- Zübeyir B. El-Avvam´ın (Ra) Zühdü

Adsense kodları


Zübeyir B. El-Avvam´ın (Ra) Zühdü

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Thu 31 December 2009, 09:37 am GMT +0200
Zübeyir B. El-Avvam´ın (Ra) Zühdü İle İlgili Haberler

774. Saîd b. Abdülaziz´in şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Zü-beyir b. el-Avvâm´ın bin tane kölesi vardı ve hepsi ona haraç verir­lerdi. O ise, her gece o haracı taksim eder, yanında hiçbir şeyi kal­madan evine dönerdi."

775. Urve´den (ra) rivayet edildiğine göre, Zübeyir (ra) Mısır´a gönderilmiş, kendisine orada tâ´ûn hastalığı olduğu söylenilince o: "Ben zaten ta´n (harb) ve tâ´ûn için geldim" demiştir.

776. Ali b. Zeyd, Zübeyir b. el-Avvâm´ı gören bir zâtın onun göğsünde, mızrak ve ok yaralarından, göz büyüklüğünde izler bu­lunduğunu söylediğini haber vermiştir.

777. Kays,[13] Zübeyir´in şöyle dediğine şahit olduğunu haber veriyor: "Kim gizli saklı salih ameller işleyebiliyorsa, onu mutlaka yapsın."

778. Urve, Hz. Âişe´nin (r. anhâ) şöyle dediğini rivayet etmiş­tir: "Şüphesiz senin baban, büyük sıkıntıya uğradıktan sonra, Al­lah´a ve Resulü´ne icabet eden, güzel işler yapıp takva sahibi olan ve büyük mükâfaata (nail) olanlardandı."

779. Salim b. Ebû´l-Ca´d, Ebû´d-Derdâ´nın; "Görüyorum ki, âlimleriniz kayboluyor. Cahilleriniz de öğrenmiyor. İlim ortadan kaldırılmadan evvel öğrenin. İlmin kaldırılması demek, âlimlerin ölümü demektir. Sizleri alâkadar etmeyen şeylerle ilgilendiğinizi, sorumlu olduğunuz şeyleri terkettiğinizi görüyorum. Sizin beygir­lerle ilgilenenlerinizin en şerlilerinin kimler olduğunu iyi biliyo­rum. Onlar, namaza sonunda gelen, Kur'ân´ı da kulak ucuyla din­leyenlerdir" dediğini rivayet etmiştir.

780. Saîd b. Abdülaziz, Ebû´d-Derdâ´nın mescidde bir zâtın di­ğerine: "Şu kadar para karşılığında bir yük odun aldım" dediğini işittiğim ve onlara: "Mescidler bu gibi şeyleri konuşmak için bina edilmemişlerdir" diye çıkıştığını haber veriyor.