- Yüzdokuzuncu Mektup

Adsense kodları


Yüzdokuzuncu Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Sun 17 January 2010, 08:25 pm GMT +0200
YÜZDOKUZUNCU MEKTUP


El-Cezire valisi Meydanlı Abdülkâdir beye, kendisini ziyaret etmediğinden özür dilemesi, aziz ve yüce Allah ve Resulünü sevmeye dair tavsiyesi, bu sevgisinin alâmetleri ve bu konu ile ilgili mes’eleler hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Kâinatta hiç bir şey yok ki, onu hamd ile tesbih etmesin. Salat ü selam, Allah’ın Resulü Muhammed’in, (Sallallahü aleyhi ve sellem) bütün al ve ashâbının üzerine olsun!

Bundan sonra bu mektub, ilim ve tarikatın hizmetçisi Ahmed El Nakşibendi’den, şeref, gayret, övülen ahlâk ve iyi haslet sahibi El-Cezire valisi Abdulkadir El-Meydanh beye, Allah, onu ve sizi doğru yol üzere sabit eyleyip, kendisini ve ev halkını ahiret ve alçak dünyanın afetlerinden korusun!

Size layık olan ihtiramlar sunulduktan, yüce ahvalinizden sorduktan, sıhhat ve devamlı başarınıza dua ettikten sonra, arz ediliyor ki, El-Cezire mıntıkasına geldiğinizi işittik. Gelmeniz hayırlı olsun! Gelenin ziyaret edilmesi hakkı vardır. Lakin bir çok maniler beni, sizi ziyaret etmekten alakoydu. O cümleden olarak bende bir nev’i hafif hastalığın bulunması idi. Bundan dolayı bana bedel olarak beraberinde mektubumuz olan oğlumuz Muhammed Ma’sum’u gönderdik. Kabul edilmesi umulur. Her işler yed-i kudretinde olan Allah, irade ederse, gelecekte görüşeceğiz.

Size, Allah ve Resulünün (Sallallahü aleyhi ve sellem) sevgisini tavsiye ederiz. Onlara olan muhabetin alameti, emirlerine imtisal edip, nehiy eyledikleri şeylerden korumak, yüce devlet sadakat, millte şefkat etmektir.

Sadık dostumuz Kamışlı kaymakamı muhterem Hamid bey El-Amiri’ye selam ve dua ederiz. Allah, efendimiz Muhammed’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) al ve ashabının üzerine salat ü selam eylesin!