๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ => Bilim ve Teknolojileri => Konuyu başlatan: Safiye Gül üzerinde 01 Şubat 2012, 12:38:36



Konu Başlığı: 2012 ultrabook'ların yılı olacak
Gönderen: Safiye Gül üzerinde 01 Şubat 2012, 12:38:36
2012 ultrabook'ların yılı olacak!

Acer'ın yeni nesil cihazlarından Aspire S3 model ultrabook'unu inceledik.

Notebook'lardan sonra moda olan ve küçük ebatları ve hafifliğiyle kullanıcıların bir dönem ilgi odağı olan netbook sınıfı cihazlar da artık geride kaldı; zira 2012 yılının büyük sürprizi ultrabook'lar oldu. Teknoloji devleri birbiri ardına ultrabook'larını tanıtırken, Acer da bu yarıştan geri kalmadı.

İnce ve hafif tasarımıyla sürekli bilgisayarlarını yanında taşımak durumunda kalan kullanıcıların işini bir hayli kolaylaştıran Acer Aspire S3, donanımsal özellikleriyle de dikkat çekiyor. Intel Core i7 işlemci kullanan ve 500 GB'lık depolama birimiyle yeterli depolama alanı sunan cihazın 13 inç'lik bir ekranı bulunuyor.

1440x900 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşan ve 1.4 kg ağırlığındaki ürün, ortalama 5 saate kadar da batarya ömrüne sahip. Ancak ayarları yapıldığında cihazın 7 saate kadar batarya ömrünün uzadığını da söylemeden geçmeyelim.

Alüminyum kaplama tasarımıyla oldukça şık bir görünüme sahip olan cihazda yeni nesil USB 3.0 portu bulunmaması ise cihazın negatif hanesine yazılabilecek tek noksanlığı.

HDMI çıkışı sayesinde yeni nesil LCD ekranlarla bağlantı kurabilen Acer Aspire S3'te bulunan microSD kart yuvası ile de kullanıcılar fotoğraf makinesi veya telefonlarındaki hafıza kartını doğrudan cihaza takabilme şansına sahip.

Cihazın 500 GB HDD'ye sahip modeli dışında 240 GB'lık SSD modeli de bulunuyor. Depolama alanı daralmasına karşın cihaz, çok daha hızlı çalışıyor ve ağırlığı da göreceli olarak diğer modele göre daha düşük.