- Zekât Veren Müminlerin Mükâfaatı

Adsense kodları


Zekât Veren Müminlerin Mükâfaatı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
Eslemnur
Mon 4 April 2011, 12:49 pm GMT +0200
Yüce Allah'ın Namaz Kılan Ve Ecrini Allah'tan Umarak Zekât Veren
Müminler İçin Hazırladığı Mükâfaat

Yüce Allah şöyle buyuruyor:

Onlar ki, gayba îmân ederler, salâtı ikâme ederler {yani, tam bir abdest ile rükûunu-sücûdunu eksik­siz ve vakitlerinde namazı dosdoğru kılarlar} ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler {yani, farz olan zekâtı verirler}. (.....) İşte bunlar, Rabb'lerinden bir hidâyet üzeredirler ve iş­te bunlar, felaha erenlerdir. [112](Bakara/2-5)

 Bunun bir benzeri de Lokman sûresinde (4-5. âyetler) yer almaktadır.                                                       

 Yüce Allah buyuruyor ki:                                   

Gerçek mü'minler ancak o kimselerdir ki, Allah anıldığı zaman kalbleri titrer... Onlar ki, salâtı ikame eder, kendilerine rızık olarak verdiklerimiz­den infak ederler {yani, zekâtı verirler), işte bunlar {yani, bu âyetlerde sözü edilen kimseler} gerçek mü'minlerdir. Onlar için Rabb'leri yanında derece­ler (yani, fazilet ve üstünlükler}, mağfiret (yani, günahları için bağışlama} ve rızk-ı kerîm {yani, cennette pek güzel bir rızık} vardır. (Enfâl/2-5) [113]



[112] I/3b: Onlar ki, gayba îmân ederler (yani, Kur'ân'a îmân ederler; onun Allah'tan geldiğine ve onu Muhammed'e indirenin O olduğuna îmân ederler, dolayısıyla da helâlini helâl, haramını haram bilirler, içindeki hükümler gereğince amel ederler}, na­mazı ikame ederler {yani, farz olan beş vakit namazı tastamam kılarlar; rükûunu, sücûdunu eksiksiz ve vaktinde edâ ederler} ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz {mallarjden infak ederler !'}*   {yani, farz olan zekâtı verirler}.

[113] Mukatil B. Süleyman, Ahkam Ayetleri Tefsiri, İşaret yayınları: 77-78.