- Yüzellinci Mektup

Adsense kodları


Yüzellinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Tue 19 January 2010, 08:59 am GMT +0200
YÜZELLİNCİ MEKTUP

Bundan evvelki mektubda adı geçen halifesi Molla Abdurrezzak’a. Talak ile kadının iddeti ve nikâh akdi hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Lâyık olan hamd Allah’a olsun. Salât ü selam, Allah’ın, en hayırlı halkı olan Muhammed’in (Sallâllahü aleyhi ve sellem) âl ve ashâbının üzerine olsun!

Besmele ve hamd, salât ü selamdan sonra, bu mektub, günahların esiri, kusuru çok olan kimseden, Allah için kardeşi ve dostu, Molla Abdürrezzak’adır. Allah onu temenni eylediği şeylere ulaştırsın. Amin.

Sana selam ve dua ederim. Sıhhatinizden sorarım. Allah, şimdi ve gelecekte sizi, kavil ve fiillerinizi hal ve halinizi (iç aleminizi) ıslah etmeye muvaffaâk eylesin! Bütün dost ve tâbilere selam ederiz.

Sonra şu arz edilir ki, Molla Muhammed, dini bir mesele hususunda size bir şübhe vâki olduğundan bize haber verdi. Eğer, o mesele talâk bahsi ise, talak davası, ancak bir adam, karısını boşandığında veya boşadığını ikrar eyledğine dair iki erkeğin şehâdetiyle sabit olur. Şahidin birisi talâk için, diğeri talak ile konuşan kimsenin ikrarına dair şahidlik ederlerse kabul olunmaz. Eğer, vâki olan mesele iddet bahsi ise, aybaşı halinden temizlendiğine dair, kadının edeceği yemini ile velisi varsa, nikahı velinin vereceği izniyle olsun! Velisi yoksa, nikâh, Ebu Hânife’nin (Rahmetullahi aleyh) mezhebine göre olsun!

Kendi memleketinize gideceğinizi, Molla Muhammed’den işittik. Gidip gelmeniz için, Allah sübhânehü ve teâladan sizlere başarı dileriz.

Kardeşinize ve bütün akrabanıza selâm ederiz. Allah, Muhammed’in ve âlinin üzerine salât ü selâm eylesin.

Allah’ın izin ve inayetiyle bu mektübatın tercümesi, Zilhicce 20.1394 H. 3.1.1975 Cuma günü sona erdi.
Cenab-ı Hak bu fakiri yüce zatların ve bu mektubat sahibinin himmet ve bereketlerinden mahrum eylemesin. Amin!

HASİP SEVEN
NUSAYBİN MÜFTÜSÜ