- Yüzotuzbeşinci Mektup

Adsense kodları


Yüzotuzbeşinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Mon 18 January 2010, 04:28 pm GMT +0200
YÜZOTUZBEŞİNCİ MEKTUP

Çeçen İzzet bey’e, naib savcı olmaması kendisi için daha iyi olduğu ve bu dünyevi rütbeler yararlı olsa da, başkasına menfaat verip sahibi ise, kendini başkaları için helak ettiği ve başka konular hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Halis dost olan Muhammed İzzet Bey’e, Allah, onu nimetlerle bezeyip sıkıntılardan korusun! Sıhhatımızdan sual edip selim ile size dua eder, Allah’ın rızası olan şeylere muvaffaikıyetinizi dileriz.

Bize olan sevgi ve ihlasınız, matlübumuz olduğu üzere, durumumuza önem verdiğinize delalet eden mektubumuz bize ulaştı. Gerçekten, değirmende sekiz bin lira kadar hasar oldu. Zararın iadesi Allah’a havaledir.

Çocuklar: Alaeddin ve İzzeddin bir aydan beri, hava değişimi için Halebe yakın olan Erbain denilen yere gitmişlerdir. Çünkü oranın havası iyi ve Izzeddin’in bir nevi zafiyeti vardır. Bayramdan sonra, maşallah eve döneceklerdir. Diğerleri: Muhammed Ma’surn, El-Hac Emin ve Muhammed size selam ederler.

Meselenize gelince, eğer maneviyattan malümatınız olsaydı, kendinize tasavvuf yolunu seçecektiniz. Zira bu dünya rutbelerin sahibleri, başkalarına menfaat sağlasa da kendini harcıyorlar. Allahü teala ise, birimiz kendi hastamızı zararlı şeylerden koruyorsak, o kadar dostunu koruyor. Bizimle danıştığımızda birinci fikir arzümuz idi. Sizin için ona karar vermiştik. İkincisi ise, belediye başkanlığı görev ise, halkın ısrarlan üzerine talebte bulunduğunuz için evet dedik. Daha çok selametinize şükrediniz. Çoktan beri bize gelmediniz. Tarafınızda bulunan dostlara selamımızı iletiniz. Devamlı olarak hoşça kalın.
4 Şevval 1366 H.