- Yüzotuzaltıncı Mektup

Adsense kodları


Yüzotuzaltıncı Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Mon 18 January 2010, 04:53 pm GMT +0200
YÜZOTUZALTINCI MEKTUP

Deyrezorlu Muhammed Said’e, rızkın celbi niyetiyle değil, kendisi Kur’an-ı kerimden El-Vakıa süresi ile Delailü’l-Hayrat kitabını okumasını kendi reyine bırakması üstadın şekli hayaline gelmezse de, akşam namazı ile yatsı namazı arasında rabıtaya devam etmesi, seher vakitlerinde estağfirullah zikrini yapması, istiğfar kelimesi ve adedinin beyanı ve buna benzer şeyler hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Teşbihten münezzeh olan Allah’a hamd olsun. Salat ü selam kıyamet gününe kadar bizi küfür karanlığından çıkarıp aydınlatan, sapıklıktan doğru yola hidayet edene Muhammed’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) al ve ashabının üzerine olsun!

Senaların kafileleri ile çok selamları size hediye edip, size evladınıza dua ederiz. Bizi seven ve sevilen El-Hacı Hayır’a da keza... Sonra şu arz edilir ki: Bir takım sorulan kapsayan iki yazınız bize ulaştı.

Çocuğunuza bu ismi (Ahmed) koyduğuna güzel ettin. Ona mübarek olsun. Bazı alimler demişler ki: Bence, Ahmed kelimesi Muhammed kelimesinden daha sevimlidir. Çünkü telaffuzda Muhammed kelimesinde yanlışlık vaki olup Ahmed kelimesinde vaki olmaz. Çocuğunuza uzun ömür salih amel vermesini Allah’tan rica ederiz.

Vakıa süresini okumak için sana izin verilmiştir. Fakat onu rızkını celbi maksadıyla değil, belki okıımasıyla emir olunduğun ve okuması sünnet olduğu niyyetiyle oku! Delaiü’l-Hayrat kitabının okunmasına gelince, onda serbestsin. İster oku, ister okuma! Çünkü ona bedel olarak her gün yüz defa salavat okumanızı emrettik. Fakat vird ve zikirler manevi ilerlemen için daha yararlıdır. Rabıta ise, üstadın şekli hayaline gelmese de, akşam namazı ile yatsı namazı arasındaki vakitte rabıtaya devam et! Hayali Rabıta her vakitte sevilir. Seher vaktinde istiğfar zikrinln okunması hakkında, Kur’an-ı kerim ve hadis-i şerifte emir varid olduğundan okumasını kaçırma. Okuduğun zaman Allahım! Bizi bağışla» duasıyla yetmiş defa oku.

İkinci Mektubunıız, Saferü’l-Hayr ayının ortasında, birincisi ise, Muharremü’l-Haram ayının sonunda bize ulaştı. Size, Hacı Hayır’a, Molla Ali, Hacı Selim’e, Molla Alımed’e, Seyyid Abdurrahman El-Hazırı hazretine, annenize, bütün ev halkınıza, dostların hepsine selam ederiz. Size ve onlara dua eder, hepsinden dua dileriz.

Mektublarınızda bahsettiğiniz kimselerin hepsi size selam ve dua eder, duanızı dilerler. Bilhassa Muhammed Ma’sum, Alaeddin, İzzeddin. Muhammed Said ve pederi ile kardeşleri, Molla İbrahim, Molla Reşid oğlu, Molla Muhammed, Molla Cuma da ...

Ev halkımız da ev halkınıza selam ederler. Bu mektubun içinde yazılı iki adet korkuluk kağıtları vardır. Küçüğü çocuk için, büyüğü ise, annesi içindir.

Seyyid Abdurrahman’a, Allah’ı ve Resülü (Sallallahü aleyhi ve sellem) sevmeyi, şeriata tabi olup, evliya ve ulemanın sohbetlerinden ayrılmamasını, diğer ülkelere nazaran El-Ceziremizde daha çok bulunan fisık, eşkiya, fitne, fesad, teşvikçi cemattan uzak olmasını tavsiye ederim.

Bu mektubun yazısı bittikten sonra, üçüncü mektubunuz da gelip onda diğerlerinden fazla tafsi1at vardır. Allah’a hamdolsun! Hepimiz, evlad ve tabiler selametteyiz.

Allah, efendimiz Muhammed’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) al ve ashabının üzerine salat ve selam eylesin.
20 Safer ayı.