- Yüzbeşinci Mektup

Adsense kodları


Yüzbeşinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Fri 22 January 2010, 10:17 am GMT +0200
YÜZBEŞİNCİ MEKTUP

Pencinara aşireti reisi olan Cemil ağaya. Onu Allahlık kimselerin ve sadatı kirama mensub olanların kalblerini kırmasından, sadatı kiramın (Kuddise sirruh) mensublarına karşı olan gayretlerinden korkutmasının beyanı, o konu ile ilgili meseleler hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Bütün hamdler, Allah’a mahsustur. Salat ü selam, Allah’ın Resulünün (Sallallahlü aleyhi ve sellem) alinin, sahabesinin, zevcelerinin ve ensari sahabelerin üzerine olsun!

Bundan sonra bu mektub, yüksek kapı eşiği hizmetçisinden Pencinara aşiret reisi Cemil ağayadır. Allah, onu ıslah eylesin! Senin hizmetçilerinden Şeyh Mahmud hakkında sadır olan hadiseyi halkın ağzından işitti. O hadise senin için korkulacak bir şey olduğunu anladım. Aramızdaki eski dostluk münasebeti dolayısıyle seni gaflettin uyandırmak için, bu mektubu yazdım. Şayet halkın dediği şey doğru ise onun izalesine ve Şeyh Mahmud’un gönlünü hoş etmeye çalış! Yoksa, sadat (Kuddise sirruhüm) maneviyatları cihetinden başına bir şey gelmesinden korkarız. Çünkü Şeyh Mahmud, onlara mensubdur. Ve gayretleri tamdır. Bildiğimiz üzere, onlardan hele Üstadı azamdan daha gayretli olan kimse yoktur. Ben onlaradn sana olan gazablarına karşı ne zamana kadar kalkan olacağım? Onlar gayrete gelince, vuruşlarından ya kalkan kırılır, veya kalkan onlar ile senin aradan kırılmasına razı olmadığı için ortadan çıkması lazımdrı. Eğer kendine ve evladına selamet isterseniz. Şeyh Mahmud’un kalbini hoşnut et! Selametine sebeb olmak için, hakkında kalbini kıracak şeyleri yapma! Seni için hakikatına ikaz ettim. Eğer ben sana dost olduğumu bilip, sana mektubda yazdığım şeylere inanırsan, onun içindekilerle amel et!

Yoksa, artık tarafımızdan sana bir şey yok. İş sana havale edildi. Bunula beraber, Şeyh Mahmud ağalardan değil ki, onun kalbini aldığında zahiren halk arasında senin izzeti nefsini zedeliyecek bir şey gelsin. Belki onun hakkında ne kadar iyilik etsen, uzak ve yakın halkın arasında senin için ber methdir, sereftir. Vesselam. Allah, efendimiz Muhammed’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) bütün alinin, ashabının, zevcelerinin, ensari, dünürlerinin ve zürriyetinin üzerine salat eylesin.