimizasyon modeli, şirketlerin internet reklamcılığı performanslarında yüzde 88 oranında artış sağlıyor.

Aksakallı'nın, 'İnternet Reklamcılığı: Sayısal Bir Yaklaşım’ adlı projesi, IBM’in dünya çapında sadece 50 projeye verilen Akıllı Ticaret İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü.

IBM’in dünyada her yıl sadece 50 projeye verdiği Akıllı Ticaret İnovasyon Ödülü’ne layık görülen proje kapsamında, radyo reklamcılığını geride bırakarak, TV ve gazetelerden sonra üçüncü sıraya yerleşen internet reklamcılığının sayısal yönü incelenecek.

Ödül kazanan projesi hakkında ntvmsnbc.com’a konuşan Aksakallı, projenin internet reklamcılığında şirketlere en iyi bütçe optimizasyonunu sağlamayı ve geleceğin internet reklamcılığı uzmanlarını yetiştirmek için eğitim verilmesini amaçladığını belirtti. Aksakallı, hazırladığı projenin yapılış amacı, sektöre sağlayacağı faydalar ve kısa dönem hedefleri hakkındaki açıklamalarda bulundu.

“YENİ VE ÇOK HIZLI GELİŞEN BİR SEKTÖR”
Türkiye’deki akademik çalışmalarına başlamadan önce ABD’nin Baltimore kentindeki Lityx şirketinde üç yıl reklamcılık alanında çalışan Aksakallı, “İnternet reklamcılığı çok popüler bir alan haline geldi. Hatta, geçtiğimiz yıl İngiltere’de gazeteleri de geride bırakan internet, televizyonun ardından en çok reklam verilen ikinci platform haline geldi. Ancak sektördeki hızlı gelişimi akademik araştırma alanında görmüyoruz" dedi.

Akademik alanın geri kalmasındaki en önemli sebebi, 'internet reklamcılığının çok hızlı gelişmesi' olarak belirten Aksakallı, "Bir araştırmanın yayımlanmasının yıllar alabildiği akademi alanında, yeni ve çok hızlı gelişen bir sektörü takip etmek oldukça zor” ifadesini kullandı.

“YATIRIM ÇOK FAZLA”
Sektörün küresel alanda hızla büyüdüğüne dikkat çeken Aksakallı, “Türkiye’de bugün internet reklamcılığı sektörü yıllık 750 milyon TL gibi bir rakama ulaştı. ABD’de bu rakam 20 milyar doların üzerinde. Şirketler, bu alana çok büyük yatırımlar yapıyor. Ancak bu sektör için ayırdıkları bütçenin optimizasyonu, yaptıkları yatırımın analizi ve istatistikleri konusunda çok büyük eksiklikler var. Bizim amacımız ise internet sektöründe ne kadar iyileştirme yapabileceğimizi görmek. Ne kadar iyi bir yatırım yapıldığını, şirketlerin internet reklamcılığı için ayırdıkları bütçeden ne kadar iyi yararlanabildiklerini tespit ediyoruz” dedi.

Aksakallı, “Örneğin, bir internet kullanıcısına aynı reklamı 100 kere  göstermek yerine, bir reklamı 100 kişiye göstermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca, bir reklama farklı özelliklere sahip kaç kullanıcı, ne sıklıkta bakıyor, bunu belirlemeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

AYNI BÜTÇETLE YÜZDE 88 ARTIŞ
İnternet reklamcılığının çok hızlı büyüyen bir alan olduğu için çok sağlıklı gelişmediğini vurgulayan Aksakallı, “Bu alandaki çalışmalar daha çok reklam yönetimi hakkında. Reklamların etkinliğini artırmayı öngören bir optimizasyon yok. Bir haber okurken o haberdeki reklamın kaç kere tıklandığını belirlemek çok kapsamlı matematiksel analizler gerektiriyor. Geliştirdiğimiz uygulamalayla şirketlere ihtiyaçları olan bilgiyi sunabileceğiz” dedi.

Sayısal analiz ve istatistiklerin, internet reklamcılığı için ne kadar önemli olduğuna dair bir örnek  veren Aksakallı, “ABD’de bir cep telefonu şirketi için geliştirdiğimiz optimizasyon modelini uyguladık. Bu alan için ayırdıkları bütçe 285 bin dolardı. Optimizasyon modelimizi kullanarak, aynı bütçeyle etkinliklerini yüzde 88 arttırdılar” ifadesini kullandı.

ANA PLATFORM: IBM COREMETRICS
36 yaşındaki Aksakallı, “Gerçekleştirdiğimiz proje IBM’in finanse ettiği ve ortak yürüttüğümüz bir çalışma. IBM, reklam veren ve alan şirketlerin, reklamlarını yürütebilecekleri bir ana platform oluşturdu. Proje kapsamında şirketlere sağlayacağımız uygulama Coremetrics denilen bu platformda yönetilecek” dedi.

Aksakallı son olarak, “IBM ile yürütülen projenin bir diğer özelliği, akademik bir çalışma olması. Bu kapsamda elde edilen tüm araştırma sonuçları ve analizler kamuoyuna açık olacak. Ayrıca, geleceğin internet reklamcılığı uzmanlarının yetiştirilmesi adına eğitim vereceğiz” bilgisini verdi.


[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Türk akademisyene IBM'den ödül
« Posted on: 27 Nisan 2024, 21:33:31 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Türk akademisyene IBM'den ödül rüya tabiri,Türk akademisyene IBM'den ödül mekke canlı, Türk akademisyene IBM'den ödül kabe canlı yayın, Türk akademisyene IBM'den ödül Üç boyutlu kuran oku Türk akademisyene IBM'den ödül kuran ı kerim, Türk akademisyene IBM'den ödül peygamber kıssaları,Türk akademisyene IBM'den ödül ilitam ders soruları, Türk akademisyene IBM'den ödülönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes