- Yüzüçüncü Mektup

Adsense kodları


Yüzüçüncü Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Sat 16 January 2010, 01:58 pm GMT +0200
YÜZÜÇÜNCÜ MEKTUP

Kamışli kazası kaymakamı Hamid El Amiri beye, Mekke-i Mükerreme’ye gitmek isteyen hacı adaylarına bir çare bulması hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM


Kâinatta hiç bir şey yok ki, omı hamd ile tesbih etmesin. Salât selam Allah’ın yaratıklarının en iyisi olan efendimiz Muhammed’in (Sallâllahü aleyhi ve sellem) bütün âl ve ashâbının üzerine olsun! Kamışlı kaymakam hazretlerine:

Allah’a yaklaşma ciheti ziyâdeleşip dünya ve âhiret’de kendisiyle ev halkı afetlerden selâmet üzere olsunlar. Halis hürmetler ve dualarını edâsından sonra, şu arz edilir ki; bazı Ülkelerde haca gidilmesi yasak edilmiştir ki (bundan Allah’a sığınıyorum.) Bizim yirmi, belki daha ziyade dost ve mensublarımız da Hac farizalarını edâ etmek üzere Beytü’l Haramı (Kâbe’yi) ve insanların en iyisi olan Muhammed’in (aleyhisselam) zi’yâretlerine gitmelerini arzu ediyorlar. Hicaza gidebilmeleri için, bildiğiniz bir şekilde onlara bir çare bulmanızı rica olunur. Çünkü ben daha önce, onlara işiniz için kaymakama müracaatta bulunacağım. Eğer size bir yol bulursa, buraya gelmeniz için size haber göndereceğim dedim. Bu işi yapmakla Allah’ın nezdinde büyük bir sevba nâil olacaksınız. Başka diyeceklerimiz de bu mektubu size getiren Hacı Fâris’e söylemişiz. Allah efendimiz Muhammed’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) âl ve ashâbının üzerine salât ü selam eylesin.

11 Şevval 1364.