- Yüzaltıncı Mektup

Adsense kodları


Yüzaltıncı Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Sun 17 January 2010, 08:14 pm GMT +0200
YÜZALTINCI MEKTUP

Üstadının Hazretin «Kuddise sirruh» halifesi Şeyh Mahmud’a kendisi ve oğlu Muhammed İsa’nın aralarında sulh etmesi, Muhammed İsa’dan kendisine ve annesine karşı sadır olan kusurun afvetmesi hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Hamd günahlarından tevbe eden kulunun tevbesini kabul eden Allah’a olsun! Salat ü selam, halk tarafından yapılan kusurların bağışlamasını emreden efendimiz Muhammed’in, Sallallahü aleyhi ve sellem Allah’ın buyurduğu şeyler hususunda. Ona (Muhammed’e) (Sallallahu aleyhi ve sellem) mütabeat etmeyi seven al ve sahabesinin üzerine olsun!

Bundan sonra bu mektub, mübarek, yüce kapının hizmetçileri olan Ahmed ve Ma’şük’dan, feyz ve takva kaynağı, gizli ve Aşikar olarak Allahın aşkıyla yakınan, vefa sahibi El-Şeyh Mahmud hazretlerine Allah Peygamberin yüzü hürmetine onu afetlerden selamet edip manevi kemalin en yüksek zirvesine yaklaşan kimse eylesin!

Adları geçen (Ahmed ve Ma’şuk) ellerinizden ve küçüklerin gözlerinden öper, cenab-ı alinizden yüce Allah’ın rızası olan şeylere ulemaları için duanızı dilerler. Size dua edip hastanızın şifası ve hastalığa yakalandığının mukabilinde ecir verilmesi için de, dua ederiz.

Mübarek huzurunda arz ediyoruz ki, oğlunuz Muhammed İsa bize gelip hakkınızda yaptığından tam pişman olduğunu, bu husustaki nedametini ve sizin için Allahü teala kendisini sorumlu tutacağından korktuğunu açıklayarak hatta ağladı. Kendisinden razı olmanız ve kusurun bağışlamanız için, vasıta olmamızı istedi. Eınirlerinize muhalefet ettiği, zatınıza itaat etmediğine, lakin darılmanıza sebeb olan şeyleri kat’i olarak bir daha yapmayacağına, bundan sonra titizlikle size itaat edeceğin azm eylediğine dair ikrarı, kendisinden sadır olan aşırı hareketinden dolayı ağlaması üzerine hakikat olarak pişman olduğuna kanaat ederek sevindik. Bu durumu, kendisine doğru bir şahiddir. Bu iş için oraya gelmemiz mümkün olmadığından, teyemmüm, abdestin bedeli olduğu gil gelmemize bedel olsun diye size bu mektubu yazıp gönderdik. Seyda (El-Şeyh Abdurrahman El-Tahi) ile, Hazret’in türbeleri hürmetine, Muhammed İsa’nın kusurlarını bağışlayıp, tekrar onu kabul etmeniz ve yine her iki türbelerin hürmetleri ve dergahınızın köleleri olan bu fakir Ahmed ile Ma’şük için kendisiyle miisalaha etmemize dair her ikisi de ricada bulunup, size sığınıyorlar. Allahü teâladan bu emelimizin tahakkuk edeceğini umarız.

Şayet verdiği bu sözünde durmazsa, biz de ondan kızmaya onu kabul etmemekte size muvafakat ederiz. Lâkin bu durum ile beraber, zannımıza göre, onu bağışlayıp eskisi gibi sizden ayrı kılması, onu kendi ziyaretiııizden ve size yapacağı hizmetten men etmemeniz daha evlâdır.

Muhammed isâ’nın validesinden duasını rica edip veledi ile müsalâha etmesini dileriz. Allah, efendimiz Muhammed’in (Sallâllahü aleyhi ve sellem) âl ve ashâbının üzerine salât ü selâm eylesin!