- Yüzüçüncü Mektup

Adsense kodları


Yüzüçüncü Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Fri 22 January 2010, 10:00 am GMT +0200
YÜZÜÇÜNCÜ MEKTUP

Yine mezkur halifesi olan Şeyh Mahmud’a: Bu zamanda Allah’ın rızasına çalışmak, şeriat yolunda yürümek ve ne şekilde mümkünse onun halk arasında icrasına çalışmak gerektiğinin beyanı ile bazı nasihatler hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Kainatta hiçbir varlık yok ki, onu hamd ile tesbih etmesin. Salat ü selam, Allah’ın yaratıklarının hayırlısı olan efendimiz Muhammed’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) bütün alinin ve ashabının üzerine olsun!

Bundan sonra bu mektub, Allah yolundaki kardeşi olan Şeyh Mahmud’adır. Allah onu afetlerden selamet eyleyip, ona uzun ömürler versin!

Kul, Allah’ın rızasına çalışması, Peygamberinin (ona, aline ve ashabına salat ü selam olsun) şeriatı yolunda bilhassa bu zamanda gitmesi lazımdır. Çünkü bu zamanda şeriatın akeametleri yıkılıp, mahv olmuştur. yerlerine beşeri ve tabii bulanık arzular zahir olmuştur. allah, bizi ve sizi onlardan kurtarsın! Evvela insan bizzat nefsini islah etmeye, saniyen onlardan kurtarsın! Evvela insan bizzat nefsini islah etmeye, saniyen ki uka kallerle de (söylentiler) olsa, onu halk arasında icra etmeye çalışması lazımdır. Bundan sonra şunu tavsiye ederim ki, kendisinden gasben alındığı malı için, Molla alaüddin, tarafınıza geldi. Çünkü malı gasb eden kim olduğu alametleri belirmiştir. Ne şekilde mümkün olursa olsun, malını çıkarmaya gayret etmeniz gerekir. Çünkü kendisi de, ev halkımızdan olup, Üstadı azam (Kuddise sirruh) ile tam alakası vardır. Sizin ve ev halkınızın sıhhatinden sorarız. Eşinizin hastalığı gitti mi? Size dua ve validenizden dua talek ettikten sonra, size, evladınıza, meclisinizde bulunan talebe ve diğer kimselere, Mustafavi şeriata tabi olanlar selam olsun! O Şeriat sahibinin ve alinin üzerine de salat ü selam ve sena olsun!