- Zekât yükümlüsü bir kimse, zekâtını vermeden fakir düşse ve vefat etse, zekât ?

Adsense kodları


Zekât yükümlüsü bir kimse, zekâtını vermeden fakir düşse ve vefat etse, zekât ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
admin
Tue 9 January 2018, 01:56 pm GMT +0200
Zekât yükümlüsü bir kimse, zekâtını vermeden fakir düşse ve vefat etse, zekât sorumluluğu düşer mi?

Zamanında zekâtını vermeyen bir kişi, daha sonra fakir düşer ve zekât borcunu ödemeden ölürse zekât sorumluluğundan kurtulamaz. Bu durumdaki kişi mirasçılarına, zekât borcunu ödemeleri hususunda vasiyette bulunmalıdır. Şayet vasiyet etmeden ölürse günahkâr olur. Geride kalan varisleri onun adına zekâtı verirlerse bu borçtan kurtulacağı ümit edilir.
Bir malda zekât borcu doğduktan sonra mal çalınma, kaybolma, gasp gibi istem dışı bir yolla telef olsa; mükellef ödeme gücüne sahip olsun veya olmasın, Hanefîlere göre o malın zekât sorumluluğu ortadan kalkar. Mal bulunmayınca, zekât da gerekmez. Diğer fakihlere göre ise zekât sorumluluğu devam eder. Mükellefin onu ödemesi gerekir. Ancak bağış veya satış yoluyla elden çıkartılmış olan malın zekâtının verilmesi gerektiği ittifakla kabul edilmiştir (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 176, 183; Bilmen, İlmihal, s. 321-322).

ceren
Tue 9 January 2018, 05:25 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.zekatını vermeden vefat eden kişinin zekat yükümlülüğü kalkmaz.zekatını hakkiyla ve vaktinde veren kullardan olalim inşallah. ..

Sevgi.
Wed 10 January 2018, 05:49 am GMT +0200
Aleyküm Selâm Ve Rahmetüllahi Ve Berakâtühu
Eğer kişi zekatını veremeden vefat etmişse üzerinde zekat verme yükümlülüğü kalkmaz. Mirascılarına zekatını vermeleri için önceden vasiyette bulunması gerekir.

Bilal2009
Thu 11 January 2018, 11:41 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam Öyle veya böyle bir şekilde zekat sorumluluğu yerine getirilmelidir Rabbim paylaşım için razı olsun.