- Yüzbirinci Mektup

Adsense kodları


Yüzbirinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Fri 22 January 2010, 09:57 am GMT +0200
YÜZBİRİNCİ MEKTUP

Yine mezkur halifesi Şeyh Mahmud’a, bazı dostlardan sadır olan kusurları, insanın gaflet uykusundan yunamasına sebeb olup Allah’a karşı sevgi ve yakınlığın artmasına ve Allah’a sığınmanın kemaliyetini ve insan varlığının ortadan manen mahv olmasına sebeb olduğunun, bütün işlerde, inasan, ağır başlılıktan, temkinden ayrılmadan dedikoduya dalmaması gerektiğnin beyanı ve bu konu ile ilgili meseleler hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Bütün hamdler, alemin Rabbine mahsustur. Salat ü selam, Allah’ın Resulü ile, alinin ve ashabının üzerine olsun! Bundan sonra, bu mektub, Allah yolundaki kardeşi, dostu Şeyh Mahmud efendiyedir. Allah onu belalardan selamet eyleyip mukarrebun dileklerine ulaştırsın. Fethullah ismiyle gönderilen mektub, bu fakire ulaştı. Ona baktıktan sonra, sizin ve kendisi için, yüce Allah’a sığınması, yalvarması arttı. Gaflet uykusundan uyandığınıza dair Allah’a hamd etti. Umarım ki, Allah bu haleti kendisine (celle ve ala) yaklaşmaya, sevgisinin artmasına, onu bazı kimselerden sadır olup da Allah’a (celle ve ala) ziyadesiyle sığınılmasına ve yalvarılmasına sebeb olan şeylerden eylesin! Ta ki bedeni, manen varlığı ortadan mahv olup yerine ondan hiçbir şey gelmeyen adem vasfı zahir olsun ve insandaki bütün kemalat Allah’tan olduğu anlaşılsın.

Bundan sonra bu fakir, bize hediyeniz olan kerimenizden gayet razıdır. Onda soyluluk ve asaletin alameti belirmektedir. Allah’dan (celle ve ala) onu malumumuz olan şeylere mutabık eylemesini dileriz. Akıllı olan kimse, her şeyde düşünerek, ondan kendisine iyi bir hisse alması gerekir. Kadın cihetinden bu akrabalıktan alacak olan hissesi mücerred dedikodulara kulak vermeyip, belki sakin ve ağır başlı olmasıdır. Bir defa bir iş için, Üstadı azamın hlaifesi ve katibi, benimle konuştu. Hiç düşünmeden sonramadan ona teşbbüs ettim. Sonra pişman oldum. Bu nasihatımı aklında tut! Size, evladınıza ve talebelere, duadan sonra, elam eder, siden ve onlardan bize dua etmenizi diler. Annenizin de duasını taleb ederiz. Allah, efendimiz Muhammed’in, (Sallallahü alyehi ve sellem) alinin ve ashabının üzerine salat ü selam eylesin!