- Zinde bir vücut için acı pelin otu

Adsense kodları


Zinde bir vücut için acı pelin otu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Wed 12 October 2011, 10:30 am GMT +0200
ZİNDE BİR VÜCUT İÇİN ACI PELİN OTU

Mart 2009 42.SAYI

Acı pelin otu bedeni güçlendiren doğal bir tonik niteliğinde bir bitkidir. İştahsızlık, sindirim bozuklukları ve safra kesesi rahatsızlıklarının giderilmesinde kullanımı tercih edilir. Sindirim salgılarının yetersiz kaldığı durumlarda kullanılır. Bağırsak gazlarını giderici etkisi nedeniyle mide yanması, ekşimesi ve bulantısına faydalıdır. Karaciğeri güçlendirir. Kan dolaşımını hızlandırıcı özelliği, vücuda doğal bir zindelik verir. Hastalıkların ardından nekahet döneminde organizmayı güçlendirir.
Kansızlığın tedavisinde çok önemli bir yeri vardır. Başlıca özelliklerinden biri, hanımlarda adet halinin zamanlamasını düzenleyip, beyaz akıntıyı gidermesidir. Ayrıca ağrılı adet görmeye karşı da faydalıdır. Yüksek ateş görüldüğünde ve enfeksiyon hastalıklarında önemli bir şifa kaynağıdır. Güçlü bir idrar söktürücü etkisi vardır.

İŞTAHSIZLIĞI GİDERMEK VE SİNDİRİMİ DÜZENE SOKMAK İÇİN

1 litre sıcak suya, 5–10 gram acı pelin otu konur; 20 dakika bekletildikten sonra süzülür. Hazırlanan çay günde 2-3 çay bardağı içilir. İştah açmak amacıyla yemeklerden önce, sindirimi kolaylaştırmak içinse yemeklerden sonra soğutulmadan içilmelidir. Nane ile karıştırılarak demlendiğinde faydalı etkisi artar.

SARA HASTALARI İÇİN

1 bardak kaynar suya 5 gram acı pelin otu konulup demlemeye bırakılır. Balla tatlandırılarak günde 2–3 çay bardağı içilir.

UZMANDAN ÖNERİLER

Bitkinin aşırı dozlarda kullanılması bağımlılık yapar. Bu nedenle uzun süreli kullanılması sakıncalıdır. Dikkatli kullanılması gerekir. Süt emziren anneler, hamileler, bağırsak rahatsızlığı bulunanlar ve böbrek hastaları kesinlikle kullanmamalıdır.
Zir aşırı dozda kullanımı, zehirleyici ve sinir sistemini yıkıma uğratıcı etkiler gösterebilmektedir. Tüm bitkilerden olduğu gibi acı pelin otundan da azami fayda sağlamak için uzman doktor gözetiminde tedavi uygulamak gerektiği unutulmamalıdır.

Aysun ÖZPOLAT

Rüveyha
Wed 2 October 2013, 08:02 pm GMT +0200
Acı pelin otunu ilk defa duydum..Ama yazıda söylenilene göre çok faydalı..En yakın zaman da aktara gidip almalı..

sümeyra
Wed 2 October 2013, 08:23 pm GMT +0200


     Doktora danışmadan bitki çaylarını almak, fayda yerine zarar getirebilir..Aman dikkat..

Sevde 38
Sun 12 January 2014, 04:31 pm GMT +0200
Yaradan neyi boş yere yaratmış ki