- Yusuf (A.S.)'a Verilen Mucizeler

Adsense kodları


Yusuf (A.S.)'a Verilen Mucizeler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 4 January 2010, 05:46 pm GMT +0200
Yusuf (A.S.)'a Verilen Mucizeler


Ebû Nuaym der ki: Yusuf (a.s.)´a verilen mucize, onun bütün nebî ve resullerden ve hattâ bütün insanlardan daha güzel olması idi. Bizim Peygamberimiz´e verilmiş bulunan güzellik ve cemâl ise, hiç bir kula verilmemiş derecede idi. Yusuf (a.s.)´a verilmiş bulunan güzellik ile, peygamber efendimiz´e verilmiş bulunan güzellik, eğer karşılaştırılacak olursa; güzelliğin tamâmının sevgili ve güzel Peygamberimiz´e, bunun yansı kadarının da Yusuf (a.s.)´a verilmiş olduğunu söylememiz gerekir [31]

Yusuf (a.s.), ana-b ab asından ve vatanından ayrılmak zorunda bı rakılmıştı... Peygamber Efendimiz de, ev halkını, yakınlarını ve dostla rım bırakarak vatanından hicret etmek zorunda kalmıştır. Fakat O´nun bu hicreti hiç şüphesiz Allah´a olmuştur." [32]



[31] O´na, güzellikle beraber, heybet ve ululuk da verilmiş olduğundan, dikkatle bakıp da doymak mümkün olmazdı.

[32] Yusuf (a.s.)´ın, ana-baba ve vatanından ayrılması, bir mihnet ve dünyevi hadise idi. Peygamberimiz´in hicreti ise, Allah uğrunda idi.

Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/345-346.



RAMAZAN 7/D
Mon 6 April 2015, 08:51 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü . Yüce ALLAH Yusuf (A.S.) 'a güzel mucizeler vermiş Mesela Hz.Yusuf'un konusmasi pek sirin, çok tatli oldugu için, herkesin kalbi ona meyledermis. Hz.Yusuf'un yüzü günes gibi nurluymus. Hatta bir kimse yüzüne bakmak istese, hemen gözlerini çevirmeye mecbur olurmus. Bu nurun tesiriyle, yani baskasina sirayetiyle huzuruna getirilen körlerin hemen gözleri görmeye baslarmis. Hz. Yusuf' a verilen bir başka özellik de  agac yapraklarini en pahali kumasa çevirir olmasıdır. Sevgili Efendimiz (S.A.V.)'e verilen güzelliğin yarısı Hz. Yusuf'a verilmiştir.

Hatice 7/B
Mon 6 April 2015, 08:59 pm GMT +0200
Hz. Yusuf'un hayatı oldukça zor geçmiştir. Peygamber Efendimiz'in de hayatı da bi o kadar zor geçmiştir.

damla6d
Sun 13 December 2015, 05:04 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Hz. Yusuf as.ailesinden,babasından kardeşlerinden hatta köyünden ve memleketinden ayrıldıktan sonra bile dayanıp Allah'a yalvarmış ve Ona güvenmştir.Allah razı olsun..