- Yorgun ve Halsiz misiniz?

Adsense kodları


Yorgun ve Halsiz misiniz?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Mehmed
Fri 26 March 2010, 09:12 am GMT +0200

Gözlerde sulanma, kaşıntı ve şişmeler varsa; sürekli yorgunluk ve halsizlik canınızdan bezdirdiyse...

 
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Görgülü, ''polen alerjisi çoğunlukla 5-40 yaş grubundaki kişilerde görülmekte ve bu hastalığa yakalanan insan sayısı giderek artmakta'' dedi.

Görgülü, bahar mevsimiyle birlikte polenlere bağlı rahatsızlıkların ortaya çıkmaya başladığını, polenlerin rüzgar ve böceklerle etrafa yayıldığını söyledi.

Polen alerjisinin, kişinin belli polen türlerinde bulunan bazı proteinlere alerjik tepki göstermesinden kaynaklandığını ifade eden Görgülü, polen alerjisinin saman nezlesi olarak başladığını ve sonra bütün organları etkilediğini belirtti.

Alerjenlerin ve polenlerin vücuda hava, solunum yoluyla, ağız yoluyla ve deri yoluyla girdiğini bildiren Görgülü, şunları söyledi:

''Polen alerjisi çoğunlukla 5-40 yaş grubundaki kişilerde görülmekte ve bu hastalığa yakalanan insan sayısı giderek artmakta. Alerji, genetik eğilimi olan kişilerde çevresel faktörlerin etkisi ile ortaya çıkabilmektedir. Alerji, kişilerde hapşırık, burun akıntısı, nezle, nefes darlığı gibi belirtiler şeklinde ortaya çıkmaktadır.

Gözlerde sulanma, kaşıntı ve şişmeler olur. Alerjisi olan kişi yorgunluk ve halsizlik hisseder, yoğunlaşma ve öğrenme kabiliyetinde azalma olur. Sonuç olarak, hastalık çoğu kişinin iş ve okul durumlarını olumsuz olarak etkiler.''

POLENDEN KORUNMA

Polen sezonunda, insanların diğer alerjenler ve tahrik edici şeylere karşı aşırı duyarlı olduğunu vurgulayan Görgülü, ''Bütün alerji tedavilerinin başında, kişinin tahammül edemediği şeylerden kaçınması gelmektedir. Ayakkabılar eve sokulmamalı, pencereler açık tutulmamalıdır. Eve girildiğinde yüz ve eller iyice yıkanmalı, elbiseler hemen çıkarılarak, yıkanarak temizlenmelidir. Rüzgarlı günlerde eve gelindiğinde ilk iş olarak duş almak gerekir. Elbiseler olabildiğince dışarıda kurutulmamalıdır. Polen alerjisi olanlar pikniğe gitmemeli, dışarıda zaman geçirmek durumunda olanlar maske takmalıdır. Yüksek etkili filtresi bulunan (HEPA filtre) hava temizleyici cihazlar kullanılabilir. Yatak çarşafları ve yastık kılıfları düzenli olarak değiştirilmelidir. Halı ve kilimleri, haftada iki kez makine ile süpürmek gerekir'' dedi.

İLAÇ TEDAVİSİ

Polen alerjisine karşı birçok ilaç bulunduğunu, bunlar arasında burun ilaçları, göz damlaları, alerji hapları, iğneler ve solunum yoluyla alınan ilaçların alerji tedavisinde kullanılabileceğini ifade eden Görgülü, ''Doktorunuz size en yararlı ilaçların seçiminde yardımcı olacaktır. İlaçların tüm mevsim boyunca düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Bu, polen yoğunluğunun düşük olduğu zamanlardaki alerji belirtilerinin kaybolduğu anlar içinde geçerlidir'' şeklinde konuştu.


queen
Fri 26 March 2010, 09:27 am GMT +0200
allah hepimize sağlık ve afiyet versin

HALACAHAN
Mon 4 April 2016, 12:30 pm GMT +0200
Selamun Aleykum.. Polenlerin çevreye hızla yayıldığı bu bahar günlerinde alerjik rahatsızlığı olan kardeşlerimiz verilen tavsiyeleri uygulamaları iyi olacaktır.. Rabbim hepimize hayirli sifalar versin..

Yağmur Gümüş 8-B
Mon 4 April 2016, 01:11 pm GMT +0200
Bismillah...
Baharın ilk gelişinde herkeste görülür bu halsizlik ve yorgunluk. Bunlara karşı üçlü durmak lazım. Rabbim herkese acil şifalar versin.

Hande 8 /D
Thu 9 June 2016, 06:03 pm GMT +0200
selamün aleyküm.
Rabbim acil şifalar versin.

selma 8-D
Thu 9 June 2016, 06:05 pm GMT +0200
Esselamü Aleyküm
Rabbim hasta ve halsiz olan herrkese acil sifalar versin inŞALLAH AMİN

ceren
Thu 9 June 2016, 08:43 pm GMT +0200
Aleykumselam.Alerji hastalığı olan kisilerde hem halsizlik hemde hapsirma oksuruk burun akintisi bunun sonudur.Bu tur sikintilari yasayan kisiler bir doktora başvurup tedavi olmalari lazim.Rabbim razi olsun paylasimdan kardeşim...

Rüveyha
Thu 9 June 2016, 09:20 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam.Baharın gelmesiyle bu hastalıkla imtihan olan kardeşlerimiz daha sıkıntı çekmekte..İnşaAllah Rabbim tüm hasta kardeşlerimize şifa nasip eylesin.Mevlam razı olsun

HALACAHAN
Fri 2 December 2016, 08:40 pm GMT +0200
Aleykum selam ..Zor bir durumalerjik. Hastaliklar. Rabbim tum hastalarimiza acil hayirli sifalr. Verain

İlayda Alyaz 8/b
Fri 2 December 2016, 08:44 pm GMT +0200
Baharda bitkin ve yorgun olma sebebi polenden kaynaklanıyormuş.Iyiki benim polene karsi bir alerjim yok.
Allah razi olsun