- Yüzikinci Mektup

Adsense kodları


Yüzikinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Fri 22 January 2010, 09:59 am GMT +0200
YÜZİKİNCİ MEKTUP

Yine mezkur halifesine: Dünya gerçi, bütün zahiri istirahat sebebleri, bir kimseye hazırlamışsa da, onun için istirahat yeri olmadığı, ancak kalbin Allah’a (celle ve ala) rabt edilmesinde esenlik olduğununbeyanı ve bu konu ile ilgili meseleler hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Kainatta hiçbir varlık yok ki onu hamd ile tesbih etmesin. Salat ü selam, Allah’ın mahlukatının ven hayırlısı olan, efendimiz Muhammed’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) bütün alinin üzerine olsun. Bundan sonra, bu mektub, Allah yolundaki kardeş ve dostu muhterem Şeyh Mahmud efendiyedir.

Haleb’e gittikten ve başınıza gelen müsibet ve meşakkate karış Allahü teala, size sabır, evladınıza da selamet versin, deriz. Dünya gözünmüde soğuyup onda rahatlık olmadğını anladır. Zira Allah (celle ve ala) zahirde esenliğinize sebeb olan şeyleri size hazırladığı halde onlar meşakkat eziyyet ve rahatsızlığınıza sebeb oldular.

Öyle ise, akıllı kimse, kendi nefsinde düşünüp, kalbi aziz ve celil olan Allah’a taallukunda esenliği olduğu sevgi ve muhabbete ancak o layık olduğu, nasivası (Allah’tan başkaları) insana sevgiyi zihar etseler de, kendisine düşmanların en düşmanı ve vefasızlıkla muttasıf olduklarını bilmelidir. Bunun için, oğlum Ahmed’in – Allah kendisine layık olan bir rahmetle, ona rahmet eylesin – vefat haberini işittiğimden sonra, ona bir hediye olarak tehlil hatmesini okumaya başladım. Okunması hakkında varid olan haberlere göre, gerçi, bunu kimseye ifşa edilmemesi makbul ise de, fakat senin ve annenin kalbini teselli etmek maksadıyla, tehilil hatmesini okudum diye açıkladım.

Ziyaretten sonra, eziyet çektiğinizi işittim. Dünya esenlik yeri olmadığı, ferah ancak aziz ve celil olan Allah’a kavuşmakla hasıl olduğunu bilmenizle, o eziyetleri kolaylaştırsın! Selamet ve senlik içinde ol!

Kerimeniz Cemile tarafından üzüntünüz olmasın! Çünkü o bizce gayet makbul olan şeylerdendir. Kızı da selamettedir. Sizin tarafınıza gelmeye kudretimiz olsa, inşaallah teşrini sani (Aralık ayı)nda geleceğiz. Yoksa gelemeyeceğiz. Çünkü gayet zayıfız. Muhammed Masum, Muhammed Baki, Cemaluddin Ahmed size selam edip ellerinden öper, duanızı dilerler. Allah, efendimiz Muhammed’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) üzerine salat ü selam eylesin!