- Yüz felci riskini artırıyor

Adsense kodları


Yüz felci riskini artırıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
zahdem
Sat 13 February 2010, 02:53 pm GMT +0200
 
 
 
 
Yüz felcinden korunmak için özellikle kış aylarında mutlaka atkı, şapka veya örtü ile yüzün soğuk ve rüzgârdan korunması gerektiğini söyleyen uzmanlar, ıslak saçla dışarı çıkılmaması konusunda uyarıyor

 
Doruk Sağlık Grubu Nöroloji Uzmanı Dr. Filiz Gözeten Yetiker, yüzdeki mimik hareketlerini sağlayan fasiyal sinirin tek taraflı olarak hasarlanması ile yüz felcinin meydana geldiğini kaydetti. Yetiker, bunun sonucunda hastaların hasarlı taraftaki gözünü kapatamadığını, ağız köşesini çekemeyerek ve ağzın sağlam tarafa doğru kaydığını söyledi. Dr. Yetiker, yüz felcinin genellikle ani olarak başladığını ancak bazı olgularda başlamadan önce o tarafın yüz bölgesinde karıncalanma, batma tarzında gibi his değişimleri ve yine aynı taraflı kulak arkasında ağrılar olabildiğini belirtti.

Yüz felcinin iyileşmesi için çaba ve zaman gerektirdiğini, iyileşmediğinde ise yüzde şekil bozukluğu yaptığı için sosyal sorunlar yarattığını belirten Yetiker, "Yüz felcinde korunmak için özellikle kış aylarında mutlaka atkı, şapka veya örtü ile yüzün soğuk ve rüzgârdan korunması gerekmektedir. Islak saç ve yüz ile dışarı çıkılmamalıdır. Seyahat sırasında cam açılmamalıdır." dedi. Yüz felci fark edildiği anda en kısa sürede bir nöroloji uzmanına başvurulması gerektini ifade eden Dr. Yetiker, şöyle devam etti: "Bu olgularda ilk günlerde başlanan kortizon ve antiviral ilaçlarla yüzde 80-90 oranında yüz felçleri tamamen düzelmektedir. Bu tedavinin yanı sıra mutlaka sakız çiğnemek, balon üflemek, yüz masajı gibi yüz sınırını çalıştıran hareketler yapılmalıdır."

Düzenli kontrolleri yapılan hastalarda iyileşme gecikiyorsa fizik tedavi uygulanmasının şart olduğunu ifade eden Doruk Sağlık Grubu Nöroloji Uzmanı Dr. Filiz Gözeten Yetiker ise yaşlı ve şeker hastalığı olan kişilerde tam iyileşme olmayabileceği ve yüz felcinin yüzde 5-12 oranında tekrarlayabileceği, yineleyen felçlerin daha güç iyileşeceğinin unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. (CİHAN) 

kardelen7d
Mon 20 January 2014, 03:23 pm GMT +0200
Özellikle öğrenciler fazla önemsemiyor.

ceren
Fri 9 January 2015, 05:21 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Ayrıca dışarı çıktığımızda sakız çiğnemek yüz felcini önlüyor..

Sevde38
Fri 9 January 2015, 06:06 pm GMT +0200
Cereyanda kalmak da sınırları zorlayabilir.

mevlüdekalınsaz
Fri 9 January 2015, 06:27 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Ayrıca dışarı çıktığımızda sakız çiğnemek yüz felcini önlüyor..

aleykumusselam.ilginçmiş.. Sakız çiğnemek yüz felcini nasıl önlüyor acaba ..biraz bilgi verirmisinabla.

saniye
Fri 9 January 2015, 08:03 pm GMT +0200
Bir arkadaşımız yüz felci geçirmişti. Haberi okuyunca hemen o aklıma geldi. Uzmanların uyarılarını dinlemek gerekli.

Rüveyha
Fri 9 January 2015, 08:52 pm GMT +0200
Özellikle ankara da cok şiddetli bir  ayaz var .Yüzü bıçak gibi kesiyor adeta.Çok dikkatli olmak gerekiyor..

HALACAHAN
Wed 22 June 2016, 06:59 pm GMT +0200
Aleykum selam..Ani sıcak soğuk değişimi klima altında kalma,ceryanda kalma yüz felcinin davetcisidir.. Sagligimiza oldukça dikkat etmeliyiz.. Çünkü bu beden bize emanet..Bizde güzel sahip çıkmalıyız..