- Yüzyedinci Mektup

Adsense kodları


Yüzyedinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Sun 17 January 2010, 08:17 pm GMT +0200
YÜZYEDİNCİ MEKTUP

Mektüblarında adı geçen, Üstad-ı a’zamın (Kuddise sirruh) torunu Şeyh Ma’süm ile diğer torunlarınâ, onlardan dua taleb etmesi ve hallerini sorması, Üstadın (Kuddise sirruh) yaptığı köprünün tamirine yardım olarak bir miktar para gönderdiğine dair bildirisi hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Hamd Allah’a olsun! Salât ü selam, Allah’ın Resulüne, Allah yolunda cihad eden âl ve sahâbesine (Rıdvânullahü tealâ aleyhim ecmain) olsun!

Bundan sonra bu mektub, mübareâk yüce kapının Rakimi (Ashab-ı Kehf köpeğinin ismidir) Ahmed’den, makamı yüce, insanların barınağı, ihsanların kaynağı, emellere icâbet eden, yüce kapı eşiğinin medâr-ı iftihârı, din ve halkın yardımcısı, ilmi neşreden (Ahmed’in) iki gözünün nuru, Şeyh Muhammed Ma’süm’adır. Allah, Ahmed ve bütün müslümanların menfaati için ömrünü uzatsın.

Ahmed, emirlerin öptükleri ayakkabılarınızın tozunu öpmekle teberrük eder. Sadef gibi kıymetli zamanda, halis, bir gönülden incilere benzer duanızı diler. Gece ve gündüz hüsn-ü teveccühlerinizi bekler, emeller kabesi (Hazretin) (Kuddise sirruh) ev halkının ahvâlinden sual eder. Allah, onları, şimdi ve gelecek zamanda bütün âfetlerden uzaklaştırsın! Üstadın (Kuddise sirruh) yıldız gibi çocuklarının hepsinin ellerinden öper, Allah, onları kendi kulları ve din için, bütün yararlı işlere muvaffak eylesin! Sâdâtın (Allah onların güzel sırlarını kutlasın) muhabbet bardağından (nisbetlerinden) kendilerine tatdırsın! Onu (Şeyh Ahmed’i) sır ve maksadlar türbesinin (devamlı feyz ve nurların kaynağı olsun!) nezdinde bulunurken anmalarını rica eder.

Yüce ve şerefli El-Şeyh Alaüddin ile Muhammed El-Bâki’nin (Allah beni ve onları Üstadın evlâtlarıyla bir arada bulundursun) sağ ellerinden öper. Kendisi ve evladı, onlardan, evlâd ev halkı ile ütadın tabilerinden dua diler.

Şayet onlardan (Şeyh Ahmed ile mezkur kimselerin) ahvalinden sorulacak olsa, Allah’a hamd olsun. Cennetlere benzer o yerlerden ve oradaki sâdâtın (Kuddise sırruh) nazarlarından ayrılmalarından başka, hiç bir üzüntü ve düşünceleri yoktur.

Sonra şu arz edilir ki, Üstad-ı a’zamın (Kuddise sirruh) yaptığı köprünün onarımına başlamanız dolayısiyle bir miktar para yardım olarak Hacı İsmail ile gönderdik. Allah, Peygamberlerin Efendisiniıı (Sallallahü aleyhi ve sellem) yüzü hürmetine sizi bu işe muvaffak eylesin! Kıskançların, zâlimlerin şerrinden korusun. Daha evvel yine yardım için 1500 lira hissemize düşen parayı göndermiştik. Size yetişip yetişmediğini bilmiyoruz. Bu mektubun cevabında bildirilmesini rica ederiz. Allah efendimiz Muhammed’in, (Sallâllahü aleyhi ve sellem) âl ve ashabının üzerine salât ü selâm eylesin!