- Yüzonbirinci Mektup

Adsense kodları


Yüzonbirinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Fri 22 January 2010, 11:25 am GMT +0200
YÜZONBİRİNCİ MEKTUP

Bu mektub, kendisi birinci Cihan Harbinde, bizzat savaş bölgesinde düşmana karşı bulunduğu zaman, halifesi Molla Mehmed Emin’e, bazı durumların bahsi hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Hamd ve salavattan sonra, bu mektub alem kutbu kaymakamının perverdesinden, Allah yolundaki kardeşi yani Molla Muhammed Emin’edir. Allah, onu sevdiği ve razı olduğu gibi eylesin. Perverde size, Mahsuma ve diğer ev halkının büyük ve küçüklerine, yanınızda bulunan dostlara selamdan sonra, size ve onlara dua edip, sizden hele merkadi şerifi ziyaret ettiğinizden duazınız talek edip, Allah’a karşı takvalı bulunmanızı, emirlerini yerine getirip, üyce tarikatın adabına riayet etmekle seher vakti, ibadete kalkmanızı tavsiye eder. Çünkü, Mevla (celle ve ala) ya yönelmekten, rızası olan şeylere çalışmaktan başka, insana hiçbir şeyin faydası yoktur.

Sizin ve ev hakının ahvalinden sorar, selamette olup hastalığın olmamasını diler bütün arkadaşlarla sıhhat ve afiyette olduğumuz düşmanlar tecavüz edip de bütün tarflar karışmaması için, şimdilik, Derik köyünde kılıç gediki muhafaza ediyoruz. Elagirt’te şimdilik düşmanların büyük bir kuvveti görünmediğini size haber veriyoruz.

Durumun izahını mektubu getiren bilir. Mümkün ise, onunla bize biraz para ve bir miktar tütün ile biraz zahire gönderiniz! Şimdilik Masumun bu tarafa gelmesine luzum yoktur.

Zaman Han ağa, Abdülmecit ağa, Abdülaziz ile diğer subaşı kabilesinin ev halkına selam ederiz. Lahi hazırda burada silah yoktur. Silahlar gelip mezkur adamların gelmelerine ihtiyaç olduğunu bilsek, onlara haber göndeririz. Muhammad Said Fethullah, şeyh Alauddin, Molla Abdurrahman, Molla Mahmud ellerinizden öper. Sizden ve ev hakından dua dilerler. Yanınızda bulunanlara da keza.

Hidayete tabi olanların üzerine selam olsun! Kanuni sani 14
Alem kutbu kaymakamının perverdesinden Muhammed Diyauddin

Allah’ın inayetiyle 1393 H. Zilhicce 8,11,1973 Perşembe günü ikindi vaktinde bu mektubatın tercümesi sona erdi. Allah bizi efendimiz Muhammed (Sallallahü aleyhi ve sellem)in alinin ashabının şefaatinden mahrum eylemeyip, bizi atalarımızı , evladımızı, akrabamızı ve bütün müslümanları sadatı kiramın nisbetinden dünya ve ahirette yaralanıp, afet ve belalardan bizi ve vatınımız muhafaza eylesin! Amin.

Sözümün sonu: elhamdü lillahi rabbil alemin. Bütün hamdler Allah’a olsun. Salat ü selam Resulü Muhammed Mustafa’nın alinin ve ashabının üzerine olsun!

Nusaybin Müftüsü
Hasip Seven