- Yüzkırkyedinci Mektup

Adsense kodları


Yüzkırkyedinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Tue 19 January 2010, 08:51 am GMT +0200
YÜZKIRKYEDİNCİ MEKTUP

Anteriya köyünde mukim muhâcir Molla Süleyman’a, gördüğü rüyânın tâbiri hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Kâinatta hiç bir varlık yok ki, onu hamd ile tesbih etmesin. Salât üselam, Allah’ın yarattıklarının en hayırlısı Muhammed’in, (Sallâllahü aleyhi ve sellem) âl ve ashâbının üzerine salât ü selâm eylesin Hamd, salâvattan ve size duamızın tebliğinden selâm ve Allah’ın rahmeti üzerinize olsun deyip, din, ve bedeninizin sıhhatine duada bulunduktan sonra, şu arz edilir ki: Rüyamzın tabirini vermek talebinde bulunduğunuzu bildiren mektübunuz geldi.

Rüyâda: Mecliste birisinin sigara içmesinin görünmesi, sâdâtın himmetiyle sigarayı terk edeceğine, onu dövmem ise, tarafımızdan kendisine menfâat ulaşacağına, başından saç almam ve kendisi de sakalımızın alt kısmından tutması, ben onu bâzı üzüntülerden kurtarıp kendisi de beni bazı işlerde rahat edeceğine delâlet eder.

Rüyada benim sana Süleyman demeyip de küçülterek SİLO deyişim, sana olan şefkat ve sevgime delâlet eder. Nitekim Cenâb-ı Hak Kur’ân-ı Kerimde Yakub’dan (Aleyhisselâm) hikâyetle: «Ey oğulcuğum.» diye oğlu Yusuf’u (Aleyhisselâm) küçülterek hitâb etmiştir. Rüyada bir şeye intizar etmen, mürşidinin emrine imtisal edeceğine delalet eder. İşte gördüğün bu rüya sana ve ona (mürşidine) bir müjdedir.

Allah, efendimiz Muhammed’in (Sallâllahü aleyhi ve sellem) âlinin ve ashâbının üzerine salat ü selam eylesin.
Rebiülevvel/10.