- Zeyneb validemizin vefatı

Adsense kodları


Zeyneb validemizin vefatı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Sun 24 April 2011, 12:12 pm GMT +0200
Zeyneb Validemizin Vefatı

Medine'ye dönüldüğünde takvimler, yedinci yılın Zilhicce ayını gösteriyordu. Döndükten sonra Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellern), yine güvenlik maksatlı seriyyelerini göndermeye devam edecekti. Bunun için elli kişilik bir süvari birliğini İbn Ebi'l-Aocô kumanda­sına verip etrafa gönderecek, Şucô: İbn Vehb'i yirmi dört kişilik bir müfreze ile Heotizin istikametine çıkaracak ve Ka'b İbn Umeyr'i de on beş kişilik bir bölükle Beni Kada'a'ya yollayacaktı.

Bu sıralarda Efendimiz'in kızı Zeyneb Validemiz hastaydı. Bedir Savaşı sonrası esir olan kocası Ebu'l-As'ı, Efendimiz, kızını Medi­ne'ye göndermesi şartıyla serbest bırakmış ve bu vesileyle Zeyneb Validemiz de babasının yanına gelmişti. Gelmişti gelmesine ama Mekkelilerin çıkardığı bir arbede sonucu, hamile olduğu çocuğunu düşürmüş ve bu hadiseden sonra kendisinde kalıcı bir rahatsızlık baş göstermişti.

Daha bir yıl önce Muharrem ayında Allah Resülü (sallallahu aleyhi ve sellem) onu, Ebu'I-As'ın Müslüman olması üzerine yine eski koca­sıyla evlendirmiş ve yuvalarını eski nikahlan üzerine yeniden bir­leştirmişti. Şimdi ise o, dünyadaki dostlarından ayrılıyor ve başta

298 Medine'ye geldiklerinde, Ümame için aralannda ihtilaf çıkacak ve bu ihtilafı da yine Allah Resı1lü (s.a.s.) çözecekti. Hz. Zeyd, Hz. Ali ve Hz. Cafer'in faziletleri­ni sıraladıktan sonra Ümame'nin teyzesinin Hz. Cafer'le evli olduğunu belirterek onun Hz. Cafer'le birlikte kalmasının daha doğru olacağını ifade edecekti. Bkz. İbn Sa'd, Tabakat, 8/159; Vakıdi, Megazi, 1/739; İbn Hacer, el-İsabe, 7/706

annesi olmak üzere daha önce oraya intikal etmiş olan bütün sevdik­lerinin yanındaki yerini alıyordu."?

Hz. Zeyneb'in vefatı Allah Resülü'nü de çok üzmüştü; küçük yaşta vefat eden oğullarından sonra, önce Rukiyye validemiz, şimdi de Zeyneb validemizden ayn kalıyordu! Hatice validemizin Emaneti olarak yanında sadece Ümmü Gülsüm Validemizle Fatıma Anamız kalmıştı! Onu yıkayıp da kefenleyecek olan Ümmü Atzyye'ye, yap­ması gerekenleri itina ile tarif edecek ve namazını da bizzat kendisi kıldıracaktı.

ceren
Tue 17 October 2017, 07:07 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.binler rahmet hz.zeynep annemizin ve hz.rukiyenin üzerine olsun inşallah. ..

Ayşegül Yıldırım koü
Tue 18 December 2018, 11:43 pm GMT +0200
Sevgili Rasülümüz (sav) "Birçok küçük kuvvetlerin, büyük ordulara sabır ile galip oldukları muhakkaktır. Allah, sabırlılar ile beraberdir. Ayrı­lık zahmetine sabır tahammül gösteren de bir gün olur hasretine kavuşur."

Hakiki cennetine girenlerden oluruz inşallah. Emeği geçen hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Her birinizden Rabbim razı olsun.

Sevgi.
Wed 19 December 2018, 12:06 am GMT +0200
Bu güzel paylaşım için Allah razı olsun inşaAllah

Bilal2009
Tue 16 April 2019, 03:00 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim paylaşım için razı olsun