- Yüzkırküçüncü Mektup

Adsense kodları


Yüzkırküçüncü Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Tue 19 January 2010, 08:43 am GMT +0200
YÜZKIRKÜÇÜNCÜ MEKTUP

Molla Zeyneddin’e, gönderdigi mektübun cevabı, beşbin defa zikr-i Celal (Allah) kelimesini çekmesi için, Molla Reşid’e izin vermesi, mümkün olduğu kadar rabıta ile meşgul olması ve başka meseleler hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Kainatta hiç bir şey yok ki, onu hamd ile tesbih etmesin. Salat ü selam, Allah’ın yarattıklarının en hayırlısı olan efendimiz Muhammed’in, (Sallallahü aleyhi ve sellem) al ve ashabının üzerine olsun!

Hamd, salat ve selamdan sonra, bu mektub, yüce kapı eşiğinin hizmetçisinden, Allah için kardeş ve dostu, övülür, güzel ahlak sahibi Molla Zeyneddin’edir. Dünya ve ahirette Allah’a manevi yaklaşması artsın. Kendisiyle ev halkı selamette bulunsun!

Hizmetçi (ben) seni kafileleri ile en çok selamları size hediye eder, en mübarek vakitlerde size dua edip, inciler gibi duanızı diler.

Sonra arz edilir ki, rrıektubunuz kendisine (bana) ulaştı. Dolayısiyle gayet sevindi. Onda Deyrezor’a gideceğinizi yazıyorsunuz. Sizi başarıp, seferinizi matlüblarınıza kavuşmanıza sebeb olmasını aziz ve yüce Allah’ tan rica ederiz. Yine mektubda, bu fakir, Molla Reşid’e evrâd ve tarikat âdâbından bir şeyler gönderilmesi talebinde bulundun. Her gün evrâdın en azı olan, beşbin def’a zi’kr-i Celâl (Allah) kelimesini vird olarak çekmesine ve mümkün olduğu kadar rabıta ile meşgul olması için, kendisine izin verdik. Diğıer talimatın telkini kendisiyle mülâkat edeceğimiz zamana kalsın!

El-Hacc Muhammed Emin, Muhammed Ma’sum, Muhammed Said, Alaeddin, İzzeddin, Necmeddin, size dua edip duanızı dilerler. Hazır olanlar: Molla İbrahim, Molla Muhammed, Molla Ahmed, Molla Salih, Muhâcir Molla Abdurrahman, Molla Halil ve Muhammed Latif, selâm edip duanızı diler, selâmette olmanız için Allah’tan rica ederler.  Kermetli Molla Abdülmecid ve Molla Süleyman da keza.. Muhammed Said oğlu İbrahim’e selâmımızı tebliğ edin! Kendisine dua ediyoruz. Şimdilik bizler sürgün olarak ovada olduğumuzu ve bizden mektüularını kesmemesini kendisine bildir. Söyleyeceğimiz bu kadar. Allah’ın selam ve rahmeti üzerinize olsun.