- Yüzdördüncü Mektup

Adsense kodları


Yüzdördüncü Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Fri 22 January 2010, 10:16 am GMT +0200
YÜZDÖRDÜNCÜ MEKTUP

Yine mezkur halifesine, bütün işlerde ve şerlerin def edilmesi hususunda, safi bir kalble zahir ve batın olarak, işi Allahü taealaya havale edip, sadatı kiramalara (Kuddise sirruhüm) sığınmasının lazım olduğu beyanı ve o konu ile ilgili meseleler hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Kainatta hiçbir varlık yok ki, onu hamd ile tesbih etmesin. Salat ü selam, efendimiz Muhammed’in, (Sallallahü aleyhi ve sellem) bütün alinin, ashabının, zevcelerinin, ensarı ve dünürlerinin üzerine olsun!

Bundan sonra, bu mektub, Allah yolundaki kardeşi mhterem el Şeyh Mahmud efendiyedir. Allah, onu temenni eylediği şeylere ulaştırsın! Amin! Molla Muhammed Emin anmıyla gönderilen mektubunuz bu fakire ulaştı. Ona bakınca, büyük bir hayrete düştü. İşi, yüce Allahü teala ile Resulüne (Sallallahü aleyhi ve sellem) ve Nakşibendi sadatları (Kuddise Sirruhüm) ve Üstadı azama (Radıyallahü anh) havale etti. Durum böyle iken, o belalar ve haksızlıklar size değil bize yapılmış demektir. Sen hiç sıkılmadan, tefekkür etmeden evinde sakin ol! Ki, bu, zahirde hiçbir müdahalemiz olmadan bütün işler yüce Allah (celle ve ala) Resulüne, (Sallallahü aleyhi ve sellem) sadatı kirama ve Üstadı azama havale olmuş olsun. Nitekim hakikatte de durum böyeledir. Onlar, fesatların şerlerinin define kafi olup, onlardan başka kimselere sığınılmaya ihtiyaç yoktur ki, bu hususlarda onlara ortak olsun. Yardımcı, koruyucu ve dostları aziz, düşmanlarını zelil edici, ancak Allah’tır. Umarım ki, o zalimin yaptığı bu zulmü, işinin son olacağına sebeb olup ta ki, Allah sizi ve başkalarını da onun şerrinden muhafaza edecektir.

Bilinmelidir ki, insan işini Allah’a havale etmesi, ancak safi bir kalb ile olur. Şöyle ki, kalbine hiçbir şey vak olmadan o havale ile mutmain olmaktır.

Allah seni evladını ve ev halkını o zalimden ve zamanın hadiselerinden muhafaza eylesin! Allah efendimiz Muhammed’in, (Sallallahü aleyhi ve sellem) alinin ve sahabelirinin üzerine salat ü selam eylesin!