- ‘İyi’yi Kim Belirler?

Adsense kodları


‘İyi’yi Kim Belirler?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
Rüveyha
Wed 8 October 2014, 08:04 pm GMT +0200
‘İyi’yi Kim Belirler?

Sabahattin Aydın | Aralık 2013 | SUNUŞ   



İyi insan olmak herkesin ittifak edeceği bir hayat gayesi… Bakmayın günümüzde mutlu olmak, zengin olmak, gönlünce yaşamak gibi hedeflerin öne çıkmış göründüğüne, hiç kimse kötü insan olmak istemez. Dile gelse de gelmese de iyi insan olmak daima muhafaza edilen bir idealdir. En zalim insanların bile iddiasıdır. Sorsanız hiç kimse kötü değildir. Büyüklerin çocukları için en içten duası, temennisidir.

Böyledir de, iyi insan olmanın ne demek olduğu hususunda kafalar hayli karışıktır. En başta, buradaki “iyi” kavramı herhangi bir maddi içerik taşımadığı, bir hali, oluşu ifade ettiği halde günümüzde zenginlik de işin içine karışmış durumda. Ekonominin bütün değerlerin merkezine oturduğu bu çağın anlayışı içinde başka türlüsü beklenmez belki. Ama biz yine de bilelim: İyi insan olmak “sahip olmak”la ilgili değil, “olmak”la ilgilidir. Asıl önemlisi de, “iyi”nin insanın ötesinde yani “aşkın” bir kaynağı ve referansı vardır. Tanımı insana bırakıldığında anlamlı bir yere çıkmak mümkün değildir. 

O halde ne olalım ki iyi insan olalım? Çocuklarımıza iyi insan olma duasını yaparken neyi dilemiş olalım? İşte bu soruların cevabını arıyoruz bu ay. Ahmet Nafiz Yaşar’ın hazırladığı “İyi İnsan Kim?” başlıklı ayın konusu pek çok soruya cevap olacak.

Genç Okur dergimizi biliyorsunuz ya da en azından ilanlarını gördünüz. Bu dergi üzerine söylenecek çok söz var. Biz burada şu kadarının altını çizelim: Genç Okur, bugüne kadar Türkiye’de alanında hazırlanmış en iyi dergidir. Çalışmanın tamamen orijinal olması, yakaladığı metin dili ve görsellik, sağlam ve sahih içerik, okuyucusuyla olağanüstü empatisi bize bu iddialı cümleyi kurdurabiliyor. Dergi sadece Semerkand camiasının değil, müslümanların yüz akı. Eminiz kıskanılacak, taklit edilecek ve en önemlisi niyet sorunu olmayan herkes tarafından takdirle karşılanıp sahiplenilecek. Dolayısıyla böyle olağanüstü bir çalışmayı öncelikle bizim sahiplenmemiz, bilmeyenlere duyurmamız gerekiyor.
2014 yılı abone kampanyamızın devam ettiğini hatırlatarak noktalayalım.

Ocak sayımızda buluşmak üzere inşallah.