- Yüzotuzyedinci Mektup

Adsense kodları


Yüzotuzyedinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Mon 18 January 2010, 04:58 pm GMT +0200
YÜZOTUZYEDİNCİ MEKTUP

Halifesi ve üstad-ı azamın (Kuddise sirruh) torunu Muhammed Ma’şuk’a kendisine hasıl olan mülakat iştiyakını belirtınesi, eşyaların huslü, vakitlerin rehineleri oldukları ile, onu teselli etmesi, gördüğü rüyanın tabiri ve daha başka mes’eleler hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Kainatta hic bir şey yok ki, onu hamd ile tesbih etmesin. Salat ü selam, Allah’ın yarattıklarının en hayırlısı olan Muhammed’in, (Sallallahü aleyhi ve sellem) al ve ashahının üzerine olsun!

Bundan sonra bu mektub, garib, zelil, uzak ve dergahınızın lütfuna muhtaç olan kimseden gözünün nuru kalbinin meyvesinedir.

İltifatınızdan ve o tarafta bulunanların sıhhat ve selametlerinden haber verici mektubunuz ona (bana) ulastı. Buna karşı Allah’a hamd ve şükür edip gayet sevindi. Yüzünü ayakkabınızın altındaki tozu ile mesh eder, panzehire benzeyen atlarınızın nalının tozunu gözüne sürme gibi çeker. Ayrılık zamanı uzadı. Size kavuşmak iştiyakının ateşi alevlendi, engeller onu (beni) kavusmaktan men etmistir. Mektupta, bu fakire zikrettiğin şeylere gelince, eşyalar vakitlerin rehin eşi oldukları bilinmelidir. Hasıl olmalanın tehirinde bir hikmet olması umulur. Her ikimizin de sabretmemiz lazımdır. Allah’ın emirlerini muhafaza etmek önemlilerin en önemlisindendir.

Gördüğün rüyanın tabiri ise, buyurduğun gibidir. Emellerin kabesine benzeyenin (Kuddise sirruh) katında Hazret’in (Kuddise sirruh) türbesi nezdinde bu fakire istimdat etmeniz rica olunur. Daha başka size bir şeylerin yazılması mümkün olmadı. Tarikata ait kitabların ve sadatların (Kuddise sirruhüm) kitablarının mütalası cidden yararlıdır.